Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Pa jel se zna sad po kom planu se radi?
Da, aktuelni projekat podrazumeva da je trasa bulevara premeštena na prostor nekadašnje pruge, čime se izbegava uništavanje dela Topčiderskog parka, kroz koji je po starom planu morao da prođe bulevar. Čak i ako bi ljubitelji pruge uspeli da dobiju svoje (što je u domenu naučne fantastike, ali čisto diskusije radi spominjem), tj. da se vrati pruga tamo gde je bila, onda bi ljubitelji parkova i zelenila verovatno blokirali projekat krčenja parka (kao što je bilo npr. sa Borićima), tako da bi na kraju opet ostali bez bulevara.

Poslednja izmena:
Mostić nije gotov ostao je jedan deo da se sredi (spojevi mosta sa putem su samo popunjeni nekom zemljom ili tako nečim). Da se hoće mogla i i pruga i put i tramvaj, možda bi malo šiblja trebalo da se poseče

Evo ga

1000032842.jpg
1000032841.jpg

Булевар оригиналним планом није требао да девастира средиште парка већ његов обод, уз трамвајску пругу, око 20 метара ширине. Мислим да би најбоље било узети 10 м од парка и 10 м од бивше пруге до Топчидерске улице, а онда би даље булевар ишао њеном трасом, где би се за проширење друма жртвовало зеленило до пруге.

U ovoj diskusiji se često zaboravi da trenutni putevi svi idu kroz park (u jednom delu bulevara Vojvode Mišića, park je sa obe strane ulice). Tako da parola “nećemo bulevar kroz park” zapravo znači “hoćemo i dalje nepregledne gužve na uskim ulicama isto kroz park”.

Ne kažem da treba bulevar proterati kroz park (zapravo sam više za varijantu umesto pruge - lično subjektivno mišljenje ne napadajte odmah), samo naglašavam da je trenutna situacija već loša dugi niz godina i svako prolongiranje ovog statusa kvo koji imamo, usled sukoba mišljenja kuda treba proći, donosi veliku štetu.

Обод парка уз трамвајску пругу технички и није парк. Ал треба тежити измештању свог саобраћаја из парка, посебно код конака и цркве.

Pošto nisam iz tog kraja ima li neko skicu šta je urađeno a šta tek treba da se uradi??? Ništa mi nije jasno.

Овај мостић нема везе са планираном новом трасом булевара.
По плану је урађен само средњи део од планираног, од расадника до Пере Велимировића, ни цела 2 километра.
Треба да се ураде део од Цареве ћуприје до расадника, око 2 километра, зависно да ли ће трасирати булевар бившом трасом повађене пруге или трасом Топчидерске улице и делом парка.
Али то није све што треба за трамвај, мора да се уради и проширење булевара Патријарха Димитрија од Пере Велимировића до окретнице са све новом трамвајском трасом кроз фабрички круг право после Бига, око 3 км.
Све скупа, урађено око 1,9км, фали 5 км.

Mostić rade već godinu dana, i još će i da ga završe a za BPP ni tender ne mogu da sprovedu za svo to vreme (pritom mislim samo na ovaj poslednji)

Мостић је ван главног пројекта БПП, суштински је санираање старог стања које се укида (главни правац кроз средиште парка поред конака).

Nema potrebe da bude jednosmeran, jeste uzak, ali i dok je radio mimoilažanje je funkcionisalo, ako je kolona u jednom pravcu, stanu ljudi pre mosta pa ide, samo da autobus ostave na trenutnoj trasi da se ne zavlači po Topčiderskoj ulici i da zabrane prolaz većih kamiona jer sa šleperima neće ni ovaj dugo izdržati(a izgleda da ga sinhornizovano krpe taman da izdrži kamione i radne mašine za ovu deonicu bulevra).

Је л' зна неко колико се опет чека на решавање најновије жалбе? Није да није јасно да се ово већ намерно ради и да неко заиста из свег срца мрзи Раковицу и све што истој припада, него ето, чисто да питам, јер кажу да нада последња умире. Колико знам, овај тендер би већ требало да је пропао са овом новом жалбом?! Ако неко има линк где може да се прати статус на дневном нивоу, био бих му захвалан.

То је проблем сада још већи јер експо неће проћи. Чуо сам на више места од људи који раде на том пројекту, било сам експо или стадион, да нико неће да потпише ишта. Ово са надстрешницом је направило озбиљне последице по све.

То је проблем сада још већи јер експо неће проћи. Чуо сам на више места од људи који раде на том пројекту, било сам експо или стадион, да нико неће да потпише ишта. Ово са надстрешницом је направило озбиљне последице по све.
Вау, најзад су и ти људи добили мрвицу савести.
Највеће слепчине међу "а ја мовам бвате, посао је..." слепцима, осим полицајаца нрвн, су ми инжињери и правници, људи који могу случајно да нађу посао, али изгледа да су и тих 2-3 месеца тражења посла превелика нелагодност.

Vrh