cekicimalj
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 24.10.2022.
- Pohvaljen
- 2.435
Hoće i epilog da bude isti kao u filmu?Ne treba ti ekonomski recnik, samo pogledaj sedam i po kad traze Maradoni pare. Verovatno je isti proces razmisljanja.
Hoće i epilog da bude isti kao u filmu?Ne treba ti ekonomski recnik, samo pogledaj sedam i po kad traze Maradoni pare. Verovatno je isti proces razmisljanja.
Ne bi bilo toliko nepovoljno da i cene nekretnina već nisu previše porasle.
5-6-7% godisnje kamate u vreme kada je inflacija 10+% i nije toliko nepovoljno kao sto na prvi pogled izgleda.
Prva i glavna računica stambenog kredita (rešavanje sopstvenog stambenog pitanja) jeste MOŽEŠ LI GA OTPLAĆIVATI?Ja hoću da kažem da bilo koja računica o kreditu i isplativosti istog mora da uzme u obzir i kretanje cene nekretnine. Ostavimo sad po strani investiciono uaganje. I uvek je bilo da većina ljudi teško ili nikako može da uzme na kredit pristojan stan u centralnim gradskim BG oštinama.
Razumem ja tu vezu inflacija-cene-kamate.@djunis ali kad je inf 10% godišnje cene moraju da rastu rapidno, npr 3 vezane god sa inf ~10% i cena proizvoda mora min da poraste 35%. Tako da i ovo što se dešava u praksi sa cenama ima neke logike ako bi imali 3 vezane godine. Od korone je krenulo štampanje i inflacija kao reakcija. Auto ne možeš kupiti jeftino kao pre korone ili bilo šta drugo. Što ne bi tako bilo i sa stanovima?
Neki ljudi ne voze po snegu. Moj drugar taksista ne vozi kad je sneg jer su ga nekoliko puta udarili ljudi koji ne znaju da voze. Jednom je bio propisno parkiran pored brze hrane u N. Beogradu i udarili su ga dva puta u roku od pola sata, jer su izgubili kontrolu pri skretanju. Dobio je odštetu, ali nije baš da želi da ponavlja takva iskustva, ne radi danima i ide po majstorima. A i udareno mestona autu nikada ne može da bude dobro kao novo.Ja kad u beogradu padne sneg pa vidim da sa mnogih automobila ni nakon 15 dana nije skinut, pitam se sta ce tim ljudima uopste automobili i zar im ne bi bilo jeftinije da ih nemaju i da povremene potrebe zamene taksijem ili rentom... Lose ekonomsko obrazovanje unisti ovaj narod...
Po poslednjim podacima za Januar, plate su pratile (realni rast prosecne plate je bio 0.8%, nominalni 16.7%, sto je prema cenenekretnina.rs tacno i u procenat rast cena kvadrata YoY za jan).Razumem ja tu vezu inflacija-cene-kamate.
Ono što je poenta jeste da plate to ne prate.
Imas statistiku za svaki prethodni mesec na sajtu. Plate su u 2022 za svaki mesec bile minimum 12% nominalno vise u odnosu na isti mesec 2021.Kad je krenula inflacija? Krajem 2021.? Pocetkom 2022.? Onaj ko je radio, morao je da ceka januar 2023. godine da se Sinisa Mali smiluje i poveca plate. A pre toga, obican covek morao da se uzajmi ili da vadi iz steka. Jer neko mora da jede godinu, godinu i po dana.
Ovo za drzavne jasle aludiram.
A privatnici jedva povecali za neku mizeriju. Nekome 5 hiljada, 7-8 u vrh glave. Mnogima ni toliko.
Tako da, djunis je apsolutno u pravu.
Ako tvoj drugar ne razume sta znaci prosek onda nece ni razumeti o cemu pricam.Defkinitivno si neumoran, Defkislave.
Kao Bajro Zupic iz Partizana, taj nikad ne staje, uvek u pokretu.
Moj prika sto radi u Nbs kod Jorge, kad bi citao sta ti pises, pomislio bi da zivi u drugoj drzavi. Plata mu od januara 64 hiljade i nesto. Pre toga, dugo godina radio za iste pare. O kom povecanju pricas?
Prijatelju, gde je papir koji sve to dokazuje. A fali ti i pečat. Za razliku od tebe ostali su došli spremni na časOdustajem od tebe. I dalje guras svoju pricu koja ne pije vode.
U mom svetu matematika i statistika piju vise vode od anegdotalnih primera drugara.Odustajem od tebe. I dalje guras svoju pricu koja ne pije vode.
Sta kaze matematika za "rast" "plata" i pad prodaje?U mom svetu matematika i statistika piju vise vode od anegdotalnih primera drugara.
I cene svega ikada nominalno vece za 30-50%Imas statistiku za svaki prethodni mesec na sajtu. Plate su u 2022 za svaki mesec bile minimum 12% nominalno vise u odnosu na isti mesec 2021.
A cela druga polovina 2021. je 10% visa u odnosu na 2020.
Vrlo jednostavno, rast cena + rast kamata > rast plata, pa presusuju kreditni kupci.Sta kaze matematika za "rast" "plata" i pad prodaje?
Požurite sa kupovinom stana ko misli, da ne padnu cene.
Kasirke iz Maksija,kupuju nekretnine u GrčkojSta kaze matematika za "rast" "plata" i pad prodaje?
Defke, svaka cast matematicki genijalce, samo, ne znam jel izlazis cesto iz sobe, ili si zarobljen u svom paralelnom svetu? Jesi li izasao malo medju narod, na ulicu?U mom svetu matematika i statistika piju vise vode od anegdotalnih primera drugara.
Ne druze samo si ti napolju i samo ti imas informacije iz prve ruke. I opet ostavis 500 postova na forumu za tri meseca. Sve stizes.Defke, svaka cast matematicki genijalce, samo, ne znam jel izlazis cesto iz sobe, ili si zarobljen u svom paralelnom svetu? Jesi li izasao malo medju narod, na ulicu?
To ima daleko vecu tezinu od toga sto visis za kompjuterom po ceo bogovetni dan, radis analize i proracune, umesto da imas prave, zive informacije iz prve ruke
Nema veću težinu. Pravilno korišćena statistika ima najveću težinu, a to što melju Pera i Laza ispred "Venere", nema nikakvu.Jesi li izasao malo medju narod, na ulicu?
To ima daleko vecu tezinu od toga sto visis za kompjuterom po ceo bogovetni dan, radis analize i proracune, umesto da imas prave, zive informacije iz prve ruke
@Bender Rodriguez te je odavno provalio, kao i jos par ljudi koji su na ovom forumu mnogo duze od tebe.Ne druze samo si ti napolju i samo ti imas informacije iz prve ruke. I opet ostavis 500 postova na forumu za tri meseca. Sve stizes.
Kad god neko nema pokrice za svoje tvrdnje ili mu se ne svidja ono sto cuje, na scenu stupa ‘pravi svet’ gde je njemu prodavac na pijaci dao realnu makroekonomsku analizu i presek stanja.