Mislim da je bolji dozivljaj ici na posao kineskim letecim automobilom, koji se proizvodi u tehnoloskom parku u Borci. Ipak, mozes da razgledas okolinu odzgo.Mirijevo je trenutno odlicna kupovina. Dobro je za odlazak na posao sa podzemnom zeleznicom.
vradovicu mozda, ali za par geneeracija, struktura stanovnika i mentalni sklop traži neki evolutivni proces…ima tvoja vizija iliti wishfull thinking više bagovaNeko nece moci da uzme krs Vracar ako je porodica na primer. Ides dalje i dobijes vise m2. Plus dobijes neki mir kad stignes kuci. Tako je u bay-ju.
Ove lokacije sto si nabrojao ce biti preskupe i izvan budzeta za vecinu ljudi koji nemaju neko visoko-tehnolosko znanje.
Mirijevo je trenutno odlicna kupovina. Dobro je za odlazak na posao sa podzemnom zeleznicom.
Ako bi se kladio dugorocno na neke perspektivne lokacije a da nije BNV.
Mirijevo
Novi Banovci
Zaklopaca do Dunava (ka Grockoj)
Ritopek
U pravu si, neophodna je pažljivija analiza.Nema greske, to je to.
Ne treba se fokusirati na BG kao celinu, statistika za pojedinacne opstine daje bolji uvid
Npr, Viva residences je totalno poremetila cenu i kolicinu prometa na Zvezdari. Savski Venac je eksplodirao jer je verovatno overeno brdo ugovora za neku novu zgradu, s obzirom da je prosli mesec bilo bas slabo.
Tu je mozda i mini bull da se pokupuju vec opremljeni stanovi i da se to izda Rusima.
Treba obratiti paznju i na prosecnu cenu stana, tu je apsolutna stagnacija i pokazatelj da ljudi jednostavno ne mogu preko ove cifre.
Kao i uvek, staogradnja daje najbolji uvid, ali opet, starogradnja je i drugi put prometovan stan u BnV koji jos nije ni izgradjen
Broj ugovora koje katastar vraca kao rezultat pretrage je ogranicen na 250. Potrebno je smanjiti opseg datuma, recimo vrsiti pretragu na po pola meseca. Ono sto je cudno jeste da kada se prekoraci broj od 250, pretraga ne vrati uvek 250, vec se desavaju i manji brojevi, poput ovog 217, ali i manje 190 itd.U pravu si, neophodna je pažljivija analiza.
Nešto drugo mi nije jasno, evo na primeru NBG, prema tvojoj aplikaciji bilo je u oktobru 272 prometa, međutim na sajtu RGZ stoji 217 iako sam čekirao sve opcije.
Odakle dolazi ovolika razlika?
Wolf,Nema greske, to je to.
Ne treba se fokusirati na BG kao celinu, statistika za pojedinacne opstine daje bolji uvid
Npr, Viva residences je totalno poremetila cenu i kolicinu prometa na Zvezdari. Savski Venac je eksplodirao jer je verovatno overeno brdo ugovora za neku novu zgradu, s obzirom da je prosli mesec bilo bas slabo.
Tu je mozda i mini bull da se pokupuju vec opremljeni stanovi i da se to izda Rusima.
Treba obratiti paznju i na prosecnu cenu stana, tu je apsolutna stagnacija i pokazatelj da ljudi jednostavno ne mogu preko ove cifre.
Kao i uvek, staogradnja daje najbolji uvid, ali opet, starogradnja je i drugi put prometovan stan u BnV koji jos nije ni izgradjen
Pogledaj ovo, identična kvadratura cena i lokacija, X 5Broj ugovora koje katastar vraca kao rezultat pretrage je ogranicen na 250. Potrebno je smanjiti opseg datuma, recimo vrsiti pretragu na po pola meseca. Ono sto je cudno jeste da kada se prekoraci broj od 250, pretraga ne vrati uvek 250, vec se desavaju i manji brojevi, poput ovog 217, ali i manje 190 itd.
Stan koji nije izgrađen u BnV možeš da prodaš samo ako ti se desi neki loš scenario i sa žestokom provizijom BnV-u.Kao i uvek, staogradnja daje najbolji uvid, ali opet, starogradnja je i drugi put prometovan stan u BnV koji jos nije ni izgradjen
Starogradnja je definitivno reprezentativnija, ali opet rezultati nisu reprezentativni i mislim da potcenjuju realne cene. Verujem da se masovno prave ugovori na manje cene i isplaćuje razlika u kešu (zbog kapitalne dobiti možda).
Sto bi mi programeri rekli, to je feature, a ne bug Odnosno, nije slucajna greska, vec je tako zamisljeno.Wolf,
Mislim da ste napravili gresku kod Viva Residences. Cene kvadrata u Vasem programu ukljucuje i garazu, pa su nerealno visoke. Znam jer sam se i sam interesovao za cene i definitivno nisu toliko visoke. Gde god je ukljucena garaza, trebalo bi oduzeti 20k EUR od cene pa onda podeliti sa brojem kvadrata i tako dobiti tacnu cenu. Sto je manji stan greska je veca, npr ko je kupio garsonjeru od 30 kvm, prikazuje se 667 EUR/m2 veca cena od ostvarene.
Ono sto me raduje je da dobar procenat kupaca garsonjera nije kupio garazu, kao i da manji procenat kupaca velikih stanova nije kupio 2 garaze koje su bile na raspolaganju za svaki veliki stan. Ostalo je jos samo 21 stan ako im je sajt azuriran, bukvalno 1 garsonjera i 20 trosobnih i cetvorosobnih. Tako da se nadam da ce ponuditi neprodate garaze na slobodno trziste, po meni ih ima barem oko 50 komada neprodatih.
Reci mi, jel si primetio da bas ovi ugovori postoje kod mene, a ne postoje u katastru? Ako ti je samo cudno to sto su cene, kvadrature i lokacija iste je skroz okej, ne vidim nikakav problem. Cak i za "starogradnju" je okej, jer starogradnja je po definiciji stan koji je vec prometovan, znaci moze da bude i nov, pa cak i neizgradjen.I ovde je evidentno greška, jer reč je o staroj zgradi
Pogledajte prilog 149149
Trebalo bi da napraviš kveri nad bazom za ispitivanje duplikata........
Svakako ima brdo "starogradnje" iz skupih BnV zgrada koje su prometovane svakog meseca, bile neizgradjene, tek izgradjene, ili godinu i kusur stare, koje ni po cemu ne zaostaju po ceni u odnosu na ove kupljene direktno od investitora.Stan koji nije izgrađen u BnV možeš da prodaš samo ako ti se desi neki loš scenario i sa žestokom provizijom BnV-u.
Nece samo ce svi sa ispod 5.000 eura mesecnog primanja po porodici da se sele van grada i da putuju na posao sat-dva vremena u jednom pravcu. Sto je prakticno lupam Uzice. Putovanja na posao od 2-2.5 sata u jednom pravcu je ono sto nas ceka. Imacemo ljude koji ce ziveti u Uzicu a radice u Beogradu i bice ih dosta. Takva promena u zivotima nas ceka.
Pa i danas je već tako.Siroki centar grada ce biti za turiste i izdavanje/firme a neki elitni delovi za biznismene tipa Kosutnjak, Senjak, Dedinje pa i Novi Banovci i mozda onaj deo Zaklopace do Dunava ce biti za imucne.
Ono sto mislim da ce uskoro svi da shvate da je Mirijevo ispod 5.000 eura po m2 extra dil.
Ja cesto kazem napisem nesto preuranjeno pa me mnogi ne shvate zbog toga ali kad tad to sve dodje u realnost.
Ne stoji, porastao je i promet u starogradnji i to ozbiljno. Primetno je samo da se zbog odnosa cena novogradnja/starogradnja koji se smanjuje, ljudi više odlučuju na novogradnju. Dakle zbog sveopšteg stanja sa majstorima i sl, ljudi se više odlučuju da plate tu neku premiju i izbegnu cimanje! Dakle u minimalnom padu prometa su samo opštine gde su se ljudi masovno odlučili na novogradnju, a negde i nema pada! Sveukupno baš ozbiljan skok na mesečnom nivou koji ne može biti statistička greška!
Rast prometa starogradnje:
Voždovac 20%
Vračar 24%
Zvezdara -1.5% (novogradnja promet skočio 78%)
Munze -5% (novogradnja skočila 54%)
NBG 8%
Palilula 7%
Rakovica 18%
Savski venac jbnih 59% (više nego novogradnje 41%, dakle moguća je preprodaja BNV)
Stari Grad -12% (rast novogradnje 75%)
Čukarica 25% (uz rast novogradnje 69%)
Bilo bi super kada bi cene garaze u ugovoru bile javno dostupne na registru nepokretnosti, ali nazalost nisuGaraže su vam u 99 % ugovora posebno iskazane sa posebnom cjenom radi različite stope PDV-a (20 umjesto 10%).