Šta je novo?

"BW Galerija" - Beograd na vodi [ Tržni centar | 300 000m² ]

Glavni utisak prerano otvoreno
PRAZNO PRAZNO PUSTOS nit ljudi nit radnji
Mirise na svežu boju razredjivac hemikalije za čišćenje, prašina ...
Tesko ce da se popuni i da zaživi

galerija-belgrade-01-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-02-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-03-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-04-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-05-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-06-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-07-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-08-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-09-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-10-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-11b-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-11-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-12-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-13-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-14-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-15-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-16-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-17-2020-10-30-20-24-44.jpg

galerija-belgrade-18-2020-10-30-20-24-44.jpg

Zali boze boze potrosenog vremena
Sve ste videli na fotkama nema potrebe da obilazite...
novo ime TC Pustara

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788954#p788954:13u30fv6 je napisao(la):
Zion Williamson » 30 Oct 2020 07:14 pm[/url]":13u30fv6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788942#p788942:13u30fv6 je napisao(la):
Felix » Pet Okt 30, 2020 8:29 pm[/url]":13u30fv6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788861#p788861:13u30fv6 je napisao(la):
Zion Williamson » 30 Oct 2020 02:48 pm[/url]":13u30fv6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=788850#p788850:13u30fv6 je napisao(la):
Felix » Pet Okt 30, 2020 4:10 pm[/url]":13u30fv6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785371#p785371:13u30fv6 je napisao(la):
BrankoS » 19 Oct 2020 11:53 pm[/url]":13u30fv6]Ako su kojim slučajem menadžeri Gucci-ja čuli kako su građani srbije dobili dividendu Telekoma u vrednosti od 50 euro centi, mora da se čude odakle nam pare i za kineske kopije. Optimisti su svi koji su pogotovo u ovoj novo nastaloj krizi očekivali neki novi high-class brend.

Nije problem u nedostatku preskupih luksuznih već premium brendova i preskromnom izboru artikala prisutnih brendova zbog "socijala" uvoznika a la PlanetaSport i SportVision.

Beograd nema istinske flagship radnje Adidasa, Pume ili Nike, ovo što nude u "Ušću" je smešno u odnosu na Milano, Beč ili Kijev. New Balance, North Face, Patagonia, UNIQLO nemaju svoje prodavnice u Beogradu. To je ono što mnogo više nedostaje nego Gucci. Naši se još nisu setili da domaćim kreatorima i dizajnerima omoguće zajednički nastup na tržištu. U centru Kijeva tako nešto odavno postoji. https://vsisvoi.ua/ ..zašto ne bi i ovde? Turisti je interesantnije da kupi autentično i lokalno nego artikal koji može da nađe bilo gde u svetu.

Ista priča sa tehnikom/belom tehnikom. WinWin i Tehnomarket su pandani PlanetaSporta i SportVisiona. Loš izbor, samo socijala i najjeftinije. Srbiji fali MediaMarkt kao taze leba.

U pravu si za planetu sport ali nemoj da vredjas sportvision. Daleko su oni od socijale.
Imaju i jeftiniju sportsku robu ali i najskuplju. Patike od preko 20,000 i dukserice od 10,000 i majice od 4.500 nikako nisu socijala. Takodje ne moze se reci da imaju skroman izbor, naprotiv.
A kao trece slagao si da to sto nike ili adidas nude u uscu je smesno u odnosu na milano ili bec. Znam jer sam bio tamo. Da mogu da ti dam 10 minusa dao bi ti

To što imaju neke patike od 20,000 ne govori o bogatom dijapazonu asortimana.

Zna se šta flagship radnja Nike ili Adidasa imaju u Milanu, Beču ili Njujorku. Sve kolekcije moraju da budu prisutne. ACG Nike parke Beograd nikada video nije. Ili Nike LAB kolekcije. Adidas Pure Boost ili Pure Boost HD koje sam uzeo prošle godine u Beču i Milanu u Beogradu se nikada nisu pojavile. Pitaj u Adidasu u Beogradu gde su im Terrex Free Hiker ili Terrex Trailmaker serije i gledaće te belo. Mogu da ti nabrajam do sutra šta u Beogradu nema.

Za nas uvoznici obezbeđuju samo suženi sirotinjski "dizelaški" izbor.

Vidi se da ne zalazis u nase radnje. Bile su pure boost i pure boost hd. Ima i sada pure boost hd u SV. Da ne trujemo vise temu. Slazemo se da se ne slazemo, u redu je. Po meni kakvo smo trziste i ovo sto imamo je iznad zdravog razuma. Ne mozemo mi nikad biti NY ili Tokyo.

Bile, znam, ali od 15 modela iz kolekcije imaš pet po izboru uvoznika a ostalo nema.

Nije fora u NY ili Tokiju nego je jedna stvar kada uvoznik bira kolekcije a druga kada je radnja u vlasništvu matične kuće. Zato je izbor u H&M, Zara i Massimo Dutti isti u Milanu i u NY na 5. aveniji i u Beogradu a kod Najka nije.

nije isti izbor zare i sl. u beogradu i u NY na petoj aveniji. stavise, nije isti izbor ni u cetiri zare u beogradu. tako da cak i da su te radnje u direktnom vlasnistvu nike ne bi u njima bili svi modeli iz svih kolekcija. generalno nema u radnjama mesta za tako nesto, cak ni u flagship stores a kamoli ostalim.

Morali su danas da otvore da ne bi plaćali penale zakupcima, u ugovorima su se obavezali...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=D2S-QdPRqxE[/youtube]

prodavnice ce da se otvore i ubuduce tako da je ok i sto je sada otvoreno. zavrsen je objekat sto da stoji...a male stvari ce da se poprave kao uvek u svuda. lepo je ispalo i dobro je sto je bilo manje ljuda znog situacije

- Utisak 1: ogromno.
Onoliko ljudi koliko ne može ni da stane u Ušće, u Galeriji bi napravilo malu gužvu. Valjda će zauvek ostaviti slobodne prolaze, tj. vajda ih neće napuniti štandovima.
- Utisak 2: nije završeno. Vidi se po nizu detalja, ali i krupnih stvari.
- Utisak 3: unutra sve miriše kao u parfimeriji, da li puštaju neki miris preko ventilacije ili šta je...ali se baš oseti. :)

Bio sam danas i utisak je isti kao i kod drugih clanova a to je da je objekat lep, prostran i jako veliki, ali glavni utisak je da bukvalno nema otvorenih radnji.
Ideš hodnikom pa sporadično naletiš na neku radnju. Gore na trećem spratu Vulkan je skoro pa sam u tom delu tržnog centra. Peek and Clopenburg je čini mi se mnogo veći u BEO TC nego ovde što mi je malo čudno.

Ne znam da li će se radnje otvoriti u martu ali ovo trenutno je bas sumorno.

Food cort ne postoji, klupe ne postoje, bilo kakva zabava ne postoji. Zbog čega li će ljudi ovde dolaziti kad je trenutno sve zatvoreno, a ovo što je otvoreno je malo i nikakvo.

Iskreno se nadam da će sledeće godine kada se otvore dodatne radnje sve ovo zaživeti ali mi deluje da će ušće i dalje biti centar kupovine.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=789009#p789009:36ro2vwz je napisao(la):
bojan87 » 30 Oct 2020 10:31 pm[/url]":36ro2vwz]...Food cort ne postoji, klupe ne postoje, bilo kakva zabava ne postoji.
Oko zabave - video sam da je bioskop radio. Nisam ulazio, ali sam video da neki ljudi idu na projekcije sa sve kokicama i naćosima... :)
Ima dosta lokala (desetine) koji su izdati i piše čiji su, stoji im ono ''uskoro otvaranje''. Mnogo je više onih kojima ne piše čiji su, tj. nisu izdati, naročito na trećem spratu.
Ne znam na koje klupe se misli, jer npr.:

Ima klupa i unutar objekta, vide se na slikama.

Na krovu ima baš doooosta predviđenog mesta za sedenje, i to ono da se sedne bez obaveze da se naruči piće.
Ima i dosta praznog prostora, to će sigurno popuniti bašte kafića/restorana.
Definitivno sada nema dovoljno otvorenih mesta za popiti/pojesti. Ali čini mi se da je najmanje izvesno da se ti kvadrati neće popuniti na onakvoj lokaciji...

Trebalo je gađati otvaranje tržnog centra na proleće, nevezano za Koronu, ne znam zašto su dogovorili ovaj rok na jesen sa zakupcima. Zašto proleće? Zato što tada lepo vreme izmami masu ljudi na promenadu, pa se onda generiše promet za tržnjak, takođe tada i bašte restorana mogu da rade.

Sad vreme već nikakvo, tržnjak je da se ne lažemo još u jednom gradilištu oko sebe, slabo povezan prevozom, te će se retko ko uputiti namenski u njega sad. Pogotovo što masa lokala nije otvorena. Da je bar IMAX otvoren. Makar nešto da vuče ljude da dođu.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=789050#p789050:1t6hd5ts je napisao(la):
Zezeljko » Суб Окт 31, 2020 2:17 am[/url]":1t6hd5ts]Da je bar IMAX otvoren. Makar nešto da vuče ljude da dođu.
Па зар није отворен? Као да је неко овде рекао да је до 5тог новембра циклус класичног српског филма, знам јер сам хтео да идем на Давитељ против давитеља :)

Otvorene su samo dve sale. IMAX otvara tek na proleće.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Evo nekoliko fotki od sinoć. Iako deluje praznjikavo, to mi je i super, na miru razgledaš a ne moraš u gužvu. Većina radnji nudi popuste povodom otvaranja, mnoge i ceo vikend. Bio sam u Intersportu, uz kupovinu dobih i loptu hehe, ta radnja je baš prostrana, pored standardne sportske opreme imaju i dosta fitnes sprava, traka za tračanje i slično. Gigatron na drugom spratu je isto sjajan, solidne veličine, s tim da su pretežno izložili skuplje stvari sa lagera, no naravno ima i standardnih stvari, a dobro je i što daju 20% popusta na ceo asortiman u radnji tokom vikenda. DM i Lilly su u prizemlju jedan do drugog, prilično velike radnje, a tu je i Maksi, verovatno najlepši u Srbiji, velik je, ima pivski bar sa kraft pivom, vinoteku, izdvojen deo usred radnje sa dobrom ponudom sireva, a u okviru Maksija je i Kafeterija. Peek & Cloppenburg možda ima najveći prostor, a inače i oni daju 20% popusta uz njihovu karticu za koju se aplicira u prodavnici. Uglavnom su sve radnje odlično skockane. Bilo je nekog programa na "ulicama" tržnog centra, ali kako nema puno ljudi, čini mi se da nije nešto ni propraćen, pa ljudi kao za sebe da nastupaju, poput nekog brejkdens lika. Dopada mi se što je generalno prostrano, treba dodati više klupa i možda još nečim malo oplemeniti prostor, ali ima lepih biljaka koje krase ulice. Vratio se i Lush na tržište, radnja im je mala ali naravno mirišljava i posećena prilično. Neke radnje nisu još otvorene, poput Tehnomanije, Mog kioska, Novakovog restorana, Boutique itd. Malo više je blatnjav deo na izlazu iz garaže, ali sigurno će se i to uskoro srediti. Ok je i nova autobuska okretnica preko puta garaže, a ispod Gazele.

w73uEck.jpg

WCiEZNX.jpg

xi6KOmV.jpg

5PLJfzK.jpg

Maksi

LEUA4Xp.jpg

sFSKKcZ.jpg

Jkcekno.jpg

Gigatron

jIrYzrd.jpg

svojevremeno sam u Kini bio u jednom gradu koji je imao prazan trzni centar i prazne blokove zgrada, tada je i BBC snimio emisiju o tome, zatim sam posle 5 godina ponovo dosao i sve je bilo puno, a BBC jos uvek prikazuje staru emisiju.
Tako ce biti i u ovom slucaju

Mozda danas sutra bude vise ljudi, ipak je vikend. Kacite slike ko je danas bio
Ja idem sutra, kacicu slike ako bude nesto zanimljivo

ja sam se sad vratila - cujem na forumu da je se prazno pa rekoh bezbedno je.

trzni centar odlicno izgleda, dosta bolji utisak nego sa slika i komentara ovde. cak i sa praznim lokalima, prizemlje jasno daje utisak neke vise klase trznog centra dok su prvi i drugi sprat vise konfekcijski tipa solidni molovi u SAD. danas je bilo ljudi, nije guzva ali po kaficima ih je vec bilo dovoljno da su za izbegavanje. kad se sve napuni bice izuzetno.

Mislio sam da nece biti guzve pa sam se danas zaputio prvi put u tc kao posetilac. Na prilazu centra uocavam veliki broj pesaka u bulevaru VV-a za koji smo navikli da je pust, podzemna garaza je bila puna i ako je ogromna, jos uvek nema senzora iznad parking mesta pa nema ni znakova sa brojem popunjenosti mada mislim da je bocno parkiraliste prazno. Cini mi se da je food court najmanji od svih trznjaka, jos uvek nije otvoren iako znam da je vecinom zakupljen, verovatno cekaju prolece. Bioskop je jako skroman i rekao bih nezavrsen. Najveci plus je prostrana promenada i slobodan krov. Sve u svemu bice ok.

Objekat je gradjevinski završen, ali komercijalno sumnjam da će biti u potpunosti “živ” pre proleća ili leta.

U svakom slučaju vrlo prijatno iznenadjenje u odnosu na ostale tržne centre u Beogradu, a rekao bih i regionu. Ima taj vibe arapskih mall-ova. Večeras je bilo osetno više ljudi nego na slikama koje su kačene danas u toku dana - pa je centar izgledao dosta živo (na momente je bilo i gužve). Očekivano, restoranska ponuda uz promenadu mislim da će biti adut ovog centra. Meni lično ne smeta taj relativno mali food court, uzevši u obzir solidnu ugostiteljsku ponudu centra. Vizuelno je lepo uradjen brending centra i maske na izlozima neizdatih lokala, pa iako prazno deluje nekako na višem nivou u odnosu na ostale centre. Parking prostran i funkcionalan (samo nivo -1 je bio dovoljan da primi sve posetioce večeras), dovoljno široka parking mesta. Mislim da će promenada ispred Galerije zbog restorana biti sasvim lepo posećena.

Na negativnoj strani - očekivao sam da će trgovinski deo biti nešto veći, možda je bio samo moj subjektivni utisak ali mi ne deluje preveliko. Za Beograd veliko definitivno, i biće izazov za popuniti, ali ne preveliko da impresionira nekoga ko je barem malo proputovao po zemljama sa jakom mall kulturom. Druga stvar koja mi je zasmetala je akustika - ne znam da li je do programa za otvaranje, ali mešaju se zvuci kojekakvih muzikanata (harfe, harmonika, klavir, brejkdenseri) sa razglasom, i sve to stvara neku histeričnu atmosferu. Ponuda radnji meni lično neinteresantna.

Ja ne želim nikakav vajb arapskih molova i moderne arapske arhitekture u centru jednog evrospkog grada.

Ne zato što mrzim Arape, već zato što treba da nam uzor bude Evropa.

A arapsku arhitekturu do 20. veka obožavam, naročito džamije, arabeske, pločice...

Razumeo sam sta je hteo decko da kaze kada je pomenuo vajb arapskih molova... Ipak je ovo gradila emiratska kompanija!

U arhitekturi i ponudi arapskih molova zapravo nema nista lose.

Pod krovom jednog prosecnog emiratskog trznog centra (koji su po 5 puta vecih od Belgrade Galerije) ima apsolutno sve od svetskih brendova (Dubai Mall, Mall of the Emirates, Mirdif City Centre, Festival City Mall...)

Nasa galerija najvise podseca na Festival City Mall u Dubaiju i lepa je! Galerija izgleda sjajno!

Bice izazovno napuniti Galeriju nekim novim i zanimljivim zakupcima. Sacekacemo prolece i leto 2021 pa cemo videti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=789228#p789228:3p2ug5ed je napisao(la):
astrodule » 31 Oct 2020 08:17 pm[/url]":3p2ug5ed]Ja ne želim nikakav vajb arapskih molova i moderne arapske arhitekture u centru jednog evrospkog grada.

Ne zato što mrzim Arape, već zato što treba da nam uzor bude Evropa.

A arapsku arhitekturu do 20. veka obožavam, naročito džamije, arabeske, pločice...
Arapski molovi i arapska arhitektura nisu nuzno ista stvar. U svakom slucaju, stvar ukusa - meni lično taj vajb odgovara, podigli su biznis sa molovima na visok nivo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=789013#p789013:32enuvld je napisao(la):
neshaoct » Sub Okt 31, 2020 12:43 am[/url]":32enuvld]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=789009#p789009:32enuvld je napisao(la):
bojan87 » 30 Oct 2020 10:31 pm[/url]":32enuvld]...Food cort ne postoji, klupe ne postoje, bilo kakva zabava ne postoji.
Oko zabave - video sam da je bioskop radio. Nisam ulazio, ali sam video da neki ljudi idu na projekcije sa sve kokicama i naćosima... :)

Zna li se u Srbiji za jos neki vid zabave u trznim centrima, osim bijoskopa. Meni je neverovatno da ovoliki trzni centar nema bouling.

Vrh