Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Napisao sam u temi o Drajzerovoj, ali ajde i ovde da napisem, posto je vezano i za ovu temu. Kada se ide sa Most na Adi ka Topciderskom parku i raskrsnici kod semafora, danas su ogradili skroz desnu traku koju su iskopali juce na kojoj se nalazi autobuska stanica i koristi se samo leva traka. Slikano je danas u 12h i nije bilo nikakve guzve, ali kolona koja se napravila, od raskrnice sa ulicom koja vodi da Staroj Dascari do semafora, trebalo je bar 2 3 semafora da bi se proslo. Danas kad bude spic, mozda izbegavati ovaj deo ukoliko ostanu radovi tu. Izvinjavam se na losim slikama.

1757933165648.png

1757933172180.png

1757933299206.png

1757933176925.png

1757933180228.png

1757933184891.png

Parada mašina nepostojećim bulevarom 20.9. 🤣 A onda povratak na staro...

Mašinkop firma za koje nisam čuo dobre stvari vezane za radove po voždovcu, popričah sa ljudima, sutra kreću sa kopanjem i postavljanjem kišne i fekalne kanalizacije.
Za sada će bivši pružni prelaz kod kovnice novca/odvajanja za groblje preskočiti da se ne bi kopao asfalt koji se koristi.
IMG_20250916_155811.jpg

Kako ce izgledati ukrstanje gde sada tramvajske sine presecaju BPP? Da li ce biti kruzni tok, raskrsnica, nesto trece?
Zanima me kad idem iz pravca Rakovice kako se odvajam na tu buducu deonicu koja se posle penje na most.

Kako ce izgledati ukrstanje gde sada tramvajske sine presecaju BPP? Da li ce biti kruzni tok, raskrsnica, nesto trece?
Zanima me kad idem iz pravca Rakovice kako se odvajam na tu buducu deonicu koja se posle penje na most.
Ona grozna nepravilna i nepregledna raskrsnica će biti zamenjena kružnim tokom, a tramvaji će prolaziti u podvožnjaku ispod njega. Interesantno rešenje za tramvaj i bilo bi lepo da dobijemo još takvih denivelacija ne samo tramvaja već i prioritetnih pravaca u raskrsnicama. Na primer tu je čak mogao možda i pravac Most Rakovica da ide zajedno sa tramvajem ispod zemlje, a da u kružni ulazi samo onaj ko skreće.

Ide trasom pruge jer kad pogledaš desno od velikog kružnog toka vidi se kako se iz trase Bulevara dalje granaju koloseci, a takođe se i vidi da se ose Bulevara pre i posle kružnog toka ne gađaju. Po starom bi tramvajska pruga sve vreme bila između kolovoznih traka Bulevara, a ovako ima taj deo kroz park gde ide nezavisno.

Od kružnih tokova meni više smeta što će kod uklapanja na prilaz mostu biti semafor. Kad već rade sve i to su mogli ljudski denivelacijom da reše. Niko ovo rešenje za par godine, nego za par decenija...

Радови на Булевару патријарха Павла, према Шапићевим речима, започети су пре неколико дана а да нико од оних који су највише писали о булевару није дао обавештење о томе.

– Невероватно је да сада то више никог не интересује, а толико је писано како никад неће почети. Рок је годину дана, а са завршетком ових радова потпуно мењамо саобраћајну реалност у овом делу града – рекао је Шапић

Da li je iko primetio da u jednom od ona dva kamiona kod bivše benzinske pumpe je ima korova koji je procevtao :) Vidim da se vrlo često koriste

Vrh