O cemu ti pricas buraz, ja pisem isto ko i pre par godina, ne bas mahnito kao dosta clanova na politickim temama, ali uvek opoziciono. Pri tom sam na prakticno svim protestima u poslednjih 10 godina, uvek glasao protiv, donirao brdo itd. Takodje, 'dosao sam do para' pre nego sto sam se i registrovao na forum 2018. tako da je i to potpuni promasaj.Defke pre bio opozicionar, a onda je došao do para... Samo da postujem njegove komentare pre par godina, salva negative prema AV-u.
Smesno mi je sto ja se sa rodjenim ocem posvadjam jer mu je Vucic super a onda me ovde razne amebe koje na svet gledaju u apsolutima optuze da branim Vucica lol.
Pa to i pricam, ali ocigledno nisi razumeo. Vreme preraspodele je proslo a vreme akumulacije traje. Pobednicima preraspodele (pljacke) odgovara stabilan sistem jer svakako skupljaju kajmak na kraju.Ne ne ne ne.
Ne možeš ovo da napišeš a da počinje sa ''mislim''.Pre će biti ''lupam''
Akumulacija kapitala koja se desila i dalje se dešava u zadnjih 10 godina ne moiže da se poredi sa onim što se dešavalo ranije.
Taj upadljivi gangsteraj devedesetih i to neko kraduckanje, privatizacije to prosto nije ista liga kao ovo danas.
I logično je jer nije bio toliki tal na stolu, nije bilo toliko kapitala u cirkulaciji, '' investicija'' i plen je bi manji jer prosto nije bilo novca u igri.Priznajem , manje igrača ali siromašnije okruženje. To što se 90ih moglo nakrasti sića je za ovo danas.
Jedan Zvonko , Radoićić, Petrović, Andrija, Zbiljić, Bošnjak pa i Mitorović, Peconi, u postali su višestruko bogatiji nego možda bilo koji krimzismen 90ih i mislim da se tu neće ništa menjati više decenija jer se preraspodela moći učvrstila i kasno je da im išta otuđimo.A kapital je abnormalan.Expo će to nažalost tek uvećati.
Kriminal više nije updaljiv kao pre i njime se ne hvali kod Minimaxa ali prosto neozbiljno je govoriti o manjoj stopi privrednog kriminala.Zakasnili smo već.