Filip 01
Advanced
- Učlanjen(a)
- 27.02.2023.
- Pohvaljen
- 6.277
Tako je sa svakim poslom ili ukrupnjavanje ili propast.

Tako je sa svakim poslom ili ukrupnjavanje ili propast.
Pa nisu budale nego ne znaju.Pa nisi ni ti pravio svoju kuću, kupio si za 240k koliko je koštao stan od 100 m2 sa garazom u novogradnji bilo gde u širem centru. Sad ispada niko ne pravi takve kuće, ti imas eksluzivnu nekretninu a ostali su budale što žive u Beogradu. Malo smešan način posmatranja stvari.
Sprdaš se sa precima...ok
Čekamo proleće.06.Moje mišljenje biće za 100 eura stanova od proleća, a kvadrat po 1000
investiciono zlato i štednja u dinarima, ne EUR. doduše štednja u dinarima je mnogo više smisla imala tokom 2023 i 2024, danas je to već tanko, na nivou od oko 4% godišnje. u eur već nema aposlutno nikakvog smisla oročavati, bizaran je prinos.Da li imamo alternativu osim berze, što se tiče pasivnog ulaganja?
Inverse ETF, short pozicijeSve je na ATH, a najavljuju se krize, lomovi, krahovi. Pa sad budi pametan gde i u sta uloziti. Kako god da se okrenes, guzica je pozadi.
dugo se već najavljuju spektakularni lomovi i krize. mislim da su to samo aveti koji postoje ne bi li držali tenziju, ali suštinski do kraja u to ne verujem.Sve je na ATH, a najavljuju se krize, lomovi, krahovi. Pa sad budi pametan gde i u sta uloziti. Kako god da se okrenes, guzica je pozadi.
Kad znaš da je zemlja perspektiva...napraviš dogovor sa rođacima...pocnete zajedno da radite i zarađujete veliki Roi....ima bog da Vas vidi....Baš je glupo da niko nije na njoj kad je to super isplativo ...Gde ti se prividja sprdanje ne znam, a ne bih da dubinski objašnjavam, prosto je zemlja razdeljena između 4 sinova, a trenutno niko nije na njoj…ali ajde vrti ti svoj film![]()
I onda za 3-5 godine kad skoce plate i renta ti stanovi su skratili ROI i odjednom ces da slusas ljude koji pricaju kako su napravili dobru kupovinu i ciklus ce opet da krene.što se tiče stanova, rekao sam već, probili smo cifru od 4k po kvadratu kao nešto što je minimalno za poželjne investicione lokacije i sa tom cenom ja više ne vidim poentu u investiranje u ciglu.
Meni po ovim cenama starogradnje, realno bi bilo da se one prodaju i doda malo za bolju novogradnju.Sve je na ATH, a najavljuju se krize, lomovi, krahovi. Pa sad budi pametan gde i u sta uloziti. Kako god da se okrenes, guzica je pozadi.
Ponavljam..isplativo samo za gradevinsko zemljiste..Prodato tj.uzeo auto put...kakva bre poljoprivreda...jedeš albansku papriku zemljače ...samo zbog tala ne zbog kvaliteta...Znači prodao si i tako si zaradio. Nekom je tvoja zemlja bila vredna i znao je šta će sa njom ako ti nisi. Ja mogu da kažem IT se neisplati, krenuo da IT-ujem, ništa nisam zaradio i batalio. Eto, ko se bavi IT-em propada 100%.
Batočina
Poljoprivreda nije više za one sa hektarom zemlje, ako misliš da zaradjuješ jbg. Nije da se isplati nije da se ne isplati. Tako je sa svakim poslom ili ukrupnjavanje ili propast. tj da radiš eventualno za sebe.
Ili biti pametan i ne ulagati ništa, samo trošenje. Sveeeeee!Pa sad budi pametan gde i u sta uloziti.
Da ti ponovom....Suša je 80%..na tv kažu 10%....cene ko pre 10 godina..i ti me pitaš ? Vise nije ni prezivljavanje nego sto te prave budalom@mića , jel jos imas zemlje koju obradjujes, ili si skroz digao ruke ?
ja prosto ne mogu da poverujem u to da će rente da skoče iznad ovih koje su trenutno. pa za koliko onda da se izdaje 50 kvadrata u bloku 65 ako je sad 1000 eur. ne možeš od babe napraviti devojku šta god da je. tako i ovo, ne može 50 kvadrata da se izdaje za 1500 eur jer je to na kraju dana ipak 50 kvadrata.I onda za 3-5 godine kad skoce plate i renta ti stanovi su skratili ROI i odjednom ces da slusas ljude koji pricaju kako su napravili dobru kupovinu i ciklus ce opet da krene.
I onda krece opet skok cene m2 i tako dalje
Sa druge strane od 3 zgrade u izgradnji ..prodato 80% sa mrtvom pločom....E sad...ko ne govori istinu....ti ili ja...?Izjava Erdogana od pre neki dan govori sve...tako da sami procenite da li se isplati kupovati stan trenutno.Svi prodali imanja u selima zarad stančića u Ns i Bg, a zaboravili krizu iz 91 i 06.Moje mišljenje biće za 100 eura stanova od proleća, a kvadrat po 1000.Uostalom probajte već sad staviti vaš stan u oglas i prodati ga po zamišljenoj ceni.A zamislite kad krene frka pa se odjednom nađe masa stanova u prodaji.Nbg 62 i 63 prodata dva stana u zadnjih nedelju dana jedan po 1600 eura oko 50 mkv, drugi 72 po 1280 eur po mkv.To je trenutno navodno realno, za ostale lokacije ne znam.Od nove godine stručnjači za nekretnine prognoziraju pad.
A jel razumeš cene tih stanova ?ja prosto ne mogu da poverujem u to da će rente da skoče iznad ovih koje su trenutno. pa za koliko onda da se izdaje 50 kvadrata u bloku 65 ako je sad 1000 eur. ne možeš od babe napraviti devojku šta god da je. tako i ovo, ne može 50 kvadrata da se izdaje za 1500 eur jer je to na kraju dana ipak 50 kvadrata.
Misliš da je trenutak da se malo opuste investicioni kupci nekretnina u kafani sa devojkama?investiciono zlato i štednja u dinarima, ne EUR. doduše štednja u dinarima je mnogo više smisla imala tokom 2023 i 2024, danas je to već tanko, na nivou od oko 4% godišnje. u eur već nema aposlutno nikakvog smisla oročavati, bizaran je prinos.
što se tiče stanova, rekao sam već, probili smo cifru od 4k po kvadratu kao nešto što je minimalno za poželjne investicione lokacije i sa tom cenom ja više ne vidim poentu u investiranje u ciglu. previše zarobljenih para, a premali povrat.
ja prosto ne mogu da poverujem u to da će rente da skoče iznad ovih koje su trenutno. pa za koliko onda da se izdaje 50 kvadrata u bloku 65 ako je sad 1000 eur. ne možeš od babe napraviti devojku šta god da je. tako i ovo, ne može 50 kvadrata da se izdaje za 1500 eur jer je to na kraju dana ipak 50 kvadrata.
razumem da se prodajne cene ponašaju tako kao da ne postoji plafon, a da kirija ima svoj plafon. tako da razumem disproporciju koja je sve veća.A jel razumeš cene tih stanova ?
toga ne treba nikad da manjka. kupovao investiciono ili ne.Misliš da je trenutak da se malo opuste investicioni kupci nekretnina u kafani sa devojkama?
da li veruješ da se ovo stvarno izdaje i kome?Pogledajte prilog 256020
Opet ako ti nominalno porastu plate za 30% za 5 godina toliko ce porasti i kirije.
Da, izdaje se visem platnom stalezu ili strancima / expatima koji zele da zive na top lokaciji u luksuzno opremljenom stanu.da li veruješ da se ovo stvarno izdaje i kome?
bnv nije merilo. bnv ne može ni blok 65 da prekopira. bnv je teška izloacija i jasno je u prinicpu i tebi i meni ko su ljudi koji pikiraju bnv.Da, izdaje se visem platnom stalezu ili strancima / expatima koji zele da zive na top lokaciji u luksuzno opremljenom stanu.
Ne izdaje se sigurno Goranu i Slavici sa dvoje deteta koji rade za platu ispod 2000 EUR.
evo pitaj @Filip 01 posto on izdaje u bloku 65 stan i koja je kvadratura, koji je ROI u odnosu na cenu sto je kupio itd.
Kolike su bile kirije pre 5-10 godina?
Ja ako znam da je skocila prosecna plata 600 EUR za 5 godina u opstini gde zivim i da hocu da izdam stan pa necu sigurno drzati istu rentu kao pre 5 godina.