Šta je novo?

Bulevar Zorana Đinđića - produžetak ulice

Biće da smo ipak mi moroni, prvi ja. Nastavak ulice ima i dalje samo dve trake. Žuta je upravo jer je privremeno ta traka za levo jer ne može pravo, a kad (nadam se nikad) prošire ostatak, postaće traka za pravo. Mada mogla je svakako i bela da bude pa posle da menjaju smer...
ali sada kada su obojili žuto većina vozača, uključujući mene, računa da je rezervisana za autobuse, taksije, tako da se prave kolone nepotrebno za skretanje (u špicu, inačen nema tu toliko saobraćaja svakako). zaista je trebala biti bela za sada.

Od jutros:

IMG-1091.jpg

na prvom pesackom prelazu treba biti semafor? u svakom slucaju odavde sa slika deluje losa resenja skroz. ovaj prvi je nebezbedan i za pesake i za vozace, jer svim ucesnicima je zaklonjen pogled a ovaj drugi je tln

Odgovor za shadestudio pogledaj sliku
Nebezbdan pešački: iz bloka 22 ka 21 po novome prelaziš 4 saobraćajnice. Kreneš preko pešačkog 1, uđeš na parking, skreneš levo , pređeš preko dva polukružna izlaza i ulaza na parking ( dva opasna prelaza i nebezbedna-deca ne mogu da se primete od vozača koji naglo skreću i vozila koja propuste pešake će praviti na krajnjoj levoj traci zastoj) i dođeš do semafora na prelazu broj 2. Ako je ovo tebi bezbedno, onda ti ne živiš u gradu već na nekoj planini.

Ovaj deo bulevara je postao bezbedniji kad su stavljeni ležeći policajci jer ima dosta dece koja prelaze tu zbog škole. Mada ovde nikad nije bilo zastoja zbog tri pešačka jer nema puno kola.

Postavljanje semafora je apsolutno i potpuno idiotski i neprimereno, naročito pred samu bus stanicu. Tek će sad biti gužve i kola će davati na gasu jer su ukinuli ležeće policajce i napravili mini auto-put.
Ja sam mislio da ce novi pesacki biti tamo gde je na slici linija broj 2.
Nije mi jasno zasto pesacki krivuda, ali sada vidim da su ga tako napravili.

A semafor je potreban jer postoje tri trake. Apsolutno nije bezbedno prelaziti tri trake bez semafora.

Ja sam mislio da ce novi pesacki biti tamo gde je na slici linija broj 2.
Nije mi jasno zasto pesacki krivuda, ali sada vidim da su ga tako napravili.

A semafor je potreban jer postoje tri trake. Apsolutno nije bezbedno prelaziti tri trake bez semafora.
Evo sad gledam jednog tatu sa detetom u jednoj ruci a u drugoj drži trotinet i koji hoće da prelazi po propisu i zamalo ga ne udari auto. Prešao je pešački broj jedan , skrenuo levo i zagazio na prvu polukružnu saobraćajnicu , sa leve strane nailaze kola i naglo koče. Tata se ni na sekundu nije zaustavio da propusti kola (primetio ih je) jer smatra da ima prvenstvo kao što i vozač smatra da ima prvenstvo jer ne očekuje na tom mestu pešaka. A gde se uputio? Pa tamo na semaforski prelaz da bezbedno pređe tri trake. Znači izgineš pre nego što dođeš do semafora.
Dosad nikad nisam videla da ljudi tuda idu ( uzdužno šetanje preko polukružnih saobraćajnica), a sad je to nametnuto pravilo koje će mnogo života odneti.

Pešaci će morati da idu sredinom parkinga,i da ometaju kola se parkiraju/isparkiraju, tuda teško da će majke sa kolicima biti bezbedne, kao ni stariji ljudi pokretni ili slabo pokretni, invalidi u kolicima, niža rastom deca itd...
Znači opšti haos su napravili.

Poslednja izmena:
Ja računam da će i drugi pravac kretanja u B.Z.Đ isto ovako da odrade, da dodaju tu treću traku kao i na ovom urađenom pravcu. Onda neće biti krivudanja nego će biti taj jedan jedini pešački tu u tom delu sa valjda semaforom. Ne vidim kako bi drugačije imalo logike pa čak i ove nakaradne logike kojom su smislili ovaj pakao

Ja računam da će i drugi pravac kretanja u B.Z.Đ isto ovako da odrade, da dodaju tu treću traku kao i na ovom urađenom pravcu. Onda neće biti krivudanja nego će biti taj jedan jedini pešački tu u tom delu sa valjda semaforom. Ne vidim kako bi drugačije imalo logike pa čak i ove nakaradne logike kojom su smislili ovaj pakao
Da, ali zašto su napravili niže ivičnjake za pešake na osrtvcu između polukružnih saobračajnica( između 1. i 2. prelaza). Znači da su ipak planirali krivudavi prelaz preko Bulevara . Zebru još nisu tu stavili jer treba da stave novi asfalt.

Ovo i ja znam iz prve ruke kada me je auto udario kod opštine NBGD posle kružnog toka. Iz prve dve trake mi automobili stali da pređem ali me je čovek iz treće trake zveknuo jer se nije zaustavio na vreme.

Šta se tu tačno ispravlja? Nisam razumeo da li se ovo odnosi na pešačke prelaze ili nešto drugo.

Ne znam sta je uopste bila ideja da se pomeri samo jedna strana pesackog. Nista se time ne dobija.

Kad god negde na forumu opet pročitam bilo šta u fazonu ''pa valjda vlast, institucije i stručnjaci znaju šta rade...'' samo ću da okačim ovu sliku:
BZDJ.jpg

P.S.
Sve i da se ovaj smrdljivi PCV ambar desno ukloni u narednom periodu, opet će isto važiti, jer ovakvo stanje sa ovakvom postavkom koja ugrožava pešake ne sme da postoji ni jedan jedini dan. Svako odgovorno i nadležno lice koje dopusti ovako nešto zaslužuje otkaz i trajno oduzimanje licenci, funkcija i prava na rad u državnoj službi do kraja života.

Poslednja izmena:
:D nova izmena na završenom delu BZĐ do Antifašističke borbe. Sada su prefarbali smerove, tako da je stanje ovako:
- leva - levo u AFB
- 2 srednje pravo
- desna - samo desno skretanje (trenutno prekriženo pravo dok ne završe proširenje dela ispred Arene u pravcu Mercatora).

Tako da su sami uvideli da prethodno označavanje nije bilo jasno i da vozači nisu koristili dve trake za desno, već samo jednu.

iscrtali zebru na prelazu broj 1, tako da vraćaju stari pravolinijski prelaz ali sad moraju da razruše visoke nove ivičnjake i ukinu novoformirani deo parkinga. Izbrisali novu zebru gde su hteli da postave semafor na prelazu broj 2, kod Bonatija.

Vrh