BillHicks
Advanced
- Učlanjen(a)
- 11.05.2022.
- Pohvaljen
- 9.348
A sta ce 2 osobe da rade u 100m2 sa 3 spavace sobe?
sta nece?
A sta ce 2 osobe da rade u 100m2 sa 3 spavace sobe?
Defke, a ima li veze ko je bogata elita u Nemackoj, ako kod nas? Ima li veze kakva je tamo industrija i cime se bave bogati ljudi, u sta ulazu, a u sta ulazu kod nas? Ima li veze to sto je kupovna moc u npr Berlinu duplo veca nego u Bg? Nejednakost ima razlicitu tezinu ovde i tamo.To je neka tvoja masta o Nemackoj ali ok. Odseci te ekstremne slucajeve (koji su sve manje ekstremni godinama, pa sale kuka kako nas ubi prejaki minimalac/medijana) i dobices slicnu situaciju kao tamo. Gini koeficijent u Srbiji je jedva veci nego u Nemackoj.
Upravo tako, kao sto se i na ovoj temi vidi, mladi programeri nisu finansijski nepismeni.I jos jedna stvar i evo majke mi hahahaha svi ti ljudi koje rade u IT NECE da daju za stan 800 eura. Ja znam jako malo ljudi koji za stan izdvajaju te pare. Radila sam do skoro u jednoj firmi gde je bilo jako puno junior programera. Plata im je bila oko 2000 jer je bila bas dobra firma. Oni su vecinom ziveli kod roditelja dok ne skupe za ucesce za stan. Niko od njih nije davao za stan 800 eura. Uglavnom su za stan davali malo vise para oni koji su radili na takvim pozicijama gde je plata bila oko 2500 a bili su stariji i nisu hteli cimere, ni kod roditelja. Plus, neki od tih ljudi imaju vec stanove nasledjene, neko zivi kod decka ili devojke, neko cak ne zivi ni u Beogradu nego radi remote itd.
Već sam pisao za srednju klasu i ko kupuje ako je pametan i ima uslova danas. Da ponovim, takmičite se sa ljudima koji imaju 6-7k+ mesečno po porodici i ljudima kojima država kupuje stan. Pričam o pravim stanovima, ne o stanovima do 35-38m2:Defke, a ima li veze ko je bogata elita u Nemackoj, ako kod nas? Ima li veze kakva je tamo industrija i cime se bave bogati ljudi, u sta ulazu, a u sta ulazu kod nas? Ima li veze to sto je kupovna moc u npr Berlinu duplo veca nego u Bg? Nejednakost ima razlicitu tezinu ovde i tamo.
Upravo tako, kao sto se i na ovoj temi vidi, mladi programeri nisu finansijski nepismeni.
Pravnici prve dve godine gule prvu šansu i rade za ručak na poslu dok ne daju pravosudni. Ako imaju veze nakon toga onda se zaposle u nekoj državnoj službi za 800-1100e i to sada kada su im duplirali plate za 5 godina
Imas i instruktore pilatesa koji zaradjuju 1500 eura, a i one koje zaradjuju 700. Uvek i u svakom poslu ces imati one koje zaradjuju strava i sranje u isto vreme. Imas i onu sto radi nokte i zaradjuje vise od tog pravnika. Poenta je price da je nekako trziste nekretnina ogledalo samo za one koji zaradjuju strava. Ali sto je najgore i ti sto zaradjuju bas strava ne mogu tako lako da kupe stan na kredit a kamoli da ustede za ceo stan.Morate malo i da uzmete u obzir da vaše okruženje ≠ apsolutni uzorak realnosti ovog grada.
Anegdote su u redu, ali za svaku anegdotu postoji i kontraanegdota i iz toga se ne može izvući pravilo.
Mladi advokat sa tek završenim pravosudnim ima 1400-1700 evra platu u korpo kancelarijama u BG.
Jeste, ima masa pravnika koji su tupani i koji su bogu zahvalni kad nađu 100k platu u nekom sekretarijatu, ali ima i dobar broj njih koji su ozbiljni i zarađuju masne pare već do svoje 35. godine. Govorim o rangu plata 3-5k EUR.
Da. Čeka ih i crveni tepih i tri nepalca ih hlade.Morate malo i da uzmete u obzir da vaše okruženje ≠ apsolutni uzorak realnosti ovog grada.
Anegdote su u redu, ali za svaku anegdotu postoji i kontraanegdota i iz toga se ne može izvući pravilo.
Mladi advokat sa tek završenim pravosudnim ima 1400-1700 evra platu u korpo kancelarijama u BG.
Jeste, ima masa pravnika koji su tupani i koji su bogu zahvalni kad nađu 100k platu u nekom sekretarijatu, ali ima i dobar broj njih koji su ozbiljni i zarađuju masne pare već do svoje 35. godine. Govorim o rangu plata 3-5k EUR.
Imas i instruktore pilatesa koji zaradjuju 1500 eura, a i one koje zaradjuju 700. Uvek i u svakom poslu ces imati one koje zaradjuju strava i sranje u isto vreme. Imas i onu sto radi nokte i zaradjuje vise od tog pravnika. Poenta je price da je nekako trziste nekretnina ogledalo samo za one koji zaradjuju strava. Ali sto je najgore i ti sto zaradjuju bas strava ne mogu tako lako da kupe stan na kredit a kamoli da ustede za ceo stan.
Da. Čeka ih i crveni tepih i tri nepalca ih hlade.
Drugo su advokati tj njih oko 11k u Srbiji i to je zatvoreno tržište. Sve ostalo, tugica.![]()
Kolika je plata pravnika u Srbiji?
Prosečna plata za pravnika u Srbiji je 111.899 dinara neto. Otkrijte više o plati za pravnika u Srbiji prema godinama radnog iskustva, stručnoj spremi, gradovima, medianu, kvartilima i drugim statistikama.www.adorio.rs
Slazem se! Zasto onda uopste pricamo o stednji i tome kako je moguce kupiti nekretninu, ako je ovo slucaj. Ajde da kazemo, trziste trenutno nije za ljude koji traze nekretninu za zivot i planiraju da je kupe od ustedjevine i plate. Pa onda da nasi prijatelji sa foruma sjasu sa pricom da ce ti cimerovanje ustedeti dovoljno para da kupis stan!Ne mogu zato što se oni takmiče ne samo sa stanovnicima BG, već sa celom državom, pa i celim regionom + dijasporom.
Svako ko ima neke pare u Srbiji, Bosni, CG, čak i Srbi sa Kosova, oni kupuju stanove u BG jer je to zicer investicija. Ljudi koji prodaju zemlju, kuće, stanove u svojim mestima, vlasnici biznisa iz regiona, kriminalci raznih vrsta, korumpirani funkcioneri itd itd.
Ti misliš da se takmičiš sa ljudima sličnim tebi, a zapravo ti je konkurencija "nepoštena", tj. mnogo ljudi sa kešom i mnogo njih sa većim primanjima od tebe iz raznih razloga.
Čekaj, a jesu ovi Rusi što dileri oružjem ili šta? Zašto oni plaćaju rente 800 eur? Zapravo, moja teorija je da nakon 2 ili 3 godine podstanarskog života, ako ne vidiš da ćeš se vraćati u svoju matičnu zemlju u dogledno vreme onda ima smisla da kupiš. Ne kažem da je to neki značajan faktor, ali mnogi Rusi kupuju stanove umesto da budu podstanari. To utiče da su cene kirija u padu proteklih godinu dana.I jos jedna stvar i evo majke mi hahahaha svi ti ljudi koje rade u IT NECE da daju za stan 800 eura. Ja znam jako malo ljudi koji za stan izdvajaju te pare. Radila sam do skoro u jednoj firmi gde je bilo jako puno junior programera. Plata im je bila oko 2000 jer je bila bas dobra firma. Oni su vecinom ziveli kod roditelja dok ne skupe za ucesce za stan. Niko od njih nije davao za stan 800 eura. Uglavnom su za stan davali malo vise para oni koji su radili na takvim pozicijama gde je plata bila oko 2500 a bili su stariji i nisu hteli cimere, ni kod roditelja. Plus, neki od tih ljudi imaju vec stanove nasledjene, neko zivi kod decka ili devojke, neko cak ne zivi ni u Beogradu nego radi remote itd.
Oni imaju drugacije plate od Srba. Malo se raspitaj okoloČekaj, a jesu ovi Rusi što dileri oružjem ili šta? Zašto oni plaćaju rente 800 eur? Zapravo, moja teorija je da nakon 2 ili 3 godine podstanarskog života, ako ne vidiš da ćeš se vraćati u svoju matičnu zemlju u dogledno vreme onda ima smisla da kupiš. Ne kažem da je to neki značajan faktor, ali mnogi Rusi kupuju stanove umesto da budu podstanari. To utiče da su cene kirija u padu proteklih godinu dana.
Slazem se! Zasto onda uopste pricamo o stednji i tome kako je moguce kupiti nekretninu, ako je ovo slucaj. Ajde da kazemo, trziste trenutno nije za ljude koji traze nekretninu za zivot i planiraju da je kupe od ustedjevine i plate. Pa onda da nasi prijatelji sa foruma sjasu sa pricom da ce ti cimerovanje ustedeti dovoljno para da kupis stan!
Problem je što se to predstavlja kao normalna plata a u stvari je izuzetak. Pričaš o možda 1% i manje. Nije dovoljno da si ozbiljan nego i da te neko pogura. Pravnika ima koliko hoćeš.Ja sam ti dao neki info iz prve ruke, a ti veruj opskurnim sajtovima ako ti je draže.
Ima ljudi koji su kupili stan krvavim radom i stednjom naravno, ali ne u 2025 godini hahhaaTi to kažeš, a znamo sigurno bar jednog koji je iz blata izašao i kupio stan u Beogradu krvavim radom i štednjom @enfario
Problem je što se to predstavlja kao normalna plata a u stvari je izuzetak. Pričaš o možda 1% i manje. Nije dovoljno da si ozbiljan nego i da te neko pogura. Pravnika ima koliko hoćeš.
A dobra stara samo kriminalci imaju pare ovde prica. A na ovoj temi sve prepuno izuzetaka koji su od nule dosli do novogradnje u bg. Svi nepismeni krimosi sem nas. Batalite me sa time.Defke, a ima li veze ko je bogata elita u Nemackoj, ako kod nas? Ima li veze kakva je tamo industrija i cime se bave bogati ljudi, u sta ulazu, a u sta ulazu kod nas? Ima li veze to sto je kupovna moc u npr Berlinu duplo veca nego u Bg? Nejednakost ima razlicitu tezinu ovde i tamo.
Pa ti kažeš da naši juniori imaju 2k eur, mediori 3k+ znači ljudi u 30-im koji su leadovi već mogu da dobace do 4k eur. To je u skladu sa platama koje su kod mene u firmi. Rusi koje ja znam mahom rade ovde za lokalne kancelarije ruskih firmi (Yandex, Grid Dynamics, Jetbrains) ili kao preduzetnici rade za direktno za strane klijente. Ne vidim da je tu nešto drugačije od tržišta za lokalno stanovništvo? Naravno, postoje I Rusi u svim drugim oblastima, neki drže restorane I kafiće, kozmetičke salone, vrtiće...ima sad i njihovih lekara i stomatologa, već se formira čitava zajednica.Oni imaju drugacije plate od Srba. Malo se raspitaj okolo![]()
Ima ljudi koji su kupili stan krvavim radom i stednjom naravno, ali ne u 2025 godini hahhaa
Do Nove Godine idem na bar tri useljaja, svaki stan kupljen od plate. Najmladji medju kupcima 25 godina.Ima ljudi koji su kupili stan krvavim radom i stednjom naravno, ali ne u 2025 godini hahhaa
Tako mlad, a već lopov!Najmladji medju kupcima 25 godina.
Ovo je bila sprdnjaIma ima i u 2025., samo što na ovoj temi se prihvatljivim lokacijama smatraju samo one po ceni koštanja 4000 EUR/m2 pa naviše![]()
Nemaju svi juniori i nije to bila poenta. Bila je poenta da ti juniori uglavnom ne iznajmljuju stan od 800 eura. Ne znam za kolike plate rade Rusi, a ne znas ni ti. Rusi hoce da plate te stanove, a Srbi nece i to je razlika. Zasto je to tako ja ne znam. Ja na primer volim da dam pare za stan, pre nego na bilo sta drugo. Komentar je bio vezan za Suzuman-ovu tvrdnju kako nece skoro biti stanovi od 800 eura jer je to eto tako prelako postici.Pa ti kažeš da naši juniori imaju 2k eur, mediori 3k+ znači ljudi u 30-im koji su leadovi već mogu da dobace do 4k eur. To je u skladu sa platama koje su kod mene u firmi. Rusi koje ja znam mahom rade ovde za lokalne kancelarije ruskih firmi (Yandex, Grid Dynamics, Jetbrains) ili kao preduzetnici rade za direktno za strane klijente. Ne vidim da je tu nešto drugačije od tržišta za lokalno stanovništvo? Naravno, postoje I Rusi u svim drugim oblastima, neki drže restorane I kafiće, kozmetičke salone, vrtiće...ima sad i njihovih lekara i stomatologa, već se formira čitava zajednica.