G.I.Joe
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.05.2023.
- Pohvaljen
- 3.992
Ljudi mi NE MOŽEMO da se poredimo sa USA! Oni samo da otvore jedne godine granicu za npr. 2 miliona ljudi od 18-22 godine oni bi tu kvotu ispunili za 3 meseca!!! O čemu vi pričate. Oni BUKVALNO mogu da biraju ne samo nacije koje im se doseljavaju, već i starosnu strukturu, obrazovnu strukturu pa i boju očiju i broj cipela!! Ne brinem se ja za USA da neće imati radne snage... Samo ovih koji preskaču preko zida ima na milione, a gde su sve druge države sveta.Slazem se, ali nisam pisao za sebe, nego za druga kome od 2.3-2.4k evra mesecno ne ostane skoro nista
Inace, sad sam se sokirao kad sam naisao na ovaj klip:
Evropa, Kina i Japan su vec pocele da dozivljavaju opadanje radno sposobne populacije od 25 do 64 godina (u Japanu taj proces traje vec odavno), koja istovremeno najvise trosi i time generise ekonomski rast. Do 2050. ce izgubiti oko 20% radno sposobnog stanovnistva, sto znaci ne samo demografski, nego i potencijalni ekonomski kolaps.
SAD su u dosta boljoj situaciji, jer im se i dalje prognozira blagi rast radno sposobnog stanovnistva, mada "ne cveta cvece ni u njihovo preduzece".
Pogledajte prilog 175440
Manje ce se proizvoditi, manje ce se trositi, manje ce se kupovati nekretnine i automobili koji imaju najznacajniji multuplikatorni efekat na celu ekonomiju, drzave ce prihodovati manje poreza, a sve ce to uticati na rast ucesca duga u gdp-u. Znaci, prvi put u istoriji, barem ovoj novijoj od recimo WWII cemo imati smanjivanje radno sposobnog stanovnistva. Sve ce opadati. Jedino sto ce rasti su troskovi zdravstvene zastite za sve stariju populaciju. Kako ce to uticati na ekonomiju, niko ne moze da zna. Sigurno ne moze da bude dobro, samo je pitanje kako ce to handle-ovati, morace da se menja ekonomski model. A kako ce to uticati na cene nekretnina, procenite sami. Evo jednog clanka na tu temu: https://www.riskconcern.com/post/de...l-estate-developments-still-a-good-investment,
Pogledajte samo statistike za Green Card... Milioni!!! I da stave kriterijum 18-22 opet će imati milione da biraju.