Šta je novo?

Brza saobraćajnica Požarevac-Golubac

Ja sam prolazio sve do Radosevca ove godine 3 puta - proletos, letos i jesenas. I vidi se da sve sem one 4 tacke koje sam nabrojao rade tempom kako treba. Uvek ima napredka. Cak bi se i za onaj deo koji ide preko brda kod Popovca moglo reci da ima napredka i da rade. Ima od ranije nekih slika i snimaka. Ali to ne znaci da ce ga zavrsiti do kraja godine. Ona tri nadvoznjaka se najgora posto ih bas sporo tj nikako ne rade.

Neki portali pisu da su pare povucene zbog NIS-A i da trenutno stoje svi radovi.

Koliko je ovo tacno ne znam - ali ukoliko jeste mislim da nije dobro....

Za povlačenje para našao sam u ovoj vest, relevantni citat ispodi: https://www.tpknews.com/nema-para-za-zavrsetak-saobracajnice-pozarevac-golubac/

Dok se gradilišta gase, Vlada Srbije donosi odluku koja dodatno potapa čitav infrastrukturni sektor.
Prema rešenju objavljenom u Službenom glasniku, čak 20.032.580.000 dinara povučeno je iz infrastrukturnih projekata i prebačeno u budžetsku rezervu.
Ovo su projekti sa kojih su skinuta sredstva: Mađarsko–srpska železnica – 10 milijardi, pruga Niš–Dimitrovgrad – 2,5 milijarde, autoput Beograd–Sarajevo – 2,41 milijarda, beogradska kanalizacija i prečišćavanje otpadnih voda – 2 milijarde, brza saobraćajnica E-75, petlja Požarevac–Golubac – 1,26 milijardi, pruga Zemun polje–Nacionalni stadion – 1,7 milijardi, rekonstrukcija mostova Bratunac–Ljubovija i Skelani – dodatni rezovi.
Zvanično obrazloženje glasi – sredstva se preusmeravaju za pokrivanje izdataka koji nisu bili poznati prilikom izrade budžeta za 2025. Nezvanično – para nema dovoljno ni za postojeće projekte, ni za nove.
Izgleda da je za objavu tih vesti došlo saradnjom par medija kako stoji u Novoj ekonomiji.
Tekst je nastao u saradnji šest medija – Boom 93, 021, Glas Šumadije, Južne vesti, OzonPress i Nova ekonomija.
Članak u novoj ekonomiji je više globalan pregled investicija, dok Boom93 je više fokusiran na samu saobraćajnicu, a tpknews prvi put nadjoh sada.

Na https://poportal.rs/deo-sredstava-n...ac-golubac-preusmeren-je-u-budzetsku-rezervu/ sa druge strane pominju ekapiju kao izvor vesti za finansije ali tamo na prvi pogled ne nađoh ništa vezano za ovu vest.

Vrh