Šta je novo?

Cene nekretnina

Da li to znaci da je za ovu fazu cilj oko 9000 stanova do Sajma?
Kada su izašli sa inicijalnim planovima, bilo je predviđeno malo manje od 10.000 stanova, a nakon izmena planova i proširenja na Sajam povećan je broj jedinica na 12.800

EDIT:Verovatno ce dug pasti zbog rasta cene zlata u 2025.
A cena zlata je izražena u kojoj valuti? I šta je uzimao AI kao cenu zlata u datom periodu, neki prosek kretanja, ili pak poslednji mesec u godini? Možda je radio i konverziju iz dolara u evre, ako jeste, po kom kursu? Poprilično upitan grafikon...

Ja mislim da se tu i dalje dobro izdaje. Realno ne vidim po čemu je bilo koji drugi deo grada trenutno bolja investicija, uključujući i Novi Beograd. Imaj na umu da će prva (a možda i poslednja) linija metroa ići pravo kroz ovo naselje, dok NBG neće videti metro do linije 3, koja u najboljem slučaju neće biti izgrađena sigurno 15 godina.

jel sam nesto propustio, zar linija dva ne ide kroz centralni nbg?
(tbh ja mislim da metro, nijedna linija nece da se izgradi za nasih zivota)

jel sam nesto propustio, zar linija dva ne ide kroz centralni nbg?
(tbh ja mislim da metro, nijedna linija nece da se izgradi za nasih zivota)

Linija 2 ima četiri stanice na NBG, to je istina, ali to realno pokriva mali deo opštine. Linija 3 je mnogo važnija linija za NBG, a nju je pitanje da li ćemo ikad videti. Verovatno nećemo videti ni liniju 2.

Ja očekujem Liniju 1 jer su potpisali ugovore i pravi se krtica, kad se počne, jednom će se i završiti (očekujem bar 10 godina za celu liniju 1). Za ovo ostalo bože pomozi...

Linija 2 ima četiri stanice na NBG, to je istina, ali to realno pokriva mali deo opštine. Linija 3 je mnogo važnija linija za NBG, a nju je pitanje da li ćemo ikad videti. Verovatno nećemo videti ni liniju 2.

Ja očekujem Liniju 1 jer su potpisali ugovore i pravi se krtica, kad se počne, jednom će se i završiti (očekujem bar 10 godina za celu liniju 1). Za ovo ostalo bože pomozi...

sta znam, pazi ovo, prolazi pored centralnih blokova i onda ide mihajlom pupinom. nije to mali deo uopste.
gledam ovu liniju 3, deluje mi da povezuje "vise" ali pazi koliko su razudjene stanice, tbh ocekivao bih vise. pogotovo sto u blokovima zivi boga oca ljudi.
enivej ako bi se izgradile sve 3 metro linije, na nbg u stvair najvise benefita imaju ovi blokovi centralni gde ja zivim. mozes de oces na koju oces stranu
samo sto ja stvarno ne verujem u to

Ako bi se izgradile sve 3 linije, cena centralnih blokova bi porasla na 10k :) Mada slažem se, pre će Kinezi da postave bazu na mesecu nego što ćemo mi izgraditi makar jednu liniju... Nisam inženjer, ali rekao bih da vlast jako potcenjuje komplikovanost izgradnje metroa u BG kada daju rokove. Biće slična stvar kao u Solunu... Skadar na Bojani.

Ali ipak, na kraju će njihov projekat od nacionalnog značaja tu liniju dobiti, a mi ostali u kola pa polako preko mosta.

Ako bi se izgradile sve 3 linije, cena centralnih blokova bi porasla na 10k :) Mada slažem se, pre će Kinezi da postave bazu na mesecu nego što ćemo mi izgraditi makar jednu liniju... Nisam inženjer, ali rekao bih da vlast jako potcenjuje komplikovanost izgradnje metroa u BG kada daju rokove. Biće slična stvar kao u Solunu... Skadar na Bojani.

Ali ipak, na kraju će njihov projekat od nacionalnog značaja tu liniju dobiti, a mi ostali u kola pa polako preko mosta.
Ne razumem, zašto će cena centralnih blokova porasti na 10k? Zbog metroa, ili zbog protoka vremena kada se treća linija bude gradila (nakon 2040)? Prednost centralnih blokova je upravo lokacija, ja sam iz Bloka 21 stizao peške do grada za 20-tak minuta, a autobusom ili taxijem i za manje od toga. Ne vidim šta će tu bitnije metro promeniti i doprineti, kad je lokacija ovakava kakva jeste bomba.

A cena zlata je izražena u kojoj valuti? I šta je uzimao AI kao cenu zlata u datom periodu, neki prosek kretanja, ili pak poslednji mesec u godini? Možda je radio i konverziju iz dolara u evre, ako jeste, po kom kursu? Poprilično upitan grafikon...
Hteo sam da vidim trend ali da, pretravarao je oz u grame, pretvarao je usd u eur, dug je uzeo u eur. Za cenu zlata sam trazio average ali mislim da je uzeo dec-jan/2. Za cenu zlata bi trebalo naci cenu na tonu ako uopste postoji itd
Za 2025 sam uze trenutnu cenu zlata i dug od prosle godine.
Moze to sve bolje da se uradi

Ne razumem, zašto će cena centralnih blokova porasti na 10k? Zbog metroa, ili zbog protoka vremena kada se treća linija bude gradila (nakon 2040)? Prednost centralnih blokova je upravo lokacija, ja sam iz Bloka 21 stizao peške do grada za 20-tak minuta, a autobusom ili taxijem i za manje od toga. Ne vidim šta će tu bitnije metro promeniti i doprineti, kad je lokacija ovakava kakva jeste bomba.

Tri linije bi napravile centralne blokove najmobilnijom lokacijom u gradu bez ulaska u automobil. Najveća mana Beograda danas je količina vremena koja se gubi u transportu.

Tri linije bi napravile centralne blokove najmobilnijom lokacijom u gradu bez ulaska u automobil. Najveća mana Beograda danas je količina vremena koja se gubi u transportu.
Ok, upravo sam ti naveo da iz perspektive stanovnika 21 bloka nisam imao potrebu da ulazim u automobil sa stnaovista nekog dnevnog funkcionisanja. Mislim da ce metro napraviti razliku u nekim daljim-manje povezanim delovima grada.

Naravno da ce metro da pogura cene ka gore, pa ja kada putujem u inostranstvo prvo gledam koliko mi je metro udaljen, idealno da je na 5-10 minuta pesaka od apartmana gde odsedam

Nisam ekspert ali mogu da pogledam :D

Lici da je kod komsije iznad bila poplava. Stan je inace odlican, ali ako skinu jos 500e po kvadratu :)

Ovaj detalj mi nije jasan, da li su pukla vrata-staklo ili ceo zid

1765361019280.png

Onda imas ove na plafonu nesto cudno, ne mogu da provalim da li je sastav ploca ili kabal za luster (sta god bilo ne valja ovako)

1765361117392.png

Nisam ekspert ali mogu da pogledam :D

Lici da je kod komsije iznad bila poplava. Stan je inace odlican, ali ako skinu jos 500e po kvadratu :)

Ovaj detalj mi nije jasan, da li su pukla vrata-staklo ili ceo zid

Pogledajte prilog 260743

Onda imas ove na plafonu nesto cudno, ne mogu da provalim da li je sastav ploca ili kabal za luster (sta god bilo ne valja ovako)

Pogledajte prilog 260744
Ako nekad kupujem starogradnju, zovem te u obilazak, ne pitam sta kosta 😀

I posle kazu uzmes starogradnju. Zamisli da zivis ispod ovog stana i krenu problemi, pa mozes samo da se roknes, dzabe si sve skockao...
Poznanik uzme novogradnju a u stan do njega se useli neka porodica sa "detetom" sa F dijagnozom. Svako prolece ili kad preskoci terapiju, urla, doziva, lupa o zidove ...

To nije sistemski problem stanova i stanara nego drzave sto ne resavaju takve slucajeve.

Poznanik uzme novogradnju a u stan do njega se useli neka porodica sa "detetom" sa F dijagnozom. Svako prolece ili kad preskoci terapiju, urla, doziva, lupa o zidove ...

To nije sistemski problem stanova i stanara nego drzave sto ne resavaju takve slucajeve.
To u novogradnji ne mozes da znas nikako. Kod starogradnje recimo mozes posle obilaska sa agentom da odes sam po zgradi da se raspitas za komsije, ali opet to je promenljivo, svako moze da proda stan bilo kad. Sve je to lutrija.

Hteo sam da vidim trend
U tome je i fora, što se trend ne vidi 😅
Na kraju 2014. javnu dug je bio 22. 761 milijardi, a cena zlata oko 978 €/oz. Danas je dug 38.166 milijardi, a cena zlata oko 3600€/oz. Kako je onda moguće da je 2014. najniža tačka, odnosno da je dug bio najmanji u metričkim tonima? Zar nije obrnuto?

Vrh