u gradovima po unutrasnjosti uzimaju samo ljudi koji su iz tih krajeva, vrv... Posto sam sada i sam u tom "sosu", naravno da je pametnije da se uzme apartman na planini/banji - jer kad dolazim u Srb to je mahom kada sam na odmoru i ne zelim da taj isti provedem u gradu, a zelim da posetim Srbiju.
E sad problem sa dijasporom je sledeci, tj bice u buducnosti - mene dosta toga veze za Srbiju, ali moji cerku nece nista toliko vezivati kada odraste. Pa vrv cemo ja i supruga i dalje da dolazimo, a ona tesko osim na neki veoma kratak period samo da se formalno vidi sa rodjacima.
To je vec problem sa dijasporom koju su duze vreme u inostranstvu i tamo dobili decu/unuke. Ovi iz Evrope ce doci jednom godisnje, a ovi malo dalje slabije i to...
Na zalost i medju onima koji bastine ocuvanje tradicije i nasledja (
https://www.serb-fest.com) ima dosta njih koji nikada nisu otisli u Srb
I po meni je to veliki problem, jer imate dosta njih (starije generacije) koji kupuju nekretnine i te nekretnine stoje prazne, ali bukvalno se ne izdaju. Kupili pa neka stoji, a to samo pravi probleme na trzistu (i u smislu kupovina, ali pre svega na trzistu podstanara/rentiranja stanova)