Bio sam sinoć i jezivo je prazno. Kako po pitanju popunjenih lokala, tako i po pitanju posetilaca. Očekivao sam veću posećenost, ako ni zbog čega drugog, onda bar znatiželje, ali je i to izostalo. Nekako su mi osećanja podeljena. Lepo to izgleda, ali ostavlja tužan utisak. Ne znam kako to da objasnim, ali mi atmosfera (nevezano za trenutnu situaciju) nekako deluje otuđeno, nedodirljivo za prosečnog kupca u našoj zemlji, a oni drugi su svakako u manjini. Nešto kao kada odeš u neki super luksuzan tržni centar u inostranstvu, sve je lepo, sija, ali se ti osećaš nekako neugodno, stranac si i kao da ne pripadaš tamo, ulaziš u radnju, a unapred znaš da nećeš da kupiš Boss odelo. Mada Galerija i nema pretenziju da bude super luksuzan tržni centar, neko mu je unapred dodelio taj epitet naj,naj. Možda i to predodredi njegovu sudbinu. Čak i kad se pojave trenutno najavljeni i drugi potencijalni zakupci, nije mi jasno ko će sve da popuni onu masu preostalih lokala. Mislim da nisu ni trebali da ga otvaraju dok ne popune minimalno 3/4 prostora za izdavanje, ako to u budućnosti ikako i bude moguće. Plašim se da je pogrešeno u proceni i debelo predimenzionisano za naše uslove. Nije ovo u skladu sa našom, kako trenutnom, tako i projektovanom kupovnom moći, a i turističkim potencijalom. Ne bih voleo da se ovaj tržni centar pretvori u gomilu menjačnica, apoteka, kafića i prodavnica maski za mobilne telefone i ostalih kućnih gedžeta i ne daj bože advokatskih i drugih kancelarija i stomatoloških ordinacija. Nadam se da grešim i da će ovaj šoping centar da se "primi", ali se bojim da Galerija ne postane tužan spomenik našoj megalomaniji. Živi bili pa videli.