Bolje da si kupila na Novom naselju za 1700 eur u 2022. nego sto sve ovo vreme sedis u Mirijevu 4. Ove priče, da se završi rat, pa da se odu Rusi, pa da se okonča Expo...proći će ti zivot u čekanju.
Ne sedim, vrlo blizu se nalazi Sportski centar Olimp i Zvezdarska šuma. Naselje je daleko od idealnog, ali ima mesta za trening. Da vredi 2.000 EUR po metru kvadratnom - ne vredi, i nikad ne bih dala taj novac.
Pisala sam već, za sad nam je Ok ovako. Od kamate na štednju bez problema plaćamo stan, a zaobilaze nas troškovi kao što su plaćanje poreza i servisiranje uređaja.
Sad da treba ponovo da gledam stanove, pogađam se sa vlasnicima, ganjam sa agentima, pripalo bi mi muka od toga. Ogromni su troškovi i renoviranja i opremanja stana. Bolji i kvalitetniji nameštaj je poskupeo maltene duplo. U ovom trenutku uopšte nemam volje i energije da sve to prolazim.
Radije bih da to sve zaobiđem i da vodim miran život još recimo godinu dana. Adaptirala sam se na ovaj kraj. Nisam oduševljena, ali kao što već rekoh, Sportski centar Olimp je odličan i centar grada je veoma blizu.
Mišljenja sam da svako ko ima neku solidnu kombinaciju za stanovanje, treba da izvuče sve ono što je pozitivno iz te situacije u kojoj je. Možda nemaš baš neko vrhunsko mesto za jogging, ali sigurno ima neki sportski centar u relativnoj blizini. Možda kraj nije baš po tvojoj meri, ali ti je posao relativno blizu itd.
Ljudi se slabo sećaju kako je izgledalo tržište rentiranja stanova pre dolaska Rusa, drastično različito u odnosu na ovo sada. Stanovi na periferiji udaljeni od centra su se veoma teško izdavali. Mi smo ih plaćali po nekim smešnim cenama jer su ljudi bili maltene srećni da imaju pouzdane stanare i da im neko čuva stan. Dolaskom Rusa sve se preokrenulo za 180°, a nakon što odu, sve će se vratiti na prethodno stanje stvari.
Mirijevo će verovatno i dalje prolaziti solidno što se tiče izdavanja, jer ovde stanove veoma često iznajmljuju studenti, zbog blizine fakulteta.