Šta je novo?

Cene nekretnina

Ma jos ga i mole ako nece.
Ne, nego će da iskešira 300.000 za mačku u džaku u zagađenom i infrastrukturno zaostalom gradu. Da živi sa Vučićima, Radojičićima i ostalim velikanima narko mafije. Tamo je mnogo jeftinije, pogotovu jug Španije. Za državljanina EU je to odlična prilika.

Defke, znam da zbog posla moraš da botuješ, ali daj, imaj bar malo samopoštovanja. Pre par godina si pričao drugu priču dok nisi ušao u šemu sa vladajućom partijom. Provaljen si odavno.

Nije forumaš, nego neko sa mozgom. BG je po je po kvalitetu života u rangu sa Jerevanom i Tbilisijem. Pametnom dosta. Recimo, državljanin EU može kupiti nekretninu bez problema. Da je Srbija u EU, ovde ne bi imao ko kupovati pa bi i cela mafijaško-građevinska šema propala. Još jedan razlog zašto elite i političari ne žele Srbiju u EU.
Ti ga baš pretera! Pa da je u EU još bi se više kupovalo. Pogledaj sve zemlje posle 2004 koje su ušle u EU od severa do juga. Svuda se još više i nekretnine i zemljište kupuje. Pa čak i u Ukrajini koja je u ratu, gde ne znaš da li će ti raketa pasti sutra na stan pa se prometuju nekretnine i cene rastu... Mislim da previše gledaš crno belo. I da uđemo i da ne uđemo u EU Beograd će se kupovati. Ostali gradovi su upitni to se slažem. Mi imamo sad i zakone i sve skroz usklađene sa EU tako da ulazak ili ne u EU bukvalno za privredu ne bi značio ništa. Jedini možda profiteri bi bili obični ljudi jer bi mogli lakše da se zaposle, ali i to više nije problem sa SR pasošem jer se radne dozvole vrlo lako dobijaju (naravno da je bolje bez radne dozvole, ali eto samo kažem). Čak i studenti (u pozitivnom smislu reči) mogu slobodno da preko Erasmus programa menjaju fakultete unutar EU i da prenose kredite stečene u Srbiji na neki drugi fakultet (što pre nije bilo moguće ni unutra Srbije - barem kad sam ja studirao).

Ne, nego će da iskešira 300.000 za mačku u džaku u zagađenom i infrastrukturno zaostalom gradu. Da živi sa Vučićima, Radojičićima i ostalim velikanima narko mafije. Tamo je mnogo jeftinije, pogotovu jug Španije. Za državljanina EU je to odlična prilika.

Defke, znam da zbog posla moraš da botuješ, ali daj, imaj bar malo samopoštovanja. Pre par godina si pričao drugu priču dok nisi ušao u šemu sa vladajućom partijom. Provaljen si odavno.
Da li ti shvataš da nije samo nekretnina život. Eto kupiš stan u Valensiji. Gde ćeš da radiš? Gde će ti deca ići u školu? Koji će jezik pričati? Kojim ćeš se ti jezikom sporazumevati s okolinom (srpskim, španskim ili engleskim)? Društvenu mrežu, sve,sve. Nije nemoguće ali to su ti pitanja.
Slažem se da je klima 100 puta bolja od BGa i imaš more. Ali ....

Da li ti shvataš da nije samo nekretnina život. Eto kupiš stan u Valensiji. Gde ćeš da radiš? Gde će ti deca ići u školu? Koji će jezik pričati? Kojim ćeš se ti jezikom sporazumevati s okolinom (srpskim, španskim ili engleskim)? Društvenu mrežu, sve,sve. Nije nemoguće ali to su ti pitanja.
Slažem se da je klima 100 puta bolja od BGa i imaš more. Ali ....
Hoće oni koji pričaju engleski i imaju love. Mnogi Ameri žive po jugu Španije bez problema. Možda neće živeti, imaće gajbu da dođu povremeno. Lakša je procedura. Ne samo po Španiji, kupovaće po HR i Sloveniji. Zašto bi dao 700.000 evra u BG-u, kada može isti novac da uloži u neku bolju sredinu? U BG-u stanovi ne vrede ni blizu te sume i to je samo gubitak i bacanje para za bogataše. Što se tiče prednosti ulaska u EU, izlišno je o tome govoriti. Ti hoćeš da kažeš da je sam ulazak u EU bzv. i da građani Srbije neće osetiti boljitak? A šta to Srbija gubi ulaskom u EU? Ništa. Da se udara u dupe dako je prime.

U Valensiji poplava ubije ljude, i to fin broj. U Beogradu imas npr. zlodelo Koste Kecmanovica i Cacilend. U Novom Sadu imas nadstresnicu.
Treba izvagati. I dalje je Valensija privlacnija od Beograda, nema ni Diznilend ni Cacilend... ali ima akva park :)
Pritom, spanski zakon je mnogo bolji za nase (privredne ili narko) kriminalce. U Srbiji se puno robija za malo, a u Spaniji malo robije za puno prekrsaja.

U Valensiji poplava ubije ljude, i to fin broj. U Beogradu imas npr. zlodelo Koste Kecmanovica i Cacilend. U Novom Sadu imas nadstresnicu.
Treba izvagati. I dalje je Valensija privlacnija od Beograda, nema ni Diznilend ni Cacilend... ali ima akva park :)
Pritom, spanski zakon je mnogo bolji za nase (privredne ili narko) kriminalce. U Srbiji se puno robija za malo, a u Spaniji malo robije za puno prekrsaja.
Manje više Valensija, X grad. Imaš priliku da kupiš, da vidiš, da izvagaš. Imaš i Sevilju, Kordobu. Ko voli Sahara klimu, može i tamo. Tamo nema poplava. Suština da možeš da biraš i da ima alternativu. To bi se sigurno odrazilo na cene u BG-u.

Forumaš = bezmozgović.
Da nisam ovako krajnje dobro raspoložen, možda bih bio malo i uvređen.
I ja sam dobrog raspoloženja, inače bih mogao da ti promenim namenu. Nikoga ovde nisam vređao pa to ne očekujem ni to od nekog drugog. Ako ne možeš da se suprostaviš nekome, nemoj da ga provociraš. Upravo si me pozvao da se upoznamo i da lepo rešimo nesuglasice. Hajde hrabriša da mi to kažeš u lice, da ne izigravaš ovde nekog opasnog tipa... Internet dozvoljava svakakvim šonjama da nekome prete jer misle da su tako bezbedni.

Poslednja izmena:
Manje više Valensija, X grad. Imaš priliku da kupiš, da vidiš, da izvagaš. Imaš i Sevilju, Kordobu. Ko voli Sahara klimu, može i tamo. Tamo nema poplava. Suština da možeš da biraš i da ima alternativu. To bi se sigurno odrazilo na cene u BG-u.
Ne bi ni MALO!
Evo ti primer NL, koja ima užasnu klimu u odnosu na Španiju. Cene PAPRENE u odnosu na Španiju. Pa opet Holanđani ne sele masovno u Španiju. Kupe stanove to je tačno ali samo kao vikendice ali ne žive tamo. Mogu ti dati jedan ekstreman primer iz NL, koji znam. Ljudi koji ovde u Utrechtu žive u socijalnom stanu su kupuili blizu Barselone dvosoban stan prošle godine u kešu! Znači u NL ne mogu ništa da kupe već moraju da rentiraju socijalni stan (pod kontrolom države) u Španiji ladno kupe stan u kešu! Pri tom su oboje Marokanci, žena zna španski, muž ne zna. Klima im je bliža otadžbini pa opet nisu se preselili tamo. Ona radi kao čistačica, on kao instruktor vožnje.

Poslednja izmena:
I ja sam dobrog raspoloženja, inače bih mogao da ti promenim namenu. Nikoga ovde nisam vređao pa to ne očekujem ni to od nekog drugog. Ako ne možeš da se suprostaviš nekome, nemoj da ga provociraš. Upravo si me pozvao da se upoznamo i da lepo rešimo nesuglasice. Hajde hrabriša da mi to kažeš u lice, da ne izigravaš ovde nekog opasnog tipa...
Izvinjavam ti se. Želim ti lep dan, kao i ostalim forumašima.

Hoće oni koji pričaju engleski i imaju love. Mnogi Ameri žive po jugu Španije bez problema. Možda neće živeti, imaće gajbu da dođu povremeno. Lakša je procedura. Ne samo po Španiji, kupovaće po HR i Sloveniji. Zašto bi dao 700.000 evra u BG-u, kada može isti novac da uloži u neku bolju sredinu? U BG-u stanovi ne vrede ni blizu te sume i to je samo gubitak i bacanje para za bogataše. Što se tiče prednosti ulaska u EU, izlišno je o tome govoriti. Ti hoćeš da kažeš da je sam ulazak u EU bzv. i da građani Srbije neće osetiti boljitak? A šta to Srbija gubi ulaskom u EU? Ništa. Da se udara u dupe dako je prime.
Ulagati u Hrvatsku je isto kao da si uzeo pare i bacio kroz prozor ili ih zapalio. Samo je pitanje kada će ti zapaliti kuću ili je nacionalizovati. Pošto je od rata prošlo 30 godina opasno se bližimo opet granici da opet krene neki rat i da Srbe (onih 4%) ili proteraju ili zapale... Tako da hvala lepo. Što dalje od ulaganja u HR po meni. HR, FBIH, Kosovo i Albanija su po meni gore za ulaganje od Ukrajine ili pojasa Gaze barem što se nas Srba tiče. Mislim da bi pravno bio zaštićeniji u pojasu Gaze nego u HR!

Ti mešaš babe i žabe. Kupiti nekretninu za ponekad nije isto što i kupiti za život. Ako kažeš da ima stranaca koji kupuju jer imaju višak keša u Španiji da ima.
Ulazak u EU nije bezveze nisam to rekao. Rekao sam da i kada bi ušli ne bi se ništa epohalno osetilo jer smo zakonski i pravno već 100% vezani za EU. Carine i sve je usklađeno s EU. Euro je paralelna da ne kažem glavna valuta. Dobar deo naših građana ima neki pasoš EU države. Evo u Vojvodini barem 60% ima neki pasoš EU države i svi mogu da idu i mnogi idu pa se opet vrate i ulažu po Srbiji.
Ti ako želiš isto možeš da apliciraš za radnu dozvolu lako ćeš je dobiti za 2 nedelje. Nije to kao za vreme Slobe ili 2008.

Izvinjavam ti se. Želim ti lep dan, kao i ostalim forumašima.
Nema šta sada da se izvinjavaš. Ako nemaš m..a, nemoj druge da vređaš. Dođi pa mi to reci u lice, ako smeš. Razni likovi koji nisu radili fizičko mi ovde izigravaju opasne tipove. Ako nemaš pokriće, nemoj nešto veliko da započinješ.

Ulagati u Hrvatsku je isto kao da si uzeo pare i bacio kroz prozor ili ih zapalio. Samo je pitanje kada će ti zapaliti kuću ili je nacionalizovati. Pošto je od rata prošlo 30 godina opasno se bližimo opet granici da opet krene neki rat i da Srbe (onih 4%) ili proteraju ili zapale... Tako da hvala lepo. Što dalje od ulaganja u HR po meni. HR, FBIH, Kosovo i Albanija su po meni gore za ulaganje od Ukrajine ili pojasa Gaze barem što se nas Srba tiče. Mislim da bi pravno bio zaštićeniji u pojasu Gaze nego u HR!

Ti mešaš babe i žabe. Kupiti nekretninu za ponekad nije isto što i kupiti za život. Ako kažeš da ima stranaca koji kupuju jer imaju višak keša u Španiji da ima.
Ulazak u EU nije bezveze nisam to rekao. Rekao sam da i kada bi ušli ne bi se ništa epohalno osetilo jer smo zakonski i pravno već 100% vezani za EU. Carine i sve je usklađeno s EU. Euro je paralelna da ne kažem glavna valuta. Dobar deo naših građana ima neki pasoš EU države. Evo u Vojvodini barem 60% ima neki pasoš EU države i svi mogu da idu i mnogi idu pa se opet vrate i ulažu po Srbiji.
Ti ako želiš isto možeš da apliciraš za radnu dozvolu lako ćeš je dobiti za 2 nedelje. Nije to kao za vreme Slobe ili 2008.
U HR ti neće zapiliti nekretninu, ne čitaj Informer! Rat je davno završio, a Srbi nemaju takvih problema sa imovinom. Njihovi problemi su stanje u HR društvu, odbacivanje, nacionalizam itd... Ipak danas ne mogu da ti na taj način otuđe nekretninu. Što se tiče ostalih stvari, to si u pravu. Pobedio si u raspravi.

Nema šta sada da se izvinjavaš. Ako nemaš m..a, nemoj druge da vređaš. Dođi pa mi to reci u lice, ako smeš. Razni likovi koji nisu radili fizičko mi ovde izigravaju opasne tipove. Ako nemaš pokriće, nemoj nešto veliko da započinješ.
Kad palis iz Beograda / Srbije kad je ovde toliko sranje nezgodni decko?

U HR ti neće zapiliti nekretninu, ne čitaj Informer! Rat je davno završio, a Srbi nemaju takvih problema sa imovinom. Njihovi problemi su stanje u HR društvu, odbacivanje, nacionalizam itd... Ipak danas ne mogu da ti na taj način otuđe nekretninu. Što se tiče ostalih stvari, to si u pravu. Pobedio si u raspravi.
Za mene je misterija zasto i posle 30 godina hrvatsko drustvo i dlaje zivi u tom borbenom i nacionalistickom zanosu?
Meni to deluje nekako neprirodno.
Da zamislimo Evropu 1975. Ona se tada vec davno bila oslobodila ratnih ideja.

Za mene je misterija zasto i posle 30 godina hrvatsko drustvo i dlaje zivi u tom borbenom i nacionalistickom zanosu?

Pa to nije samo pitanje za njih. Evo naša vlast proteruje Hrvate.

Valjda kad Gijoe kao njegov sunarodnik sredi kakav dobar posao u NL... Krajisnici su braca :) jos kad zapjevaju "Vozi me na Pale preko Ledina".
Ali tesko, Krajisnici su nepovjerljivi, nemaju tu sirinu kao Beogradjani.

Valjda kad Gijoe kao njegov sunarodnik sredi kakav dobar posao u NL... Krajisnici su braca :) jos kad zapjevaju "Vozi me na Pale preko Ledina".
Ali tesko, Krajisnici su nepovjerljivi, nemaju tu sirinu kao Beogradjani.
Mi smo pravoslavni Hrvati ili krajiški Srbi. Ako nam je neko Hrvat, onda smo i Jugosloveni :love:. Moja širina nacionalnih shvatanja je veća od prosečnog Beograđanina. Kada poznaješ sve mentalitete tog kraja, onda možeš i da razumeš suštinu. Jedan dan nam smeta sve u Srbiji, a drugi dan nije tako loše. Živimo sa dvostrukim identitetom. :cool: Promena rasploženja je česta pojava. Vidiš da sam potpuno različit od tipičnog Krajišnika, Vučićevog sendvičara. Za radikale nisam nikada glasao, više sam jugoslovenski nastrojen.

Cotra, ni meni nije jasno. Dobili su sve, a opet im je hajp na Srbe. Ko ćega znati, možda ih to pokreće kao društvo. To im podiže moral, osećaju se kao pobednici.

Prijatelju moj ne čitam ja Informer već sam.ja na SVOJOJ koži sve to iskusio tokom 90ih. I hvala lepo. Što dalje od njih. Ko hoće nek ulaže. Ja neću ni u ludilu. Ako ti nisu dovoljna bila dva svetska rata plus pobuna 1971 onda ne znam... Samo napred! Rat je završio ali samo formalno. U glavama i dalje je nacionalizam i to teški. Znam ja vrlo dobro. Em sam rođen tamo em sam imao njihov pasoš... Vrlo ja dobro znam sve!

Zašto? Zato što su se vratili unuci onih koji su otišli 1945! I sad imaju državu i podršku EU i Nemačke da rade šta hoće. I to i rade!! Više ne ni u rukavicama već otvoreno. Pola miliona karata je Thomson prodao za koncert! Pola miliona karata za HR od 3 miliona stanovnika. Znači dolaze svi osim beba i baba!
A videćete ove godine 5.8 kakva će proslava biti u Kninu!!! To je u DNK. Zato i kažem ne ulažite tamo ako ne želite probleme... Bolji je pojas Gaze za nas Srbe nego HR! Ali dobro svako ima pravo da ulaže gde hoće.

Vrh