Šta je novo?

"BW Terraces" - Beograd na vodi

Ne samo što su prozorska okna vidljiva na samom gradilištu već se daju uočiti i na slici table koju je Perfekat okačio. Tu se jasno ističu prozori sa tamnim ramom okruženi fasadnim pločama. Ovo se može primetiti i na drugim renderima, samo teže jer odsjaj fasadnih ploča pojačava efekat staklene površine.

I ja sam mislio da će ova zgrada biti kredenac verzija NorthWesta u Torontu, al eto, prešao sam se. Ukoliko se širom grada nastavi sa projektima poput West65 Tower (čak i sa polulođama) mislim da će BnV izgledati kao "Crappy Waterfront". Utoliko gore što se svi highrise projekti u Beogradu kose sa svetskim trendom privlačenja mladih ljudi u skup centar koji karakteriše ne tako beznačajan udeo stanova male kvadrature. Od Melburna preko Madrida, Toronta do Vankuvera svugde ista priča. Primera radi enterijer jedne takve garsonjere površine 30m2 u kompleksu Harbour PLaza možete pogledati ovde. Inače obližnji Pinnacle Centre krasi zelena staklena fasada koja daleko lepše izgleda od bilo čega isključivo stambenog u BnV. Na mestu NIS-a do petlje Radnička gde se planiraju poslovne P+4 natkasne mnogo bi se bolje uklopile takve vitkije kule. Ustvari ceo Hipodrom može biti izgrađen na taj način.

Sad šta je-tu je, ne treba isključiti mogućnost da redevelopment Brodogradilišta i Hipodroma bude rešen na bolji način, uz nižu cenu kvadratnog metra. Čitav projekat BnV vadi samo centralna lokacija i ništa više.
 
Danas..
229b3d43b7029653f6b05f4df76ad951.jpg


Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Ovaj Starting baš gazi ovu zgradu..neverovatna brzina.

Nadam se da će da ispoštuju render da i će zakloniti one šifonjere iza.

Baš puno očekujem od ove zgrade i od Metropolitena.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Stvarno neverovatno kojom brzinom grade, mislim da su nekoliko meseci ispred roka.

Ostaje nada da nece biti po onoj naradnoj sto je brzo to je kuso.

Mada mislim da je u stvari ova brzina gradnje normalna za razvijeni svet,a da smo mi naviknuti kroz godine na neke druge standrade brzine gradnje :(
 
Srećna Nova godina svim forumašima :pob:

terracesjan2021.jpg
 
Slika: Beogradske.rs

Počelo postavljanje fasade. Ne, opet siva boja! :(
 

Prilozi

  • 9D708D2C-39DC-43C5-ADFB-5CD3ED23E846.jpeg
    9D708D2C-39DC-43C5-ADFB-5CD3ED23E846.jpeg
    659,2 KB · Pregleda: 9.339
:гласом рекламе из Топ Шопа о колачу у тигању:

Сива боја у Београду? Немогуће!

Иначе, у шта да је и њима логика иза тога била превентивно сивљење фасада које је толико популарно на овом форуму? По принципу "ако од старта изгледа посивело од неодржавања неће се видети када посиви од неодржавања"
 
Ako terase ostanu bele kao na renderima bice vizuelno konzistentno sa BW Residences. Takodje i sa kulom koja ima horizontalne razdelnike izmedju etaza.
 
Zgrada koja najbolje napreduje u izgradnju. Tacno ce od kopanja temeljne jame do izgradnje poslednjeg sprata biti ravno godinu dana. Vidim da je krenulo zastakljivanje.
Prosto nismo osetili radnike i gradnju.
 
Inače mislim da je to jedina zgrada u BW koju radi Starting...prilično brzo rade videćemo kvalitet izvedenih radova ali za sada deluje obećavajuće...

Ova firma gradi i NCR čak i on napreduje neverovatnom brzinom.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kako su dali domaci ostalim graditeljima najbolji pokazatelj su pregradni zidovi. Ovde je takav tempo kako se skinu stubovi odmah ide cigla. Uporedite ovo sa Metropoliten zgradom.
 
Dosta brzo grade Teraces, ne znam samo da li tolika brzina moze da utice na krajnji kvalitet radova?
 
Iskreno vise mislim da oni drugi sporo rade a ovi rade normalno. A normalno ne moze da utice na kvalitet:)
 
i GDS Petica je isla ovako brzo, betonska konstrukcija na 6-7. spratu, pregradni zidovi na 3. a od 1. vec kretali prozori, dok npr Sakura je isla prvo betonska konstukcija do kraja, pa onda pregradni zidovi do kraja, i onda tek prozori.
 
Ako poredimo slike od 2 I 31 Jan. ispada 2 1/4 sprata za mesec dana ))
 
ima korista...siroki put, troteari zelenilo, tako treba. ne mora da se jos vise gura izmedu
 
Bogu fala da se zaklone ovi sifunjeri. Vidi se da ovo smisljeno rade.
 
Vrh