Šta je novo?

Cene nekretnina

"Ovaj jedinstveni duplex stan se nalazi na 5. spratu, bez lifta, što znači da svaki korak stepenica donosi više od običnog penjanja – to je prilika za brzi trening i održavanje kondicije svakodnevno. Stepenice nisu samo deo vašeg kretanja, već sjajan način da ostanete u formi, a još ako nešto zaboravite pa morate ponovo da idete gore – to je već pravi kardio trening!"

Zanimljiv opis 🙂

E baš zato navijam za ovo:

"Ja sam za to da cena ode još 30-40% gore u naredne dve godine. A onda država da produži rok otplate na 60 godina i da subvencioniše ratu prvih 10."

Austrija neka bude Burkina Faso za nas. Sve super
Ja bih da ode cena još 70% gore i da vonabi forumski investitori koji hoće da se penzijonišu u 40 godine odu u Betj.

Aj pa da se pišemo iz Betj u Nemačku. Mogu i da padnu cene za 30%, a kirije za 70% i opet dodete u Betj, lelee kaki ROJI.

Kako to da svi pisu da su stanovi najsigurnija investicija, a niko ne pise da je drzavni posao najpozeljniji, a svi se bore za drzavni posao, ili niko ne pise da su najbolji oni biznisi gde radis direktno sa drzavom i izvlacis novac iz budzeta?

Ovaj tekst deluje kao (mislim, i jeste) cista propaganda za dalje pumpanje trzista nekretnina (jer "trziste ne sme da stane"), a fora je sto deluju na dodatno pumpanje cena kao "self-fulfilling prophecy". Kazes da se isplati kupovina stanova (koje naravno ti prodajes ili si agent za nekretnine koji uzima proviziju), ljudi pocnu da kupuju, to digne cene, ti kazes "'el sam vam rekao da je to najsigurnija investicija?", ljudi nastave da kupuju i dizu cene jer misle da ce rasti u nedogled?

Sto su stanovi "sigurniaj investicija", to imamo veci "balon" jer se njihova cena ne formira vise na osnovu realne traznje i realnih potreba, nego na osnovu investicionih i spekulativnih potreba. E sad, da li ce balon da pukne, ili da polako izduvava, ili da nastavi da leti ne znam, ali da imamo balon definitivno imamo, i da je to dobro definitivno nije.

Poslednja izmena:
Po meni je ovde čuveni ROI trenutno 4%, sa kupovinom parking mesta i sredjivanjem od oko 25-30k, izdavanje takvog sredjenog stana sa parking mestom računam 1100-1200eur.

Ne znam tačno koja je koja zgrada i njen kvalitet i poziciju u BNV, to tek treba da istražim.

Prilozi

• IMG-350e4463cb6c8dd385cb0c35a6ca3b41-V.jpg
    IMG-350e4463cb6c8dd385cb0c35a6ca3b41-V.jpg
    189,4 KB · Pregleda: 13
Имам их и ја гомилу који раде после 65 и скоро сви су јако лоши у свом послу. Јашу на таласима успеха из младих дана и везама које су створили.
Slažem se i razumem.
Moja konstantacija je bila da si tada najbogatiji ako si išao tim nekim putem napredovanja u poslu i ulaganja.
Nemaš brige oko dece i obaveza i trebalo bi da si prebacio većinu poslova na druge mladje verzije sebe itd...
Ostalo je vreme koje možeš da iskoristiš uživajući u životu ili u pasivno ulaganje- strategije(nisam mislio da budeš u tim godinama radnik koji radi 8h neki posao, tada je svakako bolji onaj koji grize, a ovaj da bude neki savetnik od kuće na poziv).
Konekcije i okruženje kao i poslovne partnere se po meni u ovom slučaju podrazumeva da se stvorilo i da su ogromna prednost.
Svakako stojim i na neki način ubedjujem sebe da bez zajedničkog ulaganja sa sličnim ljudima je nemoguće ostvariti neki veći cilj.
Otišao sam ja offtopic što se tiče ove teme zbog mojih nekih razmišljanja i moje neke realizacije pa ne bih ovde nastavljao oko ovoga...

Vrh