Vodovodnu cev koja je presečena kod železničke stanice su sanirali posle 10-ak dana, tj, pre desetak dana, trenutno je prilično mrtvo osim kopanja šahte i provlaćenja cevi za neki energetski kabl u pravcu Topčiderska - zgrada ETP-a, veći deo mehanizacije je na prostoru iznad tunela ka košutnjaku, mada je i tu veći deo raščišćen.
Ne deluje da će radovi brzo, recimo pored presečene vodovodne cevi je nekoliko ukopanih telefonskih kablova koji sada vise i stoje poluoštećeni napolju, ostaje naravno pitanje infrastukture ispod puta, kablovi, vodovodne cevi i kanalizacija.
Celo naselje preko puta stanice zapravo nema uređenu kanalizaciju već je železnica pri gradnji tih objekata u periodu od 1930-1970-e sve njih povezala na sistem kišne kanalizacije. Kišna kanalizacija se cevima koji se nalaze negde između 2 i 3 koloseka pruža u pravcu kovnice novca i mosta na adi, tu se spaja sa dodatnom kanalizacjom zgrade kod skretanja za Topčidersko groblje i odatle najverovatnije završava kao i kanalizacija većine Rakovice i tog dela grada direktno u Topčiderci. Po planovima beogradskog vodovoda ta mreža i ne postoji, a relano stanje je još katastofalnije jer se na jednom delu izliva na dosadašnju prugu jer je cev verovatno pukla/zapušena i to godinama stoji tako a u ovom delu raščišćavanja pruge je taj deo prosto preskočen. Po rečima ljudi iz vodovoda za ovu godinu nemaju nikakvih planiranih radova na ovoj lokaciji, što govori da ćemo ili imati fekalije po novom putu ili dokumentacija za infrastukturu nije ni došla do vodovoda.
Slična je i priča sa Telekomom koji zbog renoviranja puta odlaže dovođenje optičkih kablova na lokaciju i za sada razmatraju razvlačenje putem bandera javne rasvete koja je skoro postavljena, koliko mi je rečeno nisu dobili od grada nikakve pozive i informacije za svoju infrastrukturu ispod puta.
@IgorBG pomenuti Bauwesen je učestvovao i na prvoj deonici puta ali mislim kao podizvođač, pričao sa nekim vozačima znam da je bilo natezanja da kasne uplate organizatora posla i slično.