Od drzave nam nije ostalo ni ime.
Konkretan primer sam dao zato sto ovde govorimo o nekakvom projektu koji ce tj. trebalo bi, obeleziti nas grad, a ta "kula" bi postala novi zastitni znak....mozda.
Zato sam se setio Kuvajta i njihovih kula jer su ono po cemu se taj grad/drzava prepoznaje, u smislu arhitekture.
Licno sam osetio nekakvo cudno zadovoljstvo kada mi je devojka kada smo bili poslovno uu Kuvajtu rekla da je to delo nasih gradjevinaca. A takvih tragova ima svuda po svetu.
Naravno da je Energoprojekt napredovao, ojacao i nastavio da se razvija sireci spektar delatnosti i usluga i danas predstavlja jedan slozen sistem.
Desi se da neka firma iz sistema ponekad "zastuca" zbog nedostatka posla u drzavi, kao sto je trenutno slucaj sa Visokogradnjom, a do pre par godina sa Niskogradnjom, koja se sada narodski receno ubija od posla.
Nasem narodu prva asocijacija na Energoprojekt su zgrade i visokogradnja, a zaboravlja se da sistem cine i Hidroinzenjering, Industrija, Oprema, Energodata, Garant, Entel, Niskogradnja, Urbanizam i arh...
Sve u svemu, smatram da je lepo da u ovoj nasoj raspaloj drzavi postoji i parce zdravog tkiva koje je prezivelo Tita, obnovilo zemlju, prezivelo Slobu, sankcije, ratove, prezivelo Kostunicu Djindju i Tadica, sumljive privatizacije i ostale malverzacije, prezivelo atake Napreda i crnogorske mafije da ga kupe i postanu velike gazde, prezivece i umisljenog vodju i njegovog prijatelja Bin Zaida ili kako vec i MOZDA spremno docekati neke nove generacije radnika i inzenjera...