Evo Ja ću reći ako niko neće, troškovi, struja oko 60e prosek, internet+tv 25e, telefoni 20e, infostan 15e, sebi garderobu nisam kupio ne pamtim, patike mi poslednji put žena kupila ali zato žena za dete... srećom nema više pelena i mnoge stvari nasledjujemo od druge dece i ne stidimo se toga, a i sebi odvoji neku stvar, hranu uglavnom spremamo kod kuće sa povremenim izlaskom u restoran 1-2 puta mesečno, posebno ako ne stignemo da spremimo nešto, ne znam tačno ali oko 300e + povremeni restorani gde račun bude 2-4k. Ne idem po kafićima sem kad su neki poslovni sastanci, a i tad gledam da oni plate jer oni traže mene ne Ja njih, vrtić oko 50e (mada bi navodno uskoro trebalo da bude besplatan), logoped 150e. To su neki osnovni mesečni troškovi bez nekog luksuza. Na gorivo zbog posla dajem mnogo reda 200-300e, doduše ide na trošak firme pa ne treba da se računa ali je opet trošak, ratu za kredit ne računam ali je 312e. Kada se na to dodaju neplanirani tj sitni i skriveni troškovi, primanja od 2k (kombinovano žene i mene) teško da bi ostavila nekog prostora za uštedu.
E sad, samac i 2k, troškovi su mnogo manji, ali sve zavisi gde troši pare, mesečno na hranu može da mu ode i 200e, a može i 800e. Na garderobu može da potroši i 30e i 300e, na račune može i 100e može i 300e, na kiriju može i 300e i 600e. Sve zavisi od stila života. Ja dok sam skupljao za stan bogami gledao sam gde ide svaki dinar... ali to nije život, teško i da je životarenje, bliže je preživljavanju pa sad kako ko hoće.
Znači zato su mačke u opticaju
Kada žena predje neke godine, niko joj ne valja
sem mačaka ili kučića