Šta je novo?

Bulevar Zorana Đinđića - produžetak ulice

Не знам, ја сам само локални извештач са Дорћола. Ваљда има неко мудо с најјачег грађевинског форума.

Можда @Noki може да помогне. Његове герилске акције су доста добре.

Dobro može i da se iznajmi.

Ja vam preporucujem, dan nedelja kada nema gradjevinske inspekcije, postavite racun da vam uplatimo, porucite dva kubika sljunka koji rasturite kao podlogu i onda samo mikser sa betonom.

Imam pitanje:

Sad sam gledao projekat Ozone rezidens i uvek sam se cudio zasto su zgrade postavljene pod nekim uglom na parceli sve dok nisam video da je ispod planiran pruduzetak ulice Pariske komune, ocigledno tunelskom deonicom ispod brda. Ta ulica je zapravo nastavak Bulevara Zorana Djindjica samo sa druge strane pa me zanima da li neko ima projekat trase?
Izvinjavam se ako sam postovao na pogresnoj temi nek Igor prebaci ako treba.

@Спатио, још у мају 2016.године сам постављао цртеже пројекта трасе саобраћајног тунела кроз Бежанијску косу, а који би почео од Париске комуне, а то је била Јавна презентација. Нажалост сви цртежи су нестали, као и апсолутно све слике са свих тема, када је рађено усавршавање (ако се то тако каже!) Беобилда.

Нисам те најбоље разумео кад спомињеш Булевар Зорана Ђинђића, али та улица нема никаквих додирних тачака са овим будућим тунелом. Траса тунела би почела од Париске комуне и то баш где је ова кућа окречено у пастелно зелену боју (слика у прилогу је од 26.05.2025., а и кран који се види је градилиште Озоне) и тунел би излазио у Лаудоновом шанцу тј код садашњег циганског насеља на некадашњој траси железничке пруге, а близу моста (улица Марије Бурсаћ) где је 1976.године погинуо у саобраћајној несрећи чувени глумац Слободан Ђурић (Извињавамо се, много се извињавамо). Ту ће се спојити са новом улицом која ће ићи од Тошиног бунара (наставак Јернеја Копитара), пролазиће поред оног Фијатовог сервиса (Богуновић) и ићи ће трасом некадашње пруге поред некадашњег (нажалост) гиганта Змаја, пресецаће Т6 и иде до садашње железничке станице у Земун Пољу. На плану је нацртано малкице другачије тј. да ће та нова улица ићи сво време паралелно са садашњом пругом са њене десне стране, а треба са леве стране.

IMG_20250526_130423_resized_20250526_030940798 (1).jpg

План тј. део цртежа које сам поставио на подтеми „Озона Резиденс“ коју сам скоро отворио, а и у тој подтеми сам у написаном делу све описао.

Овај пројекат је иначе био јавни увид нацрт ПДР за део подручја западно од улице Тошин бунар (од Булевара Арсенија Чарнојевића до улице Прилаз) до улице Марије Бурсаћ, градске општине Земун и Нови Београд, а који је био септембра 2019.године.
Ако те интересује, могу ти послати на ПП цео пројекат са свим цртежима, објашњењима,...

Imam pitanje:

Sad sam gledao projekat Ozone rezidens i uvek sam se cudio zasto su zgrade postavljene pod nekim uglom na parceli sve dok nisam video da je ispod planiran pruduzetak ulice Pariske komune, ocigledno tunelskom deonicom ispod brda. Ta ulica je zapravo nastavak Bulevara Zorana Djindjica samo sa druge strane pa me zanima da li neko ima projekat trase?
Izvinjavam se ako sam postovao na pogresnoj temi nek Igor prebaci ako treba.
e sad meni neko da objasni, zasto ti ljudi u Ozonu rade tako malu spratnost iznad tunela na izvici brda, a oni neki bi 1000m jugozapadno od njih, isto na ivici brda, isto iznad tunela zidali toranj od 40 spratova!? (kod Mol pumpe preko puta Okova)

Мораш да удеш прецизнији комшија.
Озона се не гради директно изнад тунела, НЕГО поред тунела. Онај монструм у овом делу Бежанијске косе је још увек само идеја, а и ако нешто буде , градиће се исто поред тунела, а не изнад. Имаш цртеже које сам постављао.

pa to me zanima, zasto ovi navini ljudi iz Ozona prave do 4 sprata a ovi drugi 34?
koliko vidim, Ozon ce "propustiti" tunel po sred placa i to napraviti dvoriste i paralelno sa tunelom objekte do 4 sprata
Kod Tempa, na 15 metara od postojeceg tunela ce se dici toranj od 34 sprata sa garazama koje idu do a mozda i ispod tunela
kao da tu neko nesto zna, i neko ne bi da se zaj$#@va a ovi neki drugi imaju povecu bol u donjem abdomenu i samo bi da narokaju sto vise kvadrata

"редовно одржавање"

Шапић је више пута спомињао да ће се ширити цела улица Жоржа Матеа на 2+2 и да се уклања калдрма и уместо ње ставља (пластелин) асфалт. Чим је затворена само десна трака и то у дужини од 150 метара, рачунај то као прву фазу проширења.

Шапић је више пута спомињао да ће се ширити цела улица Жоржа Матеа на 2+2 и да се уклања калдрма и уместо ње ставља (пластелин) асфалт. Чим је затворена само десна трака и то у дужини од 150 метара, рачунај то као прву фазу проширења.
I onda se kaldrma proda u Nemacku gde ljudi srede setalista, a mi opalimo asfalt. Ou jea, napreDNO

ja mislio da prave kruzni tok, jer su id*** ukinuli semafore

Ispred Stepinog vajata se nešto raskopalo, naravno duboku i potpuno nebezbedno.

Ivičnjaci su već završeni, što naravno ne znači da ih neće vaditi i staviti bliže Stepinom vajatu i tako napraviti širinu kolovoza za 2+2

Vrh