Zuma
Professional
- Učlanjen(a)
- 19.05.2009.
- Pohvaljen
- 25.757
Šta ću sve ovde pročitati! Da li je moguće da nisu stanju da nezavisno analiziraš opšte dobro i lično dobro (neke proizvoljne osobe)? Dakle šta je korisno za zajednicu (nezavno od efekata na neku određenu osobu) i šta je korisno za pojedinca (nezavisno od toga ko je on i od etike njegovog ponašanja, odnosno posledica po opšte dobro). Kako pobogu zamišljaš da je moguće predvideti način ponašanja nekoga (da li bi uveče bio u stanu), ako ne pokušaš da se staviš u NJEGOVU situaciju i njegovu kožu, ako TI ne pokušaš da razmišljaš kao ON, i ako u svest ne prizoveš kakva bi on TADA mogao imati ograničenja, kakve motive, želje i porive. Nezavisno od štete koju BNV pravi društvu i od svog, tada privilegovanog položaja. Prvo, pošto je društvena korist ili šteta i u principu nezavisan problem za analizu od ličnih motiva stvarnih kupaca, i drugo, pošto to čoveka koji je tamo već kupio stan očigledno ne pogađa. Samo se tako razume svaki poseban deo čitave slagalice, analizom njenih nezavisnih delova. Nigde nisam rekao da bih ja tamo ikada kupio stan, dovoljno je pisano zašto to nije baš dobra ideja, ali ako bih IPAK bio u koži nekoga ko to već jeste uradio, ko je već vlasnik, ONDA bi se ON verovatno tako ponašao. Dakle taj zamišljeni kupac u mojoj koži čija razmišljanja i emocije pokušavam da predvidim koristeći svoje emocije, u zamišljenoj situaciji novog JA koje ima drugi sistem vrednosti i druge prioritete. Da li bi ta hipotetička i simulirana osoba u mojoj glavi tada trebala da koristi JA ili ON kao svoju oznaku je ipak zaista bespredmetna filozofija na ovom mestu. Hteo sam da kažem prosto to, da posle takvog preispitivanja uobičajenih motiva i želja možemo biti prilično sigurni da bi obični ljudi koji su zaista sebi kupili stan za sopstveno stanovanje posle dva meseca ipak BILI tamo i da bi njihovi stanovi svetleli.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=565228#p565228:gzetefdz je napisao(la):nikolas27 » 06 Sep 2018 07:32 am[/url]":gzetefdz]
Ovim svojim iskrenim stavom si pljunuo na praktično većinu svojih postova. Što bi rekao Pernar, u ovoj "igri" smo svi ili manipulatori ili lutke, nema treće uloge koliko god čovek sebe pokušavao da opravda... te se ja kao neko ko zapravo želi imati tu treću ulogu vraćam u forumsku ilegalu. Svako dobro.