Zna gospođa šta je kupila.Zanima me po čemu to mislite da je kvalitetnija novogradnja od stare? Recimo Blok A, i petica na Nbg, su solidne zgrade lepše od starih blokova, ali je to sve.To što je zgrada termički izolovana, ne znači veći kvalitet života, baš nasuprot.Radona kolko hoćeš i nećeš, i plastika koja "zrači" kao Černobilj.O jačem zemljotresu da ne mislimo, a o požaru još manje.
Sa ovim se mogu sloziti u potpunosti, kao neko ko recimo ziv na relaciji starogradnja/novogradnja i prastara odrzavana kuca na selu sa vremena na vreme.
Trenutno sam u novogradnji, fizicki se osecam losije za razliku od starogradnje a tek o kuci na selu staroj 50 godina. Sta da kazem....
Iako drugima ne smeta, osecam da je zbog totalno krs materijala i kolicine EMF sa svih strana. Tipa hvatam signal od 50 rutera i 15 repetitora mobilne telefonije, fantasticno zdravo za zivot. Uopste ne moramo da ulazimo u tehnicke detalje koji zapravo materijal zraci/ kakav je nivo radona, buke itd itd...
Razocaran sam u novogradnje u totalu. Lepo mi je jedino kad sam tu na kratko, pa mi sve deluje novo i fensi kad udjem u zgradu.
Mogu samo da zamislim sta je u tim betonima, bitumenima, armaturama, blokovima, instalacijama i PVCu... Smrdljive zgrade, pa ne mogu da izvale par godina. Ebena katstrofa...
Zivot sam proziveo po stanovima i zakljucak je u betonskim kafezima zivi roblje, bilo i bice...
Necu da lazem bio sam i u perfektnim objektima sa po 20-30 stanova/apartmana... ali ti objekti nisu gradjeni od strane INVESTITORA!
Niti su gradjeni da bi se na njima ustedelo/zaradilo, no prelivanje kojekakvih viskova iz drugih sfera...
Katastrofa, zivot u gradovima postaje katastrofa... Od nivoa EMF zracenja do nivoa katastrofalnih materijala i novogradnja i katastrofalnih stanja starogradnja i zagadjenja.
Neverovatno je kako je prosek zivota i ovoliki...