Šta je novo?

Bulevar Zorana Đinđića - produžetak ulice

Ako ima dovoljno finog paperjastog korenja dublje u zemlji, može da preživi, jer se preko njega hrani. Ovo veće korenje služi kao neka vrsta držača da ne šeta levo - desno.

IMG_7687.jpeg

Zar je vazniji taksi od pesaka? Gde mi zivimo, a godina 2024.na izmaku…

Pogledajte prilog 219759
Zar je vazniji taksi od pesaka? Gde mi zivimo, a godina 2024.na izmaku…
Možda protestvuju jer cene taksi usliga nisu više skočile:

(ironija se podrazumeva)

Juce sam se zadesio iz pravca kruznog zoka kod interkontija ka nbg ovom ulicom, i na raskrsnici sa milentija pooovica semafor- za dzabe. Narihtan je tako da je konstantno blokirana raskrsnica kad je spic i nikako ne moze da se prodje. Nravno murije nema, narod cuti i stoji pola sata na semaforu. Em je zakrceno od strane guzve, em i da se ne blokira raskrsnica semafor pusti ove sto skrecu iz djindjica u pravcu usca i cao. Niko se ne pomera isktekne semafor.

Da li je moguce da neko tako smisli debilno sve to? Evo bas me zanima kako je taj koji je rihtao semafore i uredjivao tu raskrsnicu zamislio da ce da se prodje taj semafor u spicu.

Nije ni zamislio. Tako je bilo i pre, ali nije bilo ulice, pa se blokiralo "samo" skretanje iz BZĐ ka ušću. Ja sam već pisao da je najveći krivac semafor kod sada beskorisne ulice iza Hajata. Kada se završi produžetak Vladimira Popovića, tu ulicu ostaviti samo za skretanje iz nje desno ka Bulevaru Mihajla Pupina i u nju desno iz Milentija Popovića. Semafor za pešake ostane samo na jednom mestu u Milentija Popovića.

Za tako nešto bi moralo da se pravi razdelno ostrvo, kao na izlasku / ulasku iz bloka A u Omladinskih brigada. U suprotnom će gomila vozača da zloupotrebljava situaciju.​

Moralo bi ostrvo. A semafor bi ostao samo jedan i to na taster, pešački, u Milentija Popovića. Semafor u toj uličici bih ukinuo.

Malo sam listao pravilnik o bici stazama. https://www.putevi-srbije.rs/pdf/ha...iciklisticke-povrsine(120505-srb-konacna).pdf

Udaljenost bici staze od parking niše mora da bude barem 60cm.

Mislim će ovde napraviti rešenje koje postoji u pravilniku, ali i tamo piše da se ne treba primenjivati, a to je mešovita pešačko biciklistička površina.

"Jedino" ostaje misterija zašto su dizali desnu "borduru".

bzdj ludilo se nastavlja.jpg

Ja zaista mislim da ova betonska postolja za semafore može samo retardirana osoba da smisli.

IMG_4386.jpeg

Plašim se istog rešenja kod škole.

Mogu samo da se nadam da ovo nije konačno rešenje. Bio sam iznerviran pa nisam proverio da li ovo montažno ili trajno rešenje.

Vrh