Šta je novo?

Bulevar Zorana Đinđića - produžetak ulice

Jeste haotično, ali i tom hapsu sam koristio tamo i metro i autobus i taksi i bez problema obilazio sve bitne znamenitosti.
 
Juče su ceo dan postavljali ovaj bilbord...

P5304685.JPG
 
Sad mi je jasno zašto su sve lickali prethodnih par dana... došao Šapić da obiđe radove...

P5314690.JPG



dok u pozadini ovaj ravnač ili kako se zove ide napred nazad i stvara privid da se nešto radi za kamere...

P5314693.JPG
 
Dok je trajala konferencija za štampu nikad više radnika na gradilištu, svi su nešto užurbano radili. Od kad se završilo sve stoji parkirano a radnika nigde, valjda imaju ostatak dana slobodno jer su učestvovali u važnom promovisanju važnog političara.
 
"Kako piše Beobuild, projekat ne obuhvata izgradnju pune raskrsnice sa Ulicom Vladimira Popovića, pa u prvoj fazi vozačima neće biti omogućeno skretanje levo ka Starom savskom mostu."

Dakle nakon prve faze i završetka nastavka Bulevara ZĐ dobiće se jedno veliko ništa, eventualno se možda malo smanji gužva u delu izmedju ZĐ i raskrsnice kod Hajata i to je sve. Zna li se uopšte kad je planiran nastavak i probijanje ka Bulevaru Pupina?
 
Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас радове на продужетку Булевара Зорана Ђинђића, од Улице Милентија Поповића до Владимира Поповића, и том приликом нагласио да ће се на тај начин растеретити саобраћај код Тржног центра „Ушће”, где се ствара највећи чеп у шпицевима, а тиме и читав Нови Београд.

– У продужетку Булевара Зорана Ђинђића добићемо три траке са сваке стране. Идеја нам је да након тога или можда у исто време и сам Булевар проширимо са још по једном траком, те да онда од раскрснице Омладинских бригада са Булеваром Зорана Ђинђића добијемо по три траке са сваке стране које се уливају у Булевар Владимира Поповића. То би било огромно растерећење за читав Нови Београд – рекао је градоначелник.

Он је рекао да се завршетак радова на продужетку Булевара Зорана Ђинђића очекује на јесен, не прецизирајући датум, и том приликом нагласио да у последњих годину дана скоро ни на једном месту радови нису каснили, већ су се завршавали чак и пре рока.

Шапић је навео да је већ започето пројектовање једне привремене саобраћајнице чијим завршетком ће грађани, уколико желе, моћи да пређу у стари део града, да продуже право Булеваром Зорана Ђинђића, скрену лево у Булевар Владимира Поповића и иду право до Булевара Михајла Пупина и до Железничког моста.

– Гледаћемо да пробијемо један привремени пут кроз фабрику „Минел”, чије објекте тренутно рушимо, а грађани ће на тај начин моћи да изађу на Бранков мост, и то најкасније до пролећа следеће године – рекао је Шапић.​

 
Где је сад ту нашао Минел, зар није АК Раде Кончар?
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: sev
Он је рекао да се завршетак радова на продужетку Булевара Зорана Ђинђића очекује на јесен, не прецизирајући датум, и том приликом нагласио да у последњих годину дана скоро ни на једном месту радови нису каснили, већ су се завршавали чак и пре рока.​

Sme li neko da ga upita nešto za Bulevar patrijarha Pavla?
Možda mu je logika da radovi tamo ne kasne, jer nisu ni počeli?
 
Где је сад ту нашао Минел, зар није АК Раде Кончар?

Izjava vrvi od netačnih detalja. Nesto namerno, nešto iz kolosalnog neznanja i nezainteresovanosti da nauči. Naravno da je tu AK Rade Končar, naravno da nema tri trake.

Da imamo kritičku javnost, rastrgla bi ga zbog ovakvih gluposti. Treba da ga bude sramota, nedostojan je posla koji obavlja!
 
Vrh