Sadašnji izgled Brankove, pop Lukine i dr. je slikovit, zivopisan i sasvim lepo izgleda u jednom balkanskom gradu kao što je Beograd a u neki srednjevropski grad taj ambijent se ne bi uklopio. Beograd je balkanski grad u onom pozitivnom smislu i to po svemu pa i po mentalitetu ljudi. Ne treba ga silom trpati među srednjeevropske gradove, to njemu ne odgovara. Treba samo urediti sve fasade i srušiti onu kuću koja je između obeliska, pumpe i mosta. Ne bih se javljao da nije onog zalosnog "posta" u kome se pominje obelisk. Taj koji je to pisao - šta on zna o vremenu kada je obelisk podignut, zašto je podignut, šta je značila prva konferencija vanblokovskih zemalja za Beograd, Jugoslaviju i ceo svet. Koliko je samo ozbiljno pretio treći svetski atomski rat (Kubanska kriza) i koliko su vanblokovske zemlje sa Titom, Nehruom i Naserom i drugima doprineli da se to spreči. Obelisk je spomen na taj događaj tu je postavljen i tu će ostati. Tačno je da nije mnogo lep i da treba napraviti kameni. S kakvim pravom neko trazi da se obelisk ukloni i sruši. Nije to neka stara kuća koju je vreme pregazilo već vrsta spomenika koja potseća na neke prošle događaje koji se tiču celog sveta i u kojima je naša zemlja učestvovala, dala pozitivan primer i dobila priznanja i ugled u celom svetu. Srbija nikad nije imala kolonije, bila bogata i mogla da podigne na pr. trijumfalnu kapiju kao onu u Parizu. Ali, eto podignut je taj skromni obelisk koji nikom ne smeta odnosno smeta nezrelim adolescentima (svi smo prošli kroz tu fazu) koji misle da su uvek u pravu i da treba da bude sve po njihovim zeljama i njihovom smislu za lepo Sećam se kad je predlagano da se podigne spomenik nekom rok muzičaru za koga ja ne znam. Nisam imao ništa protiv, mislim da je to pravo mlađe generacije i da takav spomenik moze samo da ulepša Beograd. Treba skoliniti kuću koju sam pomenuo i benzinsku pumpu koja se tamo nalazi (prema Fruškogorskoj ulici). Napraviti obelisk od kamena istog oblika i na istom mestu kao stari i oko njega zasaditi borove. Obnoviti fasadu one predratne zgrade na samom početku (ili kraju?) Brankove ulice. Zgrada je velika i lučno savijena. Dobro osvetlenje i lepše reklame.