Šta je novo?

Cene nekretnina

Au dokle smo dosli kad i sveti sava poceo da ukazuje na potencijalne uzrocnike daljeg rasta cena nekretnina. Dug sam po sebi nije nesto sto je nuzno lose. Najveci dug imaju upravo najrazvijenije drzave na svetu. To su ujedno i drzave sa najskupljim nekretninama.

Au dokle smo dosli kad i sveti sava poceo da ukazuje na potencijalne uzrocnike daljeg rasta cena nekretnina. Dug sam po sebi nije nesto sto je nuzno lose. Najveci dug imaju upravo najrazvijenije drzave na svetu. To su ujedno i drzave sa najskupljim nekretninama.
Zaključak: Imaš dug => razvijen si.

Šta nije jasno? 😂

Klasican konvertor kofeina u kod. Idi kupi hleb, ako imaju kifle kupi cetiri => on kupi 5 leba. Takve ce AI prve da zameni, nece ni stici da uticu na cenu nekretnina ucescem na trzistu nekretnina.

Poslednja izmena:
iznenadio bi se da su sa 200k u minusu ali ti zamisljaj da njima "ostaje" za pristojan zivot
Naprotiv, nema potrebe da zamišljam. Svestan sam činjenice da 70% ljudi koji zarađuju do 300k žive od plate do plate.
To nema nikakve veze sa kvalitetom njihovog života. Samo znači da žive iznad svojih mogućnosti.

A život sa 16,5k$ mesečno (bruto) je pristojan na bilo kojoj tački zemaljske kugle (makar onaj deo koji se plaća novcem). To što oni troše 20k ili 25k nema nikakve dodirne veze sa tim da i sa 16,5k mogu imati život o kojem 95% planete može samo da sanja. Uključujući i mesto za stanovanje (u njihovom vlasništvu). Njihov izbor je što to ne žele.

Klasican konvertor kofeina u kod. Idi kupi hleb, ako imaju kifle kupi cetiri => on kupi 5 leba. Takve ce AI prve da zameni, nece ni stici da uticu na cenu nekretnina ucescem na trzistu nekretnina.
Pola foruma ce AI da zameni, evo ja znam za 90% diskutanata sta ce da napisu, to je za AI nikakav problem.
Nadji na kuriru/bljucu clanak da ce cene da padaju/rastu i pejstuj ovde, i tako u krug.
Povremeno dodaj neki makroekonomski clanak, to su skoro otkrili, pre toga je bilo o kriminalu, i udri.

Korisnih postova na ovoj temi je manje od 10%, ostalo je na nivou uproscene verzije chatbota.

Pola foruma ce AI da zameni, evo ja znam za 90% diskutanata sta ce da napisu, to je za AI nikakav problem.
Nadji na kuriru/bljucu clanak da ce cene da padaju/rastu i pejstuj ovde, i tako u krug.
Povremeno dodaj neki makroekonomski clanak, to su skoro otkrili, pre toga je bilo o kriminalu, i udri.

Korisnih postova na ovoj temi je manje od 10%, ostalo je na nivou uproscene verzije chatbota.

Nema to veze, bilo je bas zanimljivo citati pre par godina Vradovica kako se iz petinih zila trudio da "opravda" diplomu i 24 stana jednog doktora. Ili ShadeStudia kako objasnjava da to kako je izbegavao poreske troskove je u redu jer je nedokazivo i svi to rade. Ili onomad gospodju koja lajkuje 55cm Svetog Save i predstavlja se kao naucnica, a misli da je broj oglasa na halooglasima isto sto i broj stanova koji su u prodaji, kako Kacu Lazarevic proglasava za uglednog zvanicnika cim je prvi put na TV-u rekla kako se desio pad prodaje itd.

Ocekivati koristan post na temi cene nekretnina, tj besplatan finansijski savet, je malo optimisticno jer u ovoj maloj grupici ljudi polovina pise sve maksimalno tendenciozno zarad licne koristi jer su sada u ulozi kupca/prodavca (ili su to bili u prethodnom periodu pa sada procenjuju ispravnost svoje odluke), a druga polovina sama sebe proglasila lovcima na agencijske sendvic botove koji pisanjem na ovoj temi pumpaju cene nekretnina u Srbiji pa rade u principu istu stvar - pisanje maksimalno tendencioznih postova samo na drugu stranu.

Koristan post nije isto sto i besplatan finansijski savet.
Korisno bi bilo da neko navede neku konkretnu prodaju, da opise zasto je neki kraj dobar/los za stanovanje, sta se planira da se gradi/renovira, na sta obratiti paznju prilikom kupovine/izdavanja itd.
Ovi sto dele "besplatne finansijske savete" na temi, bolje da zadrze mudrost za sebe, a pogotovo su beskorisni ovi sto kace tabloidno smece.

Za skoro sve to sto si opisao postoje druge specijalizovane teme na forumu, pa mozda tamo da pokusas da nadjes nivo kvaliteta postova koji ti odgovara. Ova tema se pretvorila u proricanje buducnosti ali u skladu sa licnim preferencama, pa je i kvalitet postova u skladu sa tim.

Srbija na svakih sat vremena ima dug od 421.000 eura...shodno tome doćićemo do vrednosti jednog kvadra=džak krompira po meteru. Biće vrlo brzo, al krompira biti neće.
Ja posadio krompir na vreme na svom ranču.
1000 kg -jedan stan .Ponude primam isklučivo preko mejla.
Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Ili ShadeStudia kako objasnjava da to kako je izbegavao poreske troskove je u redu jer je nedokazivo i svi to rade. Ili onomad gospodju koja lajkuje 55cm
Sto je apsolutno tacno. Pa svako zdravog razuma se trudi da ima sto manje rashode, iako je po forumima popularno stvarati sliku fanaticnog postenja i velikodusnosti, jer se te osobine svakako ne mogu proveriti u praksi.

Inace vidim da diskusija na temi ide bas u intelektualnim pravcima od kada dominirate vi iz apokalipticnog tabora. Krompir je vrhunac dosega.

Ja posadio krompir na vreme na svom ranču.
1000 kg -jedan stan .Ponude primam isklučivo preko mejla.
Ranc je izraz koji se koristi u SAD-u za farmu koja uzgaja stoku. Out of date si. Sveti Sava sada promovise ulaganje u container nekretnine zarad izdavanja na dan. Krompir mu je tema za 2021. godinu (tad je korona jos bila aktuelna tema), lozenje parketa za 2022. godinu (tada je aktuelna dnevnopoliticka tema bila energetska kriza), a sada predlaze ulaganje u airbnb biznis i kaci linkove/postove koji ukazuju na rast cena nekretnina u novijoj srpskoj buducnosti samo indirektno, stari lisac je to.

S druge strane se otvara mnogo mogucnosti, posto vidim da ovde ima ljudi iz IT sektora, koliko ima znalaca u Srbiji koju mogu da koriste AI algoritam prilikom SEO?

Razvoj će se ubrzati dramaticno, ako ga ne resetujemo eskalacijom sukoba…

S druge strane se otvara mnogo mogucnosti, posto vidim da ovde ima ljudi iz IT sektora, koliko ima znalaca u Srbiji koju mogu da koriste AI algoritam prilikom SEO?
Ovde ne mogu da ti odgovorim, jer nisam strucnjak za SEO niti se mnogo razumem u tu 'oblast'. Ali pretrazivaci su sada dosta 'pametniji' pa je i rangiranje pametnije :)

Sto je apsolutno tacno. Pa svako zdravog razuma se trudi da ima sto manje rashode, iako je po forumima popularno stvarati sliku fanaticnog postenja i velikodusnosti, jer se te osobine svakako ne mogu proveriti u praksi.

Inace vidim da diskusija na temi ide bas u intelektualnim pravcima od kada dominirate vi iz apokalipticnog tabora. Krompir je vrhunac dosega.
Tako je, apokaliptični tabor pokazuje ozbiljan nedostatak inteligencije. Da je dozvoljeno, ja bih im izmerio lobanje da to i dokažem, kao u stara dobra vremena Vermahta. Dok se pozitivističko-utopijski tabor ipak odlikuje brilijantnošću uma, erudicijom, naprednim zaključivanjem i izvanrednim analitičkim sposobnostima dokazanim kroz brojne objave i precizne analize koje će biti zapamćene na stranicama ovog foruma. Njima nema potrebe meriti lobanje.

Dug sam po sebi nije nesto sto je nuzno lose. Najveci dug imaju upravo najrazvijenije drzave na svetu.
ovo je najamaterskiji pristup ekonomiji koji politicari koriste za plebs.

jeste to tacno, samo niko da napomene da duguju sebi u svojim valutama. trebalo bi plebsu to porediti sa covekom koji duguje pare zelenasima i onim ko duguje roditeljima.
kad se ne vraca lova i kamata - ko lomi kosti i lobanje u gornjem primeru?

ovo je najamaterskiji pristup ekonomiji koji politicari koriste za plebs.

jeste to tacno, samo niko da napomene da duguju sebi u svojim valutama. trebalo bi plebsu to porediti sa covekom koji duguje pare zelenasima i onim ko duguje roditeljima.
kad se ne vraca lova i kamata - ko lomi kosti i lobanje u gornjem primeru?

Ovo je suvise povrsan pristup u stilu domacih politicara. Japan npr ima najveci javni dug u odnosu na svoju proizvodnju na svetu. One ne duguje sebi u svojoj valuti.

Devijacija nosa se npr leci lomljenjem, tako da lomljenje nije nesto nuzno lose samo po sebi. Npr ako bi lomljenje u nasem slucaju znacilo smanjenje drzavnog (prinudno glasackog) aparata i ostavljanje manje prostora za plasticne jelke od 40.000e i paljenje novogodisnje rasvete samo 3 meseca godisnje umesto sadasnjih 6.

Vrh