Suzuman
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 3.910
"Less fortunate classes".
Pronašao sam savršen naziv za kupce prve nekretnine. (Tačnije, za one koji ne mogu da ih kupe.)
"Less fortunate classes".
LOL, zašto bi iko davao otrpemnine ako spolja zavrnu slavinu? Proglasiš firmu za nelikvidnu i ugasiš. Odgovaraš sopstvenom imovinom u doo putem instituta probijanja pravne ličnosti u slučaju da je firma zaista likvidna i ima sredstava koje raznim fiktivnim ugovorima i simulovanim pravnim poslovima izvlačiš iz firme, a firmu proglasiš nelikvidnom. Ako se ne baviš krivičnim delima, aposlutno nema šanse da ličnom imovinom odgovaraš u doo bilo gde u svetu. U Srbiji, na žalost, čak i ako se baviš krivičnim delima u sferi kompanijskog prava, mala je verovatnoća da će to iko detetkovati i podneti odgovarajuću krivičnu prijavu.Nadam se da si svestan rizika, ako spolja zavrnu slavinu ti si odgovoran za sve troskove, otpremnine... Cak i kao doo moze da se desi da odgovaras licnom imovinom.
Kao sto ti je analiticar rekao, ne ide to bas tako.Nadam se da si svestan rizika, ako spolja zavrnu slavinu ti si odgovoran za sve troskove, otpremnine... Cak i kao doo moze da se desi da odgovaras licnom imovinom.
Pa ako je slavina zavrnuta kako je dobro tom poslodavcu?Svaka čast! Ovo je pravo razmišljanje domaćeg poslodavca - "Samo da je meni dobro" a boli me ***** za radnike
„Kada ste okruženi jednom grupacijom ljudi koja ima enormno mnogo novca, što je nekih osam ili devet odsto, onda gubite predstavu o realnosti. Kada imate toliko novca da možete sebi da priuštite sve što vam padne napamet, onda mislite da tako žive i građani Srbije“Raslojavanje ... Mada, mislim da se prihod 1% najbogatijih povećao višestruko. Ovo su "zvanični prihodi". Eto ko kupuje BW po 4.5k+PDV ili SIV po 7k+
„Prema javno dostupnim Indikatorima svetskog razvoja u izradi Svetske banke, prosečni dohodak 50 odsto najsiromašnijih smanjen je za 14 odsto, dok je jedan odsto naših sugrađana sa najvišim prihodima povećao prosečan dohodak za 88,7 odsto. Ako se uzme da luksuz mogu da priušte samo najbogatiji među nama, ministarka je potpuno u pravu, njihov životni standard jeste porastao prethodnih godina“, ukazuje on.
Međutim, kako poručuje, pad dohotka za ostatak stanovništva nam govori da je uz to porasla i društvena nejednakost.
„Sit gladnom ne veruje“: Ko kupuje toliku luksuznu robu i stanove?
Ministarka privrede Adrijana Mesarović našla se u žiži javnosti jer je pored svog resora preuzela da vodi i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, nakon ostavke koju je podneo Tomislav Momirović.www.danas.rs
Sve je to lepo, ima i mnogo jeftinijih nekretnina po Italiji, Španiji, Grčkoj. Negde ti čak i plaćaju da dođeš i živiš tamo.
To je inace dosta kreativno tumacenje pojma affluenza„Kada ste okruženi jednom grupacijom ljudi koja ima enormno mnogo novca, što je nekih osam ili devet odsto, onda gubite predstavu o realnosti. Kada imate toliko novca da možete sebi da priuštite sve što vam padne napamet, onda mislite da tako žive i građani Srbije“
Ovo je prilično lepo artikulisana misao za jednu naprednjapaču.
To se inače stručno zove ''Affluenza'' kada neko preskoči socijalne lestvice ka gore, pobrljavi od love i ne tumači realnost kakva jeste.
Ima vas ovde više koji ste bivša sirotinja pa ste se zaboravili.
Ovo je populistička izjava kao i sve što dođe iz usta vladajuće stranke. Nemam podatke za "8 ili 9 odsto" najbogatijih ljudi, ali dovoljno je pogledati zvanične statistike top10% earner-a u zemljama EU da bi se shvatilo da su oni sve samo ne "enromno bogati". Recimo u Nemačkoj top 10% zarađuje manaje od 100k EUR bruto, dakle manje od 5k eur neto mesečno. Sa takvim budžetom, ako imaš porodicu, možeš da ideš na more, skijanje, city break ili voziš neki prostojniji auto (ukoliko ti je stalo do toga) ali daleko od toga da možeš priuštišiti "šta god ti padne na pamet". Ljudi koji kupuju lux novogradnje u Beogradu su u najboljem slučaju top 1%, a češće top 0,1%.„Kada ste okruženi jednom grupacijom ljudi koja ima enormno mnogo novca, što je nekih osam ili devet odsto, onda gubite predstavu o realnosti. Kada imate toliko novca da možete sebi da priuštite sve što vam padne napamet, onda mislite da tako žive i građani Srbije“
Ovo je prilično lepo artikulisana misao za jednu naprednjapaču.
To se inače stručno zove ''Affluenza'' kada neko preskoči socijalne lestvice ka gore, pobrljavi od love i ne tumači realnost kakva jeste.
Ima vas ovde više koji ste bivša sirotinja pa ste se zaboravili.
Ma da, pritisnes dugme i puf, sva dugovanja nestanu. Kazes ljudima idite kuci i oni svi odu kuci i tako to...LOL, zašto bi iko davao otrpemnine ako spolja zavrnu slavinu? Proglasiš firmu za nelikvidnu i ugasiš. Odgovaraš sopstvenom imovinom u doo putem instituta probijanja pravne ličnosti u slučaju da je firma zaista likvidna i ima sredstava koje raznim fiktivnim ugovorima i simulovanim pravnim poslovima izvlačiš iz firme, a firmu proglasiš nelikvidnom. Ako se ne baviš krivičnim delima, aposlutno nema šanse da ličnom imovinom odgovaraš u doo bilo gde u svetu. U Srbiji, na žalost, čak i ako se baviš krivičnim delima u sferi kompanijskog prava, mala je verovatnoća da će to iko detetkovati i podneti odgovarajuću krivičnu prijavu.
Ne razmem gde se tu upliće moja kreativnost kad se pojam definiše upravo tako. Po svakoj definici pa i ovoj tvojoj pod B: ''extreme materialism and consumerism associated with the pursuit of wealth and success and resulting in a life of chronic dissatisfaction, debt, overwork, stress, and impaired relationships''To je inace dosta kreativno tumacenje pojma affluenza
Definition of AFFLUENZA
the unhealthy and unwelcome psychological and social effects of affluence regarded especially as a widespread societal problem: such as; feelings of guilt, lack of motivation, and social isolation experienced by wealthy people… See the full definitionwww.merriam-webster.com
Dosta je kreativna i ideja da neko ko je bivsa sirotinja ima manje veze sa realnoscu od nekoga ko je rodjen bogat.
Slažem se, pre će biti populizam nego neka njena promišljena analiza.Ovo je populistička izjava kao i sve što dođe iz usta vladajuće stranke. Nemam podatke za "8 ili 9 odsto" najbogatijih ljudi, ali dovoljno je pogledati zvanične statistike top10% earner-a u zemljama EU da bi se shvatilo da su oni sve samo ne "enromno bogati". Recimo u Nemačkoj top 10% zarađuje manaje od 100k EUR bruto, dakle manje od 5k eur neto mesečno. Sa takvim budžetom, ako imaš porodicu, možeš da ideš na more, skijanje, city break ili voziš neki prostojniji auto (ukoliko ti je stalo do toga) ali daleko od toga da možeš priuštišiti "šta god ti padne na pamet". Ljudi koji kupuju lux novogradnje u Beogradu su u najboljem slučaju top 1%, a češće top 0,1%.
"Ova moja' je definicija websterovog recnika, i ne, nije identicna onoj koju si ti dao.Ne razmem gde se tu upliće moja kreativnost kad se pojam definiše upravo tako. Po svakoj definici pa i ovoj tvojoj pod B: ''extreme materialism and consumerism associated with the pursuit of wealth and success and resulting in a life of chronic dissatisfaction, debt, overwork, stress, and impaired relationships''
Ne vidim gde se tu opet kretivnost meša. Ali upravo new-money skorojevići su podložni ovome jer se njihova konfuzija ogleda u neuspeloj adaptaciji ili prislinoj adaptaciji na nove uslove. Uz PTSD, stres, strah od neuspeha, sindrom uljeza sve je to naprezanje ličnosti.
Jel opet imaš potrebu da se nešto otvaraš?
Nema razloga da nestanu dugovanja, jesi li tu nekad čuo za pojmove "likvidacija" i "stečaj"? To su opšte prihvaćeni instituti u privrednom pravu. Problem je što su se kroz te institute pojedinci enrmno obogatili jer su firme suštinske bankrotirale a vredni asseti poput zemljišta su na volšeban način izdvajani u posebna pravna lica i pod nejasnim okolnositma prebacivani u privatno vlasništvo.Ma da, pritisnes dugme i puf, sva dugovanja nestanu. Kazes ljudima idite kuci i oni svi odu kuci i tako to...
Mislim ne vidim poentu, tvog tumačenja i odabira odgovarajuće definicije.I polovina te tvoje i sve ostale su prilično jasne, kome treba internet može i tamo da uporedi."Ova moja' je definicija websterovog recnika, i ne, nije identicna onoj koju si ti dao.
Ti si tu pricu strogo povezao sa skorojevicima ili sta vec, jer valjda rodjeni bogati i sirotinja su imuni od sindroma i objektivno sagledavaju realnost.
Ovo je populistička izjava kao i sve što dođe iz usta vladajuće stranke. Nemam podatke za "8 ili 9 odsto" najbogatijih ljudi, ali dovoljno je pogledati zvanične statistike top10% earner-a u zemljama EU da bi se shvatilo da su oni sve samo ne "enromno bogati". Recimo u Nemačkoj top 10% zarađuje manaje od 100k EUR bruto, dakle manje od 5k eur neto mesečno. Sa takvim budžetom, ako imaš porodicu, možeš da ideš na more, skijanje, city break ili voziš neki prostojniji auto (ukoliko ti je stalo do toga) ali daleko od toga da možeš priuštišiti "šta god ti padne na pamet". Ljudi koji kupuju lux novogradnje u Beogradu su u najboljem slučaju top 1%, a češće top 0,1%.
Nemojte da stičete ljudi, izgubićete osećaj za realnost.Mislim ne vidim poentu, tvog tumačenja i odabira odgovarajuće definicije.I polovina te tvoje i sve ostale su prilično jasne, kome treba internet može i tamo da uporedi.
Mislim ovde nema poente da radiš ono tvoje izvrtanje i tumačenje. Mada imam drugaricu u Wiki Srbija možda mogu da te preporučim da pišeš definicije kako tebi odgovara.
A etiologija stanja je jasna i povezuje se najčešće sa sticanjem bogatstva. Nije upisano u DSM i nije patologija tako da nemoj mnogo da se brineš.
Nemoj defke nisu svi ko ti.Nemojte da stičete ljudi, izgubićete osećaj za realnost.
Ma da buraz, iz nize srednje u visu srednju klasu, ne znam vise gde je levo.Nemoj defke nisu svi ko ti.
Stičite ljudi, al ne na talasima trauma.
Ne daj se lolo.Ma da buraz, iz nize srednje u visu srednju klasu, ne znam vise gde je levo.