To na Brankovom mostu što sad rade sam ja predložio pre sto godina, apropo sopstvenog iskustva bicikliranja tu, a problem je postao kritičan kada su zatvorili jednu stranu Brankovog mosta, sa koje sam ranije prevashodno vozio.
STANJE PRE:
STANJE POSLE REALIZACIJE PREDLOGA:
... uz zahvalnost trenutnoj ekipi koja fura Ulice za bicikliste što su za isti predlog, pored još hiljadu stvari, nastavili da lobiraju.
Deluje kao da je ovime i traka ka Zelenjaku proširena. To se nadam da je urađeno zbog toga da bi se za sličan neproduktivan prostor sa druge strane uštinulo još malo za biciklističku traku i sa te strane. Ova širina bi onda mogla da bude (OK, jedva) dovoljna za jednosmernu, a štagod da urade svakako je poboljšanje u odnosu na pređašnje. OVO JE PIONIRSKI ROAD DIET NA JEDNOM VELIKOM PUTU U BEOGRADU!
Da ne tražim previše, ali još kamo sreće da ni ne vrate stajališnu nadstrešnicu, ili barem da je uvuku i stave varijantu bez bočnih reklamnih panela!
Uz Obilićev i Kosančićev venac, najavljenu pešačku zonu u Savamali na kojoj kao da je već počelo da se radi, meni se lagano vraća neka vrsta satisfakcije, uz veliku intervenciju optimističnog sentimenta doduše, ali moramo živeti sa onime što imamo :kk: