Pogledaj i ti Reddit malo, ne budi jednostranManje redita momci, sta da vam kazem
Pogledaj i ti Reddit malo, ne budi jednostranManje redita momci, sta da vam kazem
Uzimaj i super!Iz teme gde sam ja uzeo stan:
"Da li mozda ima neko info koliko ce biti cena stana za izdavnaje po kv m?
Posto sam uzeo dve Garsonjere po 36kv sa Garaznim mestima , danas sam dobio ponudu da izdam 1 stan kada bude naravno zavrseno za 750e (ne namesten) na duzi vremenski period."
Nisam znao da ljudi gledaju izdavanje cenu po m2
Svakako, 750 eur ponuda za izdavanje garsonjere mi zvuci neverovatno posebno jer ce biti gradiliste okolo, ali eto ima ljudi izgleda.
Kolika je prosecna plata mladih u Beogradu, a kolika renta?![]()
Young people spending nearly half their income on rent as social housing gets scarcer
Young adults in the Netherlands are spending an increasing share of their income on housing, driven largely by a shortage of social rental and affordable homes, according to recent research by ING. Private rental prices have risen faster than young people’s incomes, forcing many to allocate...nltimes.nl
Joe nisam ja u pitanju (ni kao stanodavac ni kao buduci stanar) ali hvalaUzimaj i super!
Zamisli to! Minimalna plata 1000e maksimalna plata 3000e, kvadrat stana 1500e. Lopovi u zatvorima a politicari odgovaraju licnom imovinom.Nadam se da će ti jednog dana ograničiti platu, čime god da se baviš, da i ljudi koji sad ne mogu da priušte to za šta uzimaš pare mogu da priušte to.
A onda da ti uzmu porez za nešto što nisi zaradio.
Berkshire Hathaway Home Services anticipates housing construction and homebuying may soon shift back toward multigenerational living.
Defke je odavno tata-mata na Reditu. U svim bitnijim temama za nekretnine i finansije ga ima.Pogledaj i ti Reddit malo, ne budi jednostran
U Beogradu ne postoji plata manja od 1000 eur za nekog ko je završio fakultet i ima 3 godine radnog iskustva. To je minimum minimuma. Ako sa 25-26 godina života ne zarađuješ 1000 eur, nešto ne radiš kako treba. Postoje neki izuzeci, kao recimo lekar na specijalizaciji, ali u toj karijeri se zarađuje više u kasnijem periodu karijere. Isto tako, ako nisi završio fakultet možeš lako dobaciti do ove plate. ali neophodno je da se radi. Na primer, u proizvodnji u pekari, smenski rad toliko plaća. Zanati takođe, ali i tu je potrebno da se uloži napor. Nije jedini tip posla gde sediš u kancelariji od 9-5. E sad, ako trosis 50% toga za stanovanje, može se uzeti sasvim pristojan stan na periferiji grada . U Holandiji ti mladi ljudi ne mogu sami stanovati, oni placaju 50% prihoda za sobu. U Beogradu možeš uzeti top stan na vrhunskoj lokaciji sa 2 spavaće sobe za 1000 eur I živeti sa cimerom ili partnerom kao kralj.Kolika je prosecna plata mladih u Beogradu, a kolika renta?
Notar ce overiti ugovor o kupoprodaji stana ako je objekat prosao tehnicki prijem. Samo u tom slucaju se moze desiti kupoprodaja. Tako su meni rekli.Ja sam kupio stan koji nije uknjižen.
Takodje u jednom kompleksu vidjam komšije oglašavaju prodaju stanova u zgradi koja nije dobila Upotrebnu itd...
Taj potencijalni rizik plaća prodavac, to jest kupac kupuje po manjoj ceni - tako bi trebalo.
Zato dosta preprodavaca čeka da se uknjiži stan, to jest zgrada da dobije Upotrebnu kako bi za maksimalno prodali nekom kupcu koji neće taj rizik da preuzme.
Ko kaze da ne pokrecem![]()
IKT podstiÄe BDP, ali bez domaÄih inovacija
Srpski sektor informaciono-komunikacionih tehnologija ponovo beleži rekordan izvoz.rs.bloombergadria.com
@Extroniks @Defke Što ne pokrećete domaće inovacije!? Treba vam uskratiti vreme na forumu...
Plata prosvetnog radnika sa 3 godine radnog staza i punim fondom casova je oko 96 000 dinU Beogradu ne postoji plata manja od 1000 eur za nekog ko je završio fakultet i ima 3 godine radnog iskustva. To je minimum minimuma.
Ovo naprosto nije tacno. Gradjevinski inzenjeri, elektro-inzenjeri energetike recimo, kao i diplomirani ekonomisti apsolutno nemaju 1000e posle 3 godine rada.U Beogradu ne postoji plata manja od 1000 eur za nekog ko je završio fakultet i ima 3 godine radnog iskustva. To je minimum minimuma. Ako sa 25-26 godina života ne zarađuješ 1000 eur, nešto ne radiš kako treba. Postoje neki izuzeci, kao recimo lekar na specijalizaciji, ali u toj karijeri se zarađuje više u kasnijem periodu karijere. Isto tako, ako nisi završio fakultet možeš lako dobaciti do ove plate. ali neophodno je da se radi.
Јел то она фора да се каже нешто толико бесмислено да је сваки одговор на то у старту бесмислен?Nadam se da će ti jednog dana ograničiti platu, čime god da se baviš, da i ljudi koji sad ne mogu da priušte to za šta uzimaš pare mogu da priušte to.
A onda da ti uzmu porez za nešto što nisi zaradio.
Човек на огласима цени кућу у Крчагову на 190 хиљада евра. Типа 1200 по квадрату.Centar jbg, a manja mesta su specifična. Npr lokal od 12m2 na početku Dimitrija Tucovića u Užicu košta oko 1000e mesečno najam, 100m dalje ili 20m ispod/iznad već se može naći 30m2 za 500-600e ali nije to to.
Ovo je kao da napises "ako nemas 3 stana za izdavanje onda ne radis kako treba". Tako pricaju ovi life coachevi i "business magovi"Ako sa 25-26 godina života ne zarađuješ 1000 eur, nešto ne radiš kako treba.
Da, kad si podstanar ti si najveci kraljU Beogradu možeš uzeti top stan na vrhunskoj lokaciji sa 2 spavaće sobe za 1000 eur I živeti sa cimerom ili partnerom kao kralj.
To su neki čobani, budale.Plata prosvetnog radnika sa 3 godine radnog staza i punim fondom casova je oko 96 000 din
Za prosvetare je 10x bolje da žive u manjim mestima. Plata ista troškovi niži. Njemu BG samo nabija komplekse. BG je za multinacionalne kompanije i ministarstva i to. Državni službenici su bolji u manjim mestima.Plata prosvetnog radnika sa 3 godine radnog staza i punim fondom casova je oko 96 000 din
To je istina, ali da li to znaci da u Beogradu ne treba da postoje drzavne skole, samo privatne sa 20k godisnje skolarinom?Za prosvetare je 10x bolje da žive u manjim mestima. Plata ista troškovi niži. Njemu BG samo nabija komplekse. BG je za multinacionalne kompanije i ministarstva i to. Državni službenici su bolji u manjim mestima.
Mladi ljudi u Holandiji nisu podstanari, već sa 25-26 godina kupuju stanove? Zanimljivo gledište. Ja upravo govorim o ovome, ljudi na zapadu nemaju "chip on the sholder" i nije im ispod časti da rade i dodatne posao da bi sutra imali više. Ja tvrdim da stanovanje nije priuštivije za mlade u Amsterdamu u odnosu na njihove vršnjake u Beogradu.Ovo je kao da napises "ako nemas 3 stana za izdavanje onda ne radis kako treba". Tako pricaju ovi life coachevi i "business magovi"
Da, kad si podstanar ti si najveci kraljKao kad kupujes na Temu pa ti kazu "Kupuj kao milioner"
![]()
Koliko proizvoljnih relativizacija izgovorismo ovde za jedan daaan. A tek je pola 6.
Ima frke do ponoći da potonemo još dublje.