Ovaj u Wellportu baš neće ljudi.Mirijevo vs Blok65:
![]()
Wellport, lux, stan sa baštom, ID 24688
Luksuzno sređen stan u modernom stambenom kompleksu Wellport. Stan se prodaje kompletno opremljen kvalitetnim nameštajem. Odličan raspored prostorija - poswww.halooglasi.com
Ovaj u Wellportu baš neće ljudi.
Nije mi jasno, da baš nema kupaca za ovu cenu, jer je u pitanju prizemlje.
U principu, notari prihvataju da overe svaki ugovor, u kom je zgrada predata na legalizaciju, a da li sekretarijat prihvata zahteve za objekte, koji nisu na satelitskom snimku, ne bih mogao da tvrdim.Da li je moguće kupiti i prodati nešto što se ne vidi na satelitskom snimku? Kako to ide?
Moje misljenje je da bi cene trebale biti:Krećemo se ka 3001. stranici.
"Ocigledno je da je precenjena cena kvadrata u Beogradu a i u ostalim vecim gradovima. Koliko mislite da je realna cena?"![]()
Tako je, tek je juce/prekjuce proradioJedan moj drug je nedavno kupio stan, ali ako sam dobro razumeo tek danas ide kod notara da potpise ugovor, navodno sada radi taj informacioni sistem koji je poslednjih mesec i nesto dana bio "hakovan".
Uh dečko, ne bih sada da ti pišem o stanju na tržištu 2010. kada sam počeo da radim i koliko smo bili spremni da radimo i bez ikakvog novca, samo da dobijemo priliku. Sada je tržište bitno drugačije (u pozitivnom smislu), a mentalitet Gen Z je takav da im ne bi palo na pamet da ista rade za džabe (što može, a i ne mora biti pozitivno). Te fatalističke priče pričaj nekom drugom, ja sve vreme pišem u sadašnjem vremenu, a to kako se živelo od plate pre 10, 15 ili 20 godina ne daj Bože nikome.
Moje misljenje je da bi cene trebale biti:
Centar 4500+ po m2
Odlicna mikro lokacija kojih je malo u sirem centru ili na periferiji 2500-3000 po m2
Siri centar 1800-2500 po m2
Periferija 1000-1700 po m2
To bi rasteretilo centar i grad bi se sirio.
Bilo je drugacije vreme a i tih korporaciskih poslova je bilo veoma malo, sada se sve to promenilo. U ono vreme nije bilo toliko razvijeno peglanje sa HR-ovima i beskonacni krugovi intervjua. Lepo te zaposle na neki minimalac na 3 meseca, tu pokazes koliko znas, koliko mozes da ucis i kako se snalazis i onda ili se pozdravite ili ides na ozbiljnu platu (sto je po meni mnogo bolje nego ovo sad peglanje sa frustriranim likovima)Zašto ste bili spremni da radite bez novca? Zašto niste hteli da radite korporacijski posao za 2k evra? Bili glupi, lenji, kukali previše?
Slazem se potpuno ... Realno neke kucerine i nisu potrebne, do 120mkv je vise nego dovoljno za porodicu uz neke pomocne objekte. Sve to kad se sabere izadje neuporedivo jeftinije nego kutije sibica po nenormalnim cenama u zgradama koje su "nicije" vlasnistvo. Najveci problem je infrastruktura - to nas ubijaVec je sada smislenije praviti kucu na periferiji kada se uzme odnos cene i sta dobijas, posebno ako nadjes finu parcelu po OK ceni
Naravno kome ne smeta da seda u kola
... a traznja je u glavnom investiciona, i eto karambola.Cene su određene ponudom i tražnjom. Previše ima ljudi u Srbiji i van nje koji hoće stan u BG, a premalo stanova.
Globalno tržište se dosta promenilo u periodu od 15 godina. Tada je korporativna delatnost u Srbiji tek bila u povoju i dobiti priliku da radiš negde, makar i kao praktikant (za neku simboličnu naknadu koja pokriva prevoz i hranu) se smatralo kao nešto istinski posebno. Iz tadašnje perspektive zaraditi za odlazak na more je bio ultimativni cilj, zaista niko od nas nije razmišljao o tome da kupi stan od svoje plate. Međutim, ono što tada nisam mogao da zamislim je da ću ikada moći da zarađujem identičnu platu kao neko ko radi moj posao u Nemačkoj, Engleskoj ili bilo kojoj razvijenoj evropskoj zemlji. To globalno tržište se ispostavilo kao prilično rezilijento na lokalne uticaje. Teško može da se dogodi nešto gore i distruptivnije nego što je rat, ali evo već godinama imamo primere Rusa koji su izmešteni usled ratnih dejstava ali to se ni najmanje ne odražava na njihov posao i standard života, mnogi od njih žive bolje na Vračaru i Dorćolu nego što su bili u mogućnosti Moskvi i Piteru. Sa druge strane, jasno se sećam mojih rođaka lekara koji su izbegli iz HR pre 30 godina i koliko je bilo teško naći posao u Beogradu bez obzira što su imali sve kvalifikacije i koji su godinama "stažirali" jer nigde nije bilo mogučnosti da dobiju stalno zaposlenje. U međuvremenu su ljudi našli svoj put i sada rade i zarađuju dalkeo više nego što su tada mogli da zamisle. Nismo se mi kao mi toliko promenili, koliko je vreme naprosto drugačije i zato i kažem ne daj Bože nikome taj period od pre 15, 20 ili 30 godina.Zašto ste bili spremni da radite bez novca? Zašto niste hteli da radite korporacijski posao za 2k evra? Bili glupi, lenji, kukali previše?
Ti pišeš u sadašnjem svom vremenu, a imaš 0% sposobnosti da uđeš u tuđe cipele.
Ne samo da većina ljudi koja nije iz BG želi da u BG kupi stan, već se to ne odnosi na celu teritoriju grada nego samo na najcentralnije delove (Stari Grad, Vračar, delovi Savskog Venca i Palilule, centralni NBG). Naravno u tim delovima nema više ni prostora za neku masovnu gradnju, tako da je ovakav ishod sasvim očekivan.Cene su određene ponudom i tražnjom. Previše ima ljudi u Srbiji i van nje koji hoće stan u BG, a premalo stanova.
Evo pogledaj i ovu temu, pola ljudi nije iz BG pa je kupilo ili hoće da kupi stan.
Bitan izvor rasta cena je i dijaspora, ljudi koji su napustili Srbiju, jer nisu mogli da prezive u njoj i sada novac zaradjen na drugom mestu ulazu u nove, skupe stanove. Rusi su dodatni faktor za rast, a nije vezan za stanje domace ekonomije.Globalno tržište se dosta promenilo u periodu od 15 godina. Tada je korporativna delatnost u Srbiji tek bila u povoju i dobiti priliku da radiš negde, makar i kao praktikant (za neku simboličnu naknadu koja pokriva prevoz i hranu) se smatralo kao nešto istinski posebno. Iz tadašnje perspektive zaraditi za odlazak na more je bio ultimativni cilj, zaista niko od nas nije razmišljao o tome da kupi stan od svoje plate. Međutim, ono što tada nisam mogao da zamislim je da ću ikada moći da zarađujem identičnu platu kao neko ko radi moj posao u Nemačkoj, Engleskoj ili bilo kojoj razvijenoj evropskoj zemlji. To globalno tržište se ispostavilo kao prilično rezilijento na lokalne uticaje. Teško može da se dogodi nešto gore i distruptivnije nego što je rat, ali evo već godinama imamo primere Rusa koji su izmešteni usled ratnih dejstava ali to se ni najmanje ne odražava na njihov posao i standard života, mnogi od njih žive bolje na Vračaru i Dorćolu nego što su bili u mogućnosti Moskvi i Piteru. Sa druge strane, jasno se sećam mojih rođaka lekara koji su izbegli iz HR pre 30 godina i koliko je bilo teško naći posao u Beogradu bez obzira što su imali sve kvalifikacije i koji su godinama "stažirali" jer nigde nije bilo mogučnosti da dobiju stalno zaposlenje. U međuvremenu su ljudi našli svoj put i sada rade i zarađuju dalkeo više nego što su tada mogli da zamisle. Nismo se mi kao mi toliko promenili, koliko je vreme naprosto drugačije i zato i kažem ne daj Bože nikome taj period od pre 15, 20 ili 30 godina.
Dijaspora i Rusi jesu značajan faktor, ali to ne može da objasni ceo trend. Udeo tih kupaca je ograničen i ne objašnjava zašto je rast bio skoro identičan u svim segmentima tržišta, od luksuznih novogradnji do starogradnje u unutrašnjosti. Takođe, ako bi taj argument bio presudan, onda bi već godinama imali stabilan i kontinuiran rast proporcionalan prilivima iz inostranstva, a to nije slučaj. Drugim rečima, eksterni kapital jeste pogurao tržište, ali domaći faktori (jeftini krediti do 2022, rast plata, inflacija) su nosili glavni teret.Bitan izvor rasta cena je i dijaspora, ljudi koji su napustili Srbiju, jer nisu mogli da prezive u njoj i sada novac zaradjen na drugom mestu ulazu u nove, skupe stanove. Rusi su dodatni faktor za rast, a nije vezan za stanje domace ekonomije.
Ja nisam iz BGD, hoću da kupim/zamenim stan(potreban mi je veći stan) ali mi na pamet ne pada da to uradim bilo gde u BGD.Cene su određene ponudom i tražnjom. Previše ima ljudi u Srbiji i van nje koji hoće stan u BG, a premalo stanova.
Evo pogledaj i ovu temu, pola ljudi nije iz BG pa je kupilo ili hoće da kupi stan.
a što su paraziti podigli cene ''usluga'' od 50 do 120% ?Jedan moj drug je nedavno kupio stan, ali ako sam dobro razumeo tek danas ide kod notara da potpise ugovor, navodno sada radi taj informacioni sistem koji je poslednjih mesec i nesto dana bio "hakovan".
Globalno tržište se dosta promenilo u periodu od 15 godina. Tada je korporativna delatnost u Srbiji tek bila u povoju i dobiti priliku da radiš negde, makar i kao praktikant (za neku simboličnu naknadu koja pokriva prevoz i hranu) se smatralo kao nešto istinski posebno. Iz tadašnje perspektive zaraditi za odlazak na more je bio ultimativni cilj, zaista niko od nas nije razmišljao o tome da kupi stan od svoje plate. Međutim, ono što tada nisam mogao da zamislim je da ću ikada moći da zarađujem identičnu platu kao neko ko radi moj posao u Nemačkoj, Engleskoj ili bilo kojoj razvijenoj evropskoj zemlji. To globalno tržište se ispostavilo kao prilično rezilijento na lokalne uticaje. Teško može da se dogodi nešto gore i distruptivnije nego što je rat, ali evo već godinama imamo primere Rusa koji su izmešteni usled ratnih dejstava ali to se ni najmanje ne odražava na njihov posao i standard života, mnogi od njih žive bolje na Vračaru i Dorćolu nego što su bili u mogućnosti Moskvi i Piteru. Sa druge strane, jasno se sećam mojih rođaka lekara koji su izbegli iz HR pre 30 godina i koliko je bilo teško naći posao u Beogradu bez obzira što su imali sve kvalifikacije i koji su godinama "stažirali" jer nigde nije bilo mogučnosti da dobiju stalno zaposlenje. U međuvremenu su ljudi našli svoj put i sada rade i zarađuju dalkeo više nego što su tada mogli da zamisle. Nismo se mi kao mi toliko promenili, koliko je vreme naprosto drugačije i zato i kažem ne daj Bože nikome taj period od pre 15, 20 ili 30 godina.