Šta je novo?

Cene nekretnina

Ako vam nesto znaci, svi zivi kockari gde radim traze evre kad isplacuju pare sa aparata, znaci da je stvarno stanje u menjacnicama losije nego obicno

Meni ovo lici na placenu kampanju vise nego na poslovni uspeh. Ako im ide tako dobro, sta ima da se hvale (a hvale se u svim internetskim novinama koliko vidim)
Lično mislim da ovo i nije neki veliki uspeh jer mislim da je BW u svojim zlatnim danima prodavao po pola zgrade u jednom jedinom danu znači 50-70 stanova u 1 danu a oni su u proseku 2 stana dnevno... Tako da daleko je to od uspeha. Opet ova prodaja je oko 20tak % celog kompleksa i tu su obično većinom "lakši" tj manji stanovi i možda neki veći. Po meni, trećina stanova se uvek relativno lako proda. Druga trećina ide polako a zadnja trećina uvek ide teško. E do sada ni zadnja trećina nije išla teško ali mislim da će sada ići teže...

Lično mislim da ovo i nije neki veliki uspeh jer mislim da je BW u svojim zlatnim danima prodavao po pola zgrade u jednom jedinom danu znači 50-70 stanova u 1 danu a oni su u proseku 2 stana dnevno... Tako da daleko je to od uspeha. Opet ova prodaja je oko 20tak % celog kompleksa i tu su obično većinom "lakši" tj manji stanovi i možda neki veći. Po meni, trećina stanova se uvek relativno lako proda. Druga trećina ide polako a zadnja trećina uvek ide teško. E do sada ni zadnja trećina nije išla teško ali mislim da će sada ići teže...
Imaj u vidu da to što je trenutno izgrađeno i useljeno u BW predstavlja možda 2/3 celog projekta (ne računajući ovu najavljenu ekspanziju na Čukaricu i NBG) Dakle, samo ova prva faza treba da donese još oko 3000 stambenih jedinica u periodu od narednih 4-5 godina. Kako li će prodati tu količinu stanova u jednom kompleksu ako uspori prodaja? Možda se uskoro sprema trenutak kada će biti moguće kupiti stan ispod cene na tom lokalitetu.

Koje teorije zavere bog te mazo.
- Dobar dan, ja bih jedan paket aranžman do Maldiva.
- Može, to vam je 1000 evra.
- Evra?
- Da, da, mi poslujemo isključivo u evrima.
- Dobrooo, 1000 x 117, dakle to mu dođe 117 hiljada dinara, jelte?
- A ne, ne, oprostite, naš kurs je malo drugačiji.
- Vaš kurs?
- Tako je. Mi smo ozbiljna agencija.
- I!?
- Šta "i"?
- Pa koliki vam je?
- Kurs?
...

Koje teorije zavere bog te mazo.
- Dobar dan, ja bih jedan paket aranžman do Maldiva.
- Može, to vam je 1000 evra.
- Evra?
- Da, da, mi poslujemo isključivo u evrima.
- Dobrooo, 1000 x 117, dakle to mu dođe 117 hiljada dinara, jelte?
- A ne, ne, oprostite, naš kurs je malo drugačiji.
- Vaš kurs?
- Tako je. Mi smo ozbiljna agencija.
- I!?
- Šta "i"?
- Pa koliki vam je?
- Kurs?
...
Glupi wizzair i booking, kako sam ih veceras odrao placanjem u dinarima.

Glupi wizzair i booking, kako sam ih veceras odrao placanjem u dinarima.

😂😂 Brateee, to je ona specijalna noćna kombinacija Wizz + Booking gde te oderu ni krivi ni dužni ako ti samo na sekund promakne onaj mali “RSD” u ćošku.

Evo šta se verovatno desilo — i kako si ih ti odrao, a ne oni tebe:

🔥 1. Ako si platio u dinarima preko Wizz-a
Wizz uvek radi dynamic currency conversion (DCC), što znači da ti namerno prikažu iznos u dinarima po svom kursevnom masakru, obično 10–15% gorem od realnog.
Ali! Ako je tvoja kartica evrova (ili FX bez konverzije), ti si zapravo njih odrao time što će banka da izvrši chargeback po realnom kursu, a Wizz ostaje sa manjom provizijom. 😂

Imaj u vidu da to što je trenutno izgrađeno i useljeno u BW predstavlja možda 2/3 celog projekta (ne računajući ovu najavljenu ekspanziju na Čukaricu i NBG) Dakle, samo ova prva faza treba da donese još oko 3000 stambenih jedinica u periodu od narednih 4-5 godina. Kako li će prodati tu količinu stanova u jednom kompleksu ako uspori prodaja? Možda se uskoro sprema trenutak kada će biti moguće kupiti stan ispod cene na tom lokalitetu.

Ja mislim da se tu i dalje dobro izdaje. Realno ne vidim po čemu je bilo koji drugi deo grada trenutno bolja investicija, uključujući i Novi Beograd. Imaj na umu da će prva (a možda i poslednja) linija metroa ići pravo kroz ovo naselje, dok NBG neće videti metro do linije 3, koja u najboljem slučaju neće biti izgrađena sigurno 15 godina.

Ja mislim da se tu i dalje dobro izdaje. Realno ne vidim po čemu je bilo koji drugi deo grada trenutno bolja investicija, uključujući i Novi Beograd. Imaj na umu da će prva (a možda i poslednja) linija metroa ići pravo kroz ovo naselje, dok NBG neće videti metro do linije 3, koja u najboljem slučaju neće biti izgrađena sigurno 15 godina.
Misliš znači da je BNV ipak najbolja investicija?
Naravno ako dobiješ stan i zgradu koja je ok odradjena i nema problema.
Na koje tamo zgrade ili tipove stanova misliš, one standard ili premium?
Po meni standard ili ako ima neka zgrada izmedju standarda i premiuma.

Misliš znači da je BNV ipak najbolja investicija?
Naravno ako dobiješ stan i zgradu koja je ok odradjena i nema problema.
Na koje tamo zgrade ili tipove stanova misliš, one standard ili premium?
Po meni standard ili ako ima neka zgrada izmedju standarda i premiuma.

Ne razumem se u BNV ponudu, pa ne bih da preporučujem, gledam na makro planu. Lokacija je odlična, samo naselje je plansko, što je retko na ovoj strani reke. Projekat od nacionalnog značaja (lol), pa zato dobija neophodnu infrastrukturu i održavanje. Dobiće metro liniju. Ima ogromni tržni centar i pešačku blizinu centru grada.

Investiciono je BNV zicer. Ne bih nikad kupio za život jer je to naselje za rentijere, ali za rentiranje, stan na dan i to, mislim da je teško naći bolje osim u samom centru centra, što je jako skupo.

Pa dobro ali BNV je imao udarne prodaje kad je potraznja bila vise nego blesava. Sam si rekao da si isao na prodajne dane i da u poslednje vreme nije ludilo kakvo je bilo. Generano ne vidim potrebu da se bilo ko oglasava na taj nacin, klasicno pijacarsko oglasavanje - "pozuri narode, jos malo pa nestalo. ko pre devojci njemu tasta ... itd" :)

Investiciono je BNV zicer. Ne bih nikad kupio za život jer je to naselje za rentijere, ali za rentiranje, stan na dan i to, mislim da je teško naći bolje osim u samom centru centra, što je jako skupo.
BNV je za rentanje cak i bolji od samog centra, pogotovo za strance. Jedino oni sto vole bas egzotiku centra.

Naravno da je Bnw najbolja investicija, ali eto neki zli jezici tvrde da pumpe za vodu troše struje kao cela Bežanijska Kosa, i da eventualnim odlaskom vlasti neće država plaćati više struju za pumpe nego kulčina i aurore lično. Svašta pišu ljubomorni i glupi. Kupujte dok nije evro skočio.

Naravno da je Bnw najbolja investicija, ali eto neki zli jezici tvrde da pumpe za vodu troše struje kao cela Bežanijska Kosa, i da eventualnim odlaskom vlasti neće država plaćati više struju za pumpe nego kulčina i aurore lično. Svašta pišu ljubomorni i glupi. Kupujte dok nije evro skočio.
Ah ... da ce samo BNV da propadne ...

Pa dobro ali BNV je imao udarne prodaje kad je potraznja bila vise nego blesava. Sam si rekao da si isao na prodajne dane i da u poslednje vreme nije ludilo kakvo je bilo. Generano ne vidim potrebu da se bilo ko oglasava na taj nacin, klasicno pijacarsko oglasavanje - "pozuri narode, jos malo pa nestalo. ko pre devojci njemu tasta ... itd" :)
Ja sam rekao i to je tačno ali isto i komentarišem šta su ovi napisali iz Dorćol Residence-a da je to "nezabeleženo da se 100 stanova proda za 42 dana ili tako nešto..." Da nije baš. Zato sam i naveo primer BW što se dešavalo ne tako davno čak pre 2 godine... Mislim da svaki projekat se na početku dobro prodaje ako mu je cena dobro odrađena. E sad kasnije kako će ići videćemo.

Da li to znaci da je za ovu fazu cilj oko 9000 stanova do Sajma?

Evo malo AI:

1765356272273.png

EDIT:Verovatno ce dug pasti zbog rasta cene zlata u 2025.
Edit2: Pretpostavka da ce nam dug u 2025. biti na nivou duga iz 2024. mada je moguce da bude veci ali evo sta uradi cena zlata:
1765357451861.png

Poslednja izmena:
Па онда мораш да будеш ометен да им платиш тај пљачкашки курс када можеш да одеш до своје банке и да замениш паре за 22 динара повољнији курс по евру.
Прича ти звучи као да је испричао неки седмак на великом одмору хвалећи се другарима из разреда.

Vrh