Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

13. jul otvaranje ponuda??
ljudi pa oni rade i subotom
Ovde kaže 30-og Jula

Bulevar Partrijarha Pavla, kanalizacija na levoj obali Dunava i podvožnjak u Bulevaru umetnosti

Najavio je otvaranje ponude za izvođača radova u Bulevaru patrijarha Pavla 30. jula, za koji zbog skoka cena nije nađena odgovarajuća ponuda.

- Nadam se da će se na otvorenu ponudu javiti izvođač, a kada sve procedure prođu i potencijalne žalbe, radovi mogu da počnu sa početkom jeseni. ”

Mislim da ovde sad već novinari ne znaju kako prenose. Dal je čuo 13 ili 30 kad je trebalo da napiše.

Ma znam, al pošto je bilo nedoumica jel 13. ili 30. eto prođe ovaj prvi.

• Sviđa mi se
Reagovanja: nm_
Члана из јучерашње Политике:

Шапић: Радови на изградњи булевара Патријарха Павла крећу током јесени​

Јели Игоре, шта је још остало у БПП да се уради? Имаш ли списак?

Pa nemam baš spisak ali veeelika većina onoga što nije urađeno, može se izvući iz tenderske dokumentacije.

Šta treba? Treba spojiti srednji deo koji je rađen godinama sa Mostom na Adi i Rakovicom.

Pre par nedelja sam išao bajsom do Rakovice, ono je sramota koliko je malo urađeno, a naročito je sramota što prazna tramvajska baštica postoji i nije iskorišćena da se smanji gužva na raskrsnici sa Miška Kranjca i sa Vareškom. To se može uraditi za jedan vikend. JEDAN VIKEND!!!

Pa ono što jes jes. Da se nešto bune, ne bune se, al opet to nije opravdanje za toliki javašluk i nerad. I nije to jedini projekat u Beogradu koji razvlače do beskonačnosti. Seti se samo koliko su radili Dušanovu, i dalje u produžetku Džordža Vašingtona i 27 marta. I tu je više stvari urađeno traljavo. Bulevar vojvode Stepe im je jedna od svetlijih tačaka, al njega su beše završili prethodni, a ne ova bag** sad. Bulevar patrijarha Pavla jeste trenutno najveća sramota ovoga grada, al mi je malo i trulo da se samo stanovnici Rakovice smatraju tu odgovornim. Stanje tog poteza ne pogađa samo Rakovicu, a ceo Beograd je pokazao koliko mu sve to smeta na prošlim izborima. Da ne govorim o onom delu Beograda preko Pančevačkog mosta.

Одговорна је апсолутно власт, и градска и општинске (овај булевар спаја директно 4 општине, 5 преко моста). Могли су да нареде БГ путу да доврше целу трасу ако су приватни извођачи пукли.

Ovde je svaka druga poruka “Rakovčani su za sve krivi”…dajte ljudi, dal ste realni

Nije ovo bulevar iz Rakovice u Rakovicu. Kao što reče Došljak, ovaj bulevar spaja više opština. Da nema redova za Banovo brdo i Rakovicu, ne bi na mostu bilo ni blizu gužve kao što je sada. O prednostima da se tuda ponovo sprovede tramvaj da ne govorim.

Ovaj ceo projekat je sramota celog grada. Zaista ne vidim potrebu da se krivica etiketira bilo kome pojedinačno.

A Bg put radi valjda onaj mostić i prečicu kroz park. Tek ćemo da vidimo kada i kako će to biti urađeno.

Bul. P.P. nam je zaslužena kazna, za to što smo digli ruke od sopstvenog grada (i zemlje pride). Da se bunimo, davno bi bio gotov. Umesto toga, sisamo veslo o "Đilasovom mostu".

Bez obzira na besprizornu propagandu, nikada pre viđenu na ovim prostorima, 12 godina je dovoljno da onaj ko želi da shvati zaista i shvati. Dakle, tačno je onako kako nemamo ništa protiv da bude.

Društvo u kome se živi na kombinaciju, pa tako svako na nivou koji mu je u datom trenutku dostupan.

Bulevar patrijarha Pavla jeste trenutno najveća sramota ovoga grada, al mi je malo i trulo da se samo stanovnici Rakovice smatraju tu odgovornim. Stanje tog poteza ne pogađa samo Rakovicu, a ceo Beograd je pokazao koliko mu sve to smeta na prošlim izborima. Da ne govorim o onom delu Beograda preko Pančevačkog mosta.​
Trulije izgleda kada dođe neko sa strane, odnosno neko koga gotovo da i ne dotiče nešto, pa on protestvuje, a oni koji tu žive uopšte ne mare što imaju taj problem.​

Sve je to ok Sole, a jel mora to uvek samo protestom da se rešava. Iskreno, glupo mi je tu toliko baš i kriviti stanovnike Rakovice, jer mnogo je delova Beograda sa prilično ozbiljnim problemima. I opet ovi dobiju izbore. Poenta je da nisu ovi dobili izbore samo zbog Rakovice, a predmetni Bulevar nikako ne pogađa samo Rakovicu. Meni su ovde daleko više krivi mediji, iako jeste problem i u inertnom narodu. Mediji po mnogim dešavanjima u Beogradu su skoro pa potpuno isključeni. Kao da je sve pod konac. Skoro smo to pominjali u temama o javnom prevozu. Ima krivice i u nama što svašta trpimo, al Bulevar patrijarha Pavla sigurno ne stoji zbog stanovnika Rakovice.

Poenta je da nisu ovi dobili izbore samo zbog Rakovice​
Ne znam ko je to uopšte rekao.
Bulevar patrijarha Pavla sigurno ne stoji zbog stanovnika Rakovice.​
I ovde ne znam ko je rekao da je tako. Ovde se spominje da se ništa ne pokreće po pitanju nastavka radova, mislim na konkretne radove, ne na postavljanje bilborda i neuspešne tendere, jer niko ne vrši pritisak da se tako nešto uradi.
Sve je to ok Sole, a jel mora to uvek samo protestom da se rešava. Iskreno, glupo mi je tu toliko baš i kriviti stanovnike Rakovice, jer mnogo je delova Beograda sa prilično ozbiljnim problemima. I opet ovi dobiju izbore.​
Oduvek sam govorio da je potrebno da lokalno stanovištvo pokrene neku priču koja se njih tiče, da to ima veću težinu nego da neko sa strane dolazi i rešava probleme. OK je da se pruži tehnička podrška, ali sama inicijativa, akcija, peticija ili protest mora da dođe (krene) od lokalaca.​

Druže, ako Topčider nije Beograd, ne znam onda šta je. Sad je problem što je Rakovica beogradska opština.
@solecar
Imaš pravo, al opet da te pitam što samo Rakovica? Najveći problem trenutno je deo oko Topčidera, koji pogađa mnogo širi deo grada od delova opštine Rakovica. Ja sa Labudovog brda dole ne moram da siđem uopšte, iako mi dosta znači. Mogu prići svom naselju iz nekoliko pravaca. Realno je da dosta stanovnika opštine Rakovica baš predmetni Bulevar lako može da zaobiđe. Sav haos oko Topčidera pogađa i Banovo brdo na primer, čak i jedno Dedinje, pa Banjicu samim tim itd. Mnogo tu šire treba ljudi da reaguju, a ne samo Rakovica. Nama je nedostatak tramvaja daleko veći problem, jer bi i te kako značio, u špicu pogotovu. E sad, treća faza Bulevara pogađa direktno Rakovicu malo više, al tu projekat nije ni otpočet, a trenutno najveći problem je potez oko Topčiderskog parka.

Рајовица као општина је неуспешни покушај самоуправљача и треба је поделити између околних општина.

Zašto rakovicani evo da stavim Zašto
Zato sto kad je meni nesto smetalo ja sam taj koji se žalio bunio podbunjivo komšije
Kad je bio problem sa trolom 28 iako je ne koristim svakodnevno
Cim sam vidio odma sam priskocio da pomognem iscimao razne ljude zvao ljude na protest ali da nije bilo lokalaca
Problem ne bi bio pozitivno rešen prosto.

Рајовица као општина је неуспешни покушај самоуправљача и треба је поделити између околних општина.
Pa ne znam zašto bi se sad ona delila. Mnogo je opština u Beogradu koje su dosta razvučene i razbacane. Čukarica, Voždovac, Palilula pogotovu. Rakovica mi se i ne čini kao nešto specijalno problematična sa svojom teritorijom.

Vrh