Šta je novo?

Cene nekretnina

Ne sporim. U njegovom pojedinačnom slučaju je to 100% tačno.
Poenta je bila zašto bi država svesno spuštala cene nekretnina. Pa sam naveo primer da bi on ili ljudi kao on ostali u Srbiji, pa bi neki od njih (ne svi) vodili te multinacionalne firmi u Srbiji, a neki od tih koji vode multinacionalne firme bi eventualno osnovali svoje firme koje bi jednog dana postale multinacionalne.
Ukratko, ono što je Kina uradila sa nekretninama.
Sta je Kina uradila? Nekretnine su tamo i dalje medju najnepriustivijim na svetu.

Ako vrate 100.000 ljudi u zemlju
Moraće da im nađu onda podjednako dobre poslove, inače ćemo samo da ostanemo bez dela doznaka (ličnih transfera), koji inače čine oko 7% BDP-a. Nije se šaliti sa dijasporom. Ko se vrati mora isto da doprinosi!

Evo jedne zanimljivosti: kupovina nekretnina preko inostranog računa statistički se registruje kao SDI. He,he.

Upravo tako, i povrh svega javljaju se neki ljudi na anonimnom forumu sa tvrdnjama da su sa svojih veoma malo godina života (i još manje radnog staža) stekli penthouse u centru grada!
Mene zanima koje lokacije, zgrade ili kompleks odgovaraju realno, tek kasnije ćemo i o ceni tih m2, pošto vidim da većina luksuznije i skuplje novogradnje ne valja...
Ali iskreno sumnjam da se tu može dobiti odgovor.
Možda Kings circle, to je krug dvojke, novogradnja kompleks...

"Najveći teret će ići na Banku Poštansku štedionicu, ali ne može sve na njih da padne..." rece AV 🤣 tuga sta im radi, pocepace ih sa Expo-om, Nacionalnim stadionom, ovim programom i ko zna jos kojom politickom direktivnom na komade...

1000017762.jpg

Upravo sam hteo ovo da postujem, ali sam odustao jel nema poente na ovoj investitorskoj temi sherovati ovakve stvari.

Prices only go up, i daj mi sto vise za moju uzicuzagunje - razni ugarcizamanje koji i ne žive ovde, ali eto koriste priliku, I veruju u pricu ove glave, dok se sve raspada u državi.

Svaki moguci tender ima barem 15 ugradnji dok na kraju ne bude samo neki jadnik koji ne zna ni lopatu da drži al ,,gradi i zavrsava posao,, za sve ostale. I u takvoj situaciji neko kao treba da veruje u ovakve priče i gradnju u Srbistanu.

Prilozi

• IMG_20241222_014058.jpg
    IMG_20241222_014058.jpg
    61,7 KB · Pregleda: 2
Gledala drugarica. Rok izgradnje je Januar 2026. Ovo je Mirijevo II ako se gleda po Guglu :)
Ako sam dobro video to je negde dole izmedju Viteza Karađorđordjeve Zvezde, Pere Veljkovica i Grge Jankesa? Da li je drugarica bila da vidi tamo kako izgleda ta ulica i meni bukvalno nije jasno gde ovde moze da stane jos jedna zgrada?
Mislim opet, meni je sve to jezivo da gledam jer znam koliko su tu kvadrati bili pre samo par godina i kakav je to kraj, al ajde da kažemo da je to još i OK cena, samo me interesuje dal je iko to stvarno video uživo i dal je tu gde i mapa pokazuje?

Vrh