Pera Zdera
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 09.08.2021.
- Pohvaljen
- 1.233
Pozivas se na nesto, a ne znas o cemu pricas. Kada iznajmljujes stan ne placas infostan vec samo struju i internet koji slicno kostaju kao kod nas. Rucak u udarnim terminima je oko 11-15 eura u vecini restorana pa zato mnogi zaposleni cesto rucaju van. A ostale cene u restoranima ne odudaraju mnogo od nasih, imaju prave strane kuhinje za svaciji dzep. Kod nas je Lidl pojam za kvalitet robe u odnosu na ostale, a tamo je nesto poput Amana kod nas, drugorazredni prehrambeni lanac.LOL, kakvo gađanje ciframa. Samo infostan za stan of 50 m2 je 300 EUR. Pisao je ovde jedan član koji živi na periferiji Stokholma. Gde su još struja, telefon, internet, itd. Dok platiš račune za stan u Stokolmu, možeš takav isti stan da rentaš negde van centra Beograda. Gde su ostali troškovi, koliko košta šišanje u Stokholmu, koliko košta pedikir i manikir za žene? Ili možda treba biti ekonomičan pa kupiti mašinicu i šišati sebe i ženu na nulu? Da li ići nekad u restoran, ili jesti samo ono što je na sniženju u Lidl-u? Ako neko misli da se može rentati stan i živeti "opuštneno" za 1600 eur u Stochlomu, može ako si došao iz Sirije ili Afganistana, ali i oni više troše od navedenog.
Sem toga kad smo kod restorana, i sestre koje zaradjuju 2600eur i lekari 3300, specijalisti 5300 eura, svi uglavnom nose rucak od kuce.
Ja sam naveo odokativne troskove jedne osobe za lagan zivot iz prve ruke, kao i od drugara, a sad ti tu nesto pokusavas da me demantujes dizanjem galame bez ikakvih argumenata.