Šta je novo?

Cene nekretnina

Nije 500ml već 1L na videu. I nije krema, već losion.

Cena je slična i za 5% i svakako osetno povoljnija u Kanadi.
Da. Pakovanje je od 1 litar, video sam bio na snimku računa, zato sam i tražio veće pakovanje od 250ml, koje si našao na netu kao primer. Takođe sam koristio termin 'krema', jer si ga ti koristio u prethodnom postu.

Mislim da ne postoji isti proizvod u Srbiji, da bi smo poredili cenu. Možda se u Kanadi zbog vremenskih prilika(a i dostupnosti zbog viših plata) puno više koristi krema za ruke. Za moje južnjačke (u odnosu na Kanadu) potrebe je preveliko i pakovanje od 150ml (koje koristim inače) urea krema za ruke.

Da. Pakovanje je od 1 litar, video sam bio na snimku računa, zato sam i tražio veće pakovanje od 250ml, koje si našao na netu kao primer. Takođe sam koristio termin 'krema', jer si ga ti koristio u prethodnom postu.

Mislim da ne postoji isti proizvod u Srbiji, da bi smo poredili cenu. Možda se u Kanadi zbog vremenskih prilika(a i dostupnosti zbog viših plata) puno više koristi krema za ruke. Za moje južnjačke (u odnosu na Kanadu) potrebe je preveliko i pakovanje od 150ml (koje koristim inače) urea krema za ruke.
U svakom slučaju ako neko ide za Srbiju preko Kanade, donesite mi koji litar Eucerina. 👍

Evo ga jos jedan biser.
Glupo je ovakve oglase uzimati za ozbiljno, svako treba individualno da kopa za sebe i da pronadje nesto sto stvarno vredi, ali to je posao.

U VB je skoro otisla kuca za 280-290.000 evra - Energoprojektova karingtonka - potrebno renoviranje, u osnovi ima oko 150 kvadrata neto, ima lepo dvoriste, ima i drugi nivo koji nema punu visinu na nekim mestima - ima kosine, moze da se renovira, kuca je zadnja u nizu (znaci ukupno kvadrature skoro 300 kvadrata), plus podrum od 50 kvadrata. Jako mirna i lepa ulica.
Ja sam je merkao za neki biznis koji sam hteo da pokrenem, ali nisam stigao. Stajala je u oglasima oko 1-2 godine.

Evo ga jos jedan biser.
Glupo je ovakve oglase uzimati za ozbiljno, svako treba individualno da kopa za sebe i da pronadje nesto sto stvarno vredi, ali to je posao.

U VB je skoro otisla kuca za 280-290.000 evra - Energoprojektova karingtonka - potrebno renoviranje, u osnovi ima oko 150 kvadrata neto, ima lepo dvoriste, ima i drugi nivo koji nema punu visinu na nekim mestima - ima kosine, moze da se renovira, kuca je zadnja u nizu (znaci ukupno kvadrature skoro 300 kvadrata), plus podrum od 50 kvadrata. Jako mirna i lepa ulica.
Ja sam je merkao za neki biznis koji sam hteo da pokrenem, ali nisam stigao. Stajala je u oglasima oko 1-2 godine.
Zar nisi ti već kupio "lux kuću ma 7km od centra", makar si tako ovde pisao.

Nažalost BG je isključen. Max vrednost kredita je 100k. Znači cilj je da se mladi vraćaju u manja mesta i gradove. Ovo je Krkobabić v2.0.
Ne, cilj je da korupcija nastavi da ubija, nema veze sa stanovima i stanovanjem.

Meni je ovo krsh raspored za 70+ kvm . Onaj od 43m2 je možda i najbolji. Iskreno, mi vide volimo stari princip. Ovako otvorena kuhinja mi nekako služi kao sminka. Kakav god da imaš aspirator ne možeš da sprečiš mirise u dnevnu sobu
To sa kuhinjom je trend koji se meni sviđa. Onaj ko kuva može da komunicira sa ostalima.

Mi smo tako napravili još pre 20 godina.

Ko ima pušače u porodici ionako mora da vetri stalno i koristi prečiščivač vazduha.

Ukusi se razlikuju.

Ovaj od 83m2, lako može da se adaptira u četvorosoban to jest troiposoban.
Cena za taj stan je 315k sa PDV-om i plus onda još parking mesta.
Pretpostavljam još 25k-35k, tako da izadje to 340-350k za nekog ko nema povrata PDV-a i sa jednim parking mestom.
Vidim da je lokacija Vračar tako da je za nekog to veliki plus valjda.
Reče mi drugar da je izvođač dobar.

Ovo jeste opština Vračar, ali gore iznad Južnog Bulevara, što je Lekino Brdo i granica sa Voždovcem. Realno, nije neka lokacija, definitivno ne Vračar "historical".
Jako blizu autoputa a u manjoj ulici. Nekome to znači.

Može se peške do Franša i železničke stanice.

Nije ista krema u pitanju.

Pogledajte prilog 223910

Radi istine, u Vradovićevom postu je krema sa 5% uree koja ne postoji u pakovanju od 500ml u Srbiji. Recimo da su najbliže pakovanje i proizvod (na linku je proizvod koji ima Plus u nazivu) je možda ovaj sa linka i kosta 2366din za 450ml, i nema pumpicu https://www.lilly.rs/eucerin-urearepair-plus-krema-za-telo-sa-5-uree-450ml-91920

Takođe, pitanje visine cena je dobro pitanje, ali takođe za prodavice i trendove. Logično je da je proizvod jefitniji u državi u kojoj ima više stanovnika, sa višim platama, i tržištem koje je na visokom stepenu zrelosti(kapitalizma)-profilisano i zasićeno. Meni je bolje pitanje zašto neki proizvodi koštaju isto u Srbiji i u drzavama EU, poput Grčke ili konobarske države

Edit:dodata slika
Nije logično da je proizvod jeftiniji u zemljama sa većim platama, inače bi šišanje u Norveškoj bilo jeftinije nego u Srbiji.

Logično je da cene teže da budu niže tamo gde su niži porezi a veća konkurencija.

Kod nas je akciza za gorivo velika pa je gorivo skuplje nego u zemljama sa većim platama.

Nije logično da je proizvod jeftiniji u zemljama sa većim platama, inače bi šišanje u Norveškoj bilo jeftinije nego u Srbiji.
Sam si odgovorio. Šišanje je lokalna usluga, a proizvod se pravi tamo negde gde je jeftino da se pravi. Na tom konceptu počiva blagostanje zapada.

Nije logično da je proizvod jeftiniji u zemljama sa većim platama
Tačno samo u načelu, ali u dosta slučajeva ne.
Veća produktivnost, visoka automatizacija = manje radne snage = jeftin proizvod. Manja konkurencija = skup proizvod. Velika konkurencija = jeftin proizvod. Masivna proizvodnja, globalan, efikasan lanac snadbevanja = niska cena. Da ne širim dalje.
Proces određivanja cene nije tako jednostavan. Nešto zavisi od globalne konkurencije, nešto ne. Nešto od uvoznih troškova, nešto od državne podrške....

Sam si odgovorio. Šišanje je lokalna usluga, a proizvod se pravi tamo negde gde je jeftino da se pravi. Na tom konceptu počiva blagostanje zapada.
Šišanje je lokalna usluga, a frizura je proizvod.

Ali, ako misliš na proizvode iz Kine i slično, onda je lučki radnik, kamiondžija, prodavac u radnji, menadžer uvozničke firme itd skuplji u Norveškoj nego u Srbiji.

Da ne govorimo o eko taksama i sličnim.

I na tom kocnceptu počiva blagostanje Kine. Blagostanje Zapada, bar za običnog čoveka, je bilo kada je od plate u fabrici mogao da izdržava porodicu a da mu žena ne radi.

Upravo taj koncept izvoza proizvodnje u Treći svet ih je ubio, pa sada Tramp preti carinama.

Ne ulazim u realnost cena. Samo ističem naš vrtoglavi uspon.

Ja bih pre voleo da razumem šta je komparativno bolje u kupovini ovog stana u odnosu na kupovinu kuće. Jer za ove pare može da se uzme preozbiljna kuća u gradu. Jeste ovo 200 kvadrata, ali je opet zgrada...

Šišanje je lokalna usluga, a frizura je proizvod.
Po toj logici ne postoji sektor usluga, jer je sve prozivod. Proizvod masaže je opušteni mišić.
Ali, ako misliš na proizvode iz Kine i slično, onda je lučki radnik, kamiondžija, prodavac u radnji, menadžer uvozničke firme itd skuplji u Norveškoj nego u Srbiji.
Nisam mislio na Kinu, iako je proizvodnja velikog broja proizvoda u Kini jefitnija nego na zapadu. Recimo da sam mislio na jeftine banane, soju, kafu koje uzgaja lokalno ubogo stanovništvo, ili majice koje šiju deca u Bangladešu ili rude koje vade ubogi po sumnjivim rudnicima.

Koja su misljenja foruma sto od januara isticu ogranicene kamatne stope a predlog NBSa o novim merama nije ni na rasporedu vlade do kraja godine?
Usvojena je odluka pošto izmena zakona NBS još uvek nije došla na red u skupštini, tako da ipak kreće od 1. januara

https://www.nbs.rs/sr_RS/scripts/showcontent/index.html?id=20257

https://n1info.rs/biznis/zbog-kasnj...-odlukom-ogranicila-kamatne-stope-na-kredite/

Meni je stiglo obaveštenje od RF-a sa kamatnim stopama bez ove odluke za period januar-mart, trebalo bi da pošalju novo obaveštenje o usklađenim kamatama (pisao sam na drugoj temi o stambenim kreditima, ali izgleda da je neaktivna)

Vrh