Imao sam priliku da pogledam jedan stan u Scali od 50ak kvadrata. Nisam do sad bio ni u jednom stanu BNV i bas sam imao zelju da ga uporedim sa svojom investicijom (blizina Central gardena placena kao i vi 3000e/m2). Loše je bilo što zgrada još nije spremna za predaju pa je sve prljavo, podovi prekriveni najlonom ili čime već... te se teško stiče pun utisak.
Moj utisak je veoma pozitivan, restojanje između zgrada je skroz ok pa će park biti prostran kao i recepcije u prizemlju, jedino se hodnici čine malo uski (a možda i utisak vara jer su dosta dugački), liftovi Schindler...
Pločice su ugrađene veoma dobro, bez varijacija u veličini fugni (što mene nervira katastrofalno), plakari i kuhinje ugrađeni po meri bez zazora sa zidovima, kupatilo i hodnik već imaju postavljene spotove u plafonu, visina do plafona je 3m, na vešernici neka dosta deblja vrata kako bi se smanjila buka (bar ja mislim da je zbog toga), parket nisam baš mogao dobro da vidim jer je prekriven zaštitnim najlonom ali za moj ukus je malo tamniji... Ulazna vrata su baš lepa u prirodnoj boji drveta, deluju masivno i lepo dihtuju. Sobna vrata, onako, neki srednji kvalitet, dok spoljnu stolariju nekako zaboravih da pogledam (alu profili al ne obratih pažnju dal je 2 ili 3slojno staklo). Garaža je veoma prostrana kao u nekom tržnom centru, ni nalik onom što se uglavnom po gradu uvaljuje kao garaža (katakombe gde svaki auto veći od punta predstavlja problem za manevrisanje).
Zamerki normalno da ima, prvenstveno onaj kretenski bojler, u kupatilu koje je dosta prostrano za veličinu stana, postaviše šolju i lavabo tako da nema mesta pored njih za bilo kakav ormarić, u kuhinji nije ostavljen prostor za sudomašinu nego je napravljena polica širine 60cm, pa vlasnik mora da se smara i prepravlja taj deo, kao i materijali koji su korišćeni, morali su da budu malo kvalitetniji. Ono što se meni najviše nije svidelo je nekoliko sitnih oštećenja. Tačno se vidi da nadzor dobija pare za ništa, neka vrata imaju sitna oštećenja po uglovima, na fasadi ivice nisu ofarbane do kraja, profili vrata koji nisu bili zaštićeni isprskani malterom i krečom, neravnine na licu fasade...
Uglavnom, najveće su mi zamerke na te sitnice koje nastaju jer majstora zabole da se petlja sa tim, a nadzor nije tu da ga opameti. U svakom slučaju, mnogo bolja investicija od one moje gde problemima nikad kraja sa prevarantskim investitorima.