Šta je novo?

Brankov most

Znam, viđam ljude da izađu iz 9A, 78 i 83 i stepenicama se popnu gore na #298. Tu će i dalje biti pešački, koliko sam razumeo.

20241210_113955.jpg

Укинули су пешачки прелаз на скретању из Бранковог моста у Црногорску улицу ради бржег протока саобраћаја. БОЛЕСНО!!!
Тачно склања све што му смета да стигне на посао :D

Verovatno je to to mesto.

Realno, jeste opasno, ali samo zato što vozači nemaju vozačku kulturu prema biciklistima.

Pre par godina sam mogao da imam razumevanja, jer je bilo malo biciklista i zaista ne očekuješ da se neko brzo pojavi.

Međutim, više nije to u pitanju, već čisti bezobrazluk.

Ja sam baš na tom mestu tog dana kada su popodne prebrisali prelaz, ujutru, imao neprijatnu situaciju. Ponavljam da skoro svaki dan idem biciklom na posao, pa imam veoma realan uvid u stanje vozača automobila. Takođe i vozim kola, tako da zaista moram da priznam, bez lažne skromnosti, da sam upućen u stanje u saobraćaju i kao pešak i biciklista i vozač i korisnik javnog prevoza).

Gledam ga u oči, polako idem jer uvek očekujem nekog takvog. i neće da stane. Prodrao sam se kada mi je prednji točak bio na pravcu automobila i tek tada je zakočio. Za to vreme je lik iza njega krenuo u preticanje.

E sad, jeste, tu mi biciklisti moramo da siđemo sa bicikla i da ga guramo, ali nije to samo ovde. Slično je i pre mosta (poslednje uključenje na most) i na mnogim drugim mestima.

Inače, na tom mestu je ukinuta biciklsitička traka, a i to nije jedino mesto gde je ukinuta traka / staza zbog automobila za vreme vlasti ovog debila.

Na sreću, nisu još nikoga (da znam) kaznili zbog toga.

Jedini je problem u slučaju nezgode - vrv bi biciklista bio kriv. Naročito posle izjave žvalavog šizoja, da vozači imaju pravo da gaze sve one koji ih ometaju u vožnji.

Znači taj je. Ja sam mislio da je neki dole, ispred.

Bože kakvi pacijenti. Najgore je što će biti tu dosta konflikata pešaka i vozila, i onda kada neko namerno bude hteo da pređe (što razumem i podržavam) i kada neko mahinalno krene po navici ne obraćajući pažnju da je ukinuto.

Bojim se da neko ne pogine ili ne završi u bolnici zbog ovih debilčina.

Koja je poenta ukidanja pesackog i pomeranje 10 metara nize ako ce da ima semafor? Pitam ako je vec poenta "ubrzanje saobracaja". Uvek ce se formirati kolona za skretanje tu. Debillanah

Значи сад пешаци са узводне стране моста морају ићи на степенице у сваком случају ако желе ка Бранковој улици или Поп Лукиној?

Гангула као да иде редом и покушава да уназади град по принципу: ако прође-прође. Ако ништа, као да има неко са минимумом памети из Секретаријата или изнад њега и да му поништава најштетније замисли.

Али ово ми боде очи...
Pogledajte prilog 223140
A ma to ti je norma sad u Nacionalnom parku Srbija, ja sam se već skoro pa privikao (da ne bih odlepio).

Malo aljkavost u radovima, malo se ukrade pokoji ivičnjak... (da, ovde se i ivičnjaci kradu). Sve je to normalno. Pa mi smo grad koji nasred Terazija ima krezave trotoare i pokradene ivičnjake.

Vrh