Šta je novo?

Cene nekretnina

Onda treba na robiju onaj koji je odobrio lokacijske uslove i gradjevinsku dozvolu koja se krsi sa PDR-om.
Ali reci da ne mozes se informisati dovoljno je ipak naivno.
PDR je uklesan u kamen? Druže, pre manje od 4 godine je na nezakonim i neustavan način promenjen Ustav u delu koji se odnosi na sudsku vlast. Sad da pitaš nekog u Srbiji šta se i na koji način desilo 99% ljudi aposlutno nema predstavu. I sad u takvoj zemlji isprada da se možemo pouzdati u PDR u veze neke parcele....

Замисли, искористиш прилику да додатно подигнеш инфлацију изнад увозне, да се мало растеретиш, курс ниси променио и после се жалиш што си мање конкурентан? Вероватно због студената јел ? :rolleyes:
Upravo to. Izgleda da će to baš baš uticati na nas. Vidi se po tome i ko relativizuje. Loše.

Ne znam cemu se cudite, evo mog komentara sa Marine Dorcol:

Sad citam ovo:
"Naveo je da je planom definisano minimum 40 odsto slobodnih i zelenih površina na parceli, od čega najmanje deset procenata mora biti u direktnom dodiru sa tlom"

10% u direktnom kontaktu sa tlom? Pa ovo ce biti suvi beton.
Radi poredjenja blok 65 i vecina projektata u bloku 64 imaju oko 15% zelenila u direktnom kontaktu sa tlom.

Ko god bude zacudjen nedostatkom zelenila u Marini Dorcol je prosto pao na pricu i prodaju.

PDR je uklesan u kamen? Druže, pre manje od 4 godine je na nezakonim i neustavan način promenjen Ustav u delu koji se odnosi na sudsku vlast. Sad da pitaš nekog u Srbiji šta se i na koji način desilo 99% ljudi aposlutno nema predstavu. I sad u takvoj zemlji isprada da se možemo pouzdati u PDR u veze neke parcele....
Lokacijski uslovi za K Distrikt kazu sledece: 10% direktno zelenilo u kontaktu sa tlom.
Tako da je jos od tada bilo poznato da tu ce biti velika zauzetost parcele, ali ocigledno niko nije citao iste uslove na ovom forumu.

Kao sto se ljudi cude "gde su skole i vrtici u bloku 65" a u bloku 65 ima tacno onoliko vrtica i skola koje je PDR predvideo.

PDR je dobar da se vidi okvirno šta može da se očekuje medjutim izmene i dopune PDR-a nisu baš retke u današnjem vremenu, a neretko ih pokrene i sam investitor, e sad na gradu je da odbije/usvoji. O tome se priča, ništa ni manje ni više.

Dastin Lo, stanovnik Londona, odlučio je da proda svoju kuću, čija vrednost je bila procenjena na 800.000 funti. Međutim, uprkos njegovim naporima, niko nije pokazivao interesovanje da je kupi.

Tada je smislio inovativan način da privuče kupce. Odlučio je da proda kuću za samo 1 funtu, tako što je organizovao lutriju.

Odštampao je dva miliona tiketa i prodao ih po ceni od 1 funte, čime je prikupio ukupno 2 miliona funti.

Na javnom događaju, lutrija je sprovedena pred svima, i jedan srećni učesnik je osvojio kuću.

Nakon odbitka poreza, Daston Lo je ostao sa 1,5 miliona funti, ostvarivši značajan profit zahvaljujući svojoj brilijantnoj ideji.

PDR je dobar da se vidi okvirno šta može da se očekuje medjutim izmene i dopune PDR-a nisu baš retke u današnjem vremenu, a neretko ih pokrene i sam investitor, e sad na gradu je da odbije/usvoji. O tome se priča, ništa ni manje ni više.
Koliko retko ili cesto se PDR izmenjuje ili dopunjuje?
Sa obzirom da je K Distrikt izgradjen na osnovu PDR-a usvojenog 2012 godine.

Ocigledno prečesto. Inicijalno je tu bio koncipiran projekat po nacrtu Zahe Hadid, koji je naravno nemerljivo bolji od onoga što je tamo realizovano.
E pa vidis, zbog tog projekta Zahe Hadid se i desilo ovo sto se desilo, on je predvidjao sredisnji prazan deo da bi se zadrzala vizura ka reci, ali je kompenzovano visinom dozvoljenoj na parceli:

Screenshot 2025-10-09 at 20.14.46.png

Ovaj projekat se onda objavljuje u javnost tokom izrade PDR-a kao pritisak svetske poznate arhitekte da grad Beograd usvoji ovaj projekat koji postuje vizuru i daje dobar razlog da se podigne visinska regulacija na parceli a parcela umesto da se pretvori u javno dobro ostavi / proda investitoru i promeni u prostor za stambeno stanovanje.

I sta se dogadja, PDR prolazi, od projekta sa slike investitor odustaje pod izgovorom "isplativosti" i cene, i dobijamo ovo sto sada imamo, legalno jer je u PDRu dozvoljena visina novog projekta a nije stavljeno nikakvo ogranicenje u pogledu na vizuru.

Da tog projekta oz Zahe nije bilo pitanje je da li bi javnost i struka tek tako pristala na izmenu PDR-a i siguran sam da bi se tada digla hajka a ne u toku izgradnje trenutnog projekta.
Isto tako svi su bili odusevljeni idejom da dobijemo zdanje sa slike od strane poznate arhitekte, siguran sam da u samoj temi mozes naci i odobravanje istih ljudi sa foruma koji su naknadno pljuvali KDistrikt kakav danas imamo (SA RAZLOGOM), ali je to bila samo politicka igranka i igranka investitora.

Koliko retko ili cesto se PDR izmenjuje ili dopunjuje?
Sa obzirom da je K Distrikt izgradjen na osnovu PDR-a usvojenog 2012 godine.
Otkud znam, guglaj izmena pdr i imaš rezultata kolko oš. Svakako to nije bilo ono što sam te zezO i još uvek mogu tvoji da kupe parcelu pored i ostvare 40% zelenila, a tebi zgradu pred prozor :p

Gde bi onda bio da imaš 1M, a gde da imaš 5M?
Verovatno neka kuca u Banovcima ili okolo, sto blize reci, da me opijaju negativni joni i ujedaju komarci sa Dunava, ali opet da bude blizu Beograda.
Jedna garsonjera na prostoru sireg centra za buduce dete, da ima od cega da startuje znaci nesto minimalno pa nek rade sta hoce sa tim posle.
Nasao bih full remote posao za duplo manju platu, bez stresa (manja plata ne garantuje posao bez stresa, ali da obavezno bude nesto lagano neka bleja na ekranu) i nastavio bih da radim jer milion nije dovoljno za zivot ako nista ne ulazes. A ja posto ne znam da ulazem, onda mi ne bi bilo dovoljno.

Ako bih imao 5M, na slicnom mestu bih bio, samo ne bih radio nista i ne bih bio u Srbiji pola godine sigurno. Nisu mi jasni likovi koji imaju milione i bleje tu po Beogradu, kao brate daj sjasi idi na neka ostrva uzivaj u zivotu.
Moze to jos bolje

nebo je granica

Kola kuca slamarica
Moze al kad se uselim u prvi stan posle cu da trosim jos jace a zna se da para na paru ide samo ce da se mnoze

Jos koliko cetvrtaka treba da prodje da proradi Registar cena nepokretnosti? :)

judi treba da se saberu a pare da se mnoze
U Bibliji se kaže: narodite se veomaaaa na zemlji. A mi samo o parama.

Posle par stubaka dolazi i deo kada Noje "poče raditi zemlju", pa napravi sebi vinograd, odvali se od vina i bleji u šatoru ko od majke rođen. Posle prokune sina što ga nije pokrio peškirčetom nego ga je odrukao.

Cene nekretnina po svoj prilici rastu.

Vrh