Jesu priključeni na toplovod,a to im je verovatno i za kuhinju i toalete...Da li neko moze da mi objasni zbog cega stanovi u BW (npr. stanovi u BW Verde) imaju nekakve bojlere od 200 litara? Zar BW nije prikljucen na toplovod? Nisam gradjevinac; izvinite ako je pitanje glupo. Hvala na odgovoru.
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Hvala na odgovoru ali mi i dalje nije jasno. Npr. moji roditelji žive u naselju izgrađenom 1985. godine i nemaju nikakve bojlere ni u kuhinji, ni u kupatilu. Uvek ima tople vode. A BW se gradi u 2022. godini i stanovi imaju nekakve bojlere od 200 litara ?!Jesu priključeni na toplovod,a to im je verovatno i za kuhinju i toalete...
Voda iz toplovoda je isključivo za grejanje radijatora, to nije voda za piće.Hvala na odgovoru ali mi i dalje nije jasno. Npr. moji roditelji žive u naselju izgrađenom 1985. godine i nemaju nikakve bojlere ni u kuhinji, ni u kupatilu. Uvek ima tople vode. A BW se gradi u 2022. godini i stanovi imaju nekakve bojlere od 200 litara ?!
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Ali tamo niko u naselju nema bojler u stanu/kući, a svi stalno imaju toplu vodu. Gde se ta voda greje? Ja sam razumeo da se i ta voda greje u toplani. I kako je to moglo da se napravi tako sredinom osamdesetih, a sad u 21.veku prodaju stanove s bojlerima kao luksuz ?!Voda iz toplovoda je isključivo za grejanje radijatora, to nije voda za piće.
Hvala na odgovoru.U principu si u pravu, topla voda koju to naselje koristi se greje u toplani, te ti stanovi nemaju nikakav bojler. Medjutim, ja u celom Beogradu jedino znam da na Ceraku to postoji, zivela sam u osam razlicitih naselja po Beogradu i uvek sam imala bojler koji je ruzan, glomazan i zauzima dosta mesta. Imam stan od 55m2 u Beogradu na vodi i on ima bojler od 80l, mada nije u kupatilu već ima neka kao ostava-plakar gde su ga nagurala, a tu je i predvidjeno mesto za ves masinu i neke sitne gluposti koje su neophodne.
U Višniičkoj banji voda je stalno topla (bez bojlera) i nije u pitanju tehnička voda već voda za piće. Naselje je projektovao arhitekta Bakić početkom osamdesetih godina.Ima delova grada u kojima Beogradske Elektrane, imaju mogućnost pripreme centralne pripreme sanitarne vode (koja ne služi za pijenje). To su Cerak, deo Medaka, i još neki.
Veći deo nema tu mogućnost.
Mada znam da kad je projektovano naselje Stepa Stepanović, bilo je reči o centralnoj pripremi tople vode, i toplane su insistirale na tome, ali je cena participacije za to bila veoma velika, pa je investitor odustao.
Tako da ne treba uvek kriviti ni investitora....zakon tržišta je jasan.