Šta je novo?

Brana, Akumulacija Stubo-Rovni

......
 

Prilozi

  • pro_fessorchaos_20211007_145041_0.jpg
    pro_fessorchaos_20211007_145041_0.jpg
    221,3 KB · Pregleda: 1.988
Extra kraj za domaćinstvo, turizam, posebno uskoro kad se završi autoput do Valjeva, Loznica-Novi Sad, Surčin-Nbg i Bg obilaznica. Ako bi se uradila i obilaznica oko Valjeva i neki tunel do B Bašte ispid Povlena, ceo kraj bi eksplodirao od rasta vrednosti. Tu je blizu i Medvednik, pa lepo delovi oko Pecke, sve do Podrinja, biće na sat, sat i po od Bga ili Nsa, veliki potencijal. Ustvari ceo taj valjevski kraj je lep, ima smisao kao vrata Dinarida ka jugu sve do Jadrana, jedini deo koji mi se manje svideo je 5-10km desno sa slike preko Lelića ka Mravnjacima
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=887317#p887317:32g4zjkz je napisao(la):
SRBO » 07 Oct 2021 03:38 pm[/url]":32g4zjkz]потпуно бескорисна брана и језеро...

Pa kad su i Ub i Lazarevac odlucili da nadju druge metode snabdevanja vodom ali rodilo se valja ga ljuljati za pocetak moze da se uradi mini hidroelektrana energije nikad dosta.
 
Dobar dan svima, imam jedno pitanje: ako je kupanje i sve ostalo zabranjeno, kako je u planu posebne namene podrucja navedeno:
Za potrebe turističko-rekreativnog korišćenja vodoakumulacije dozvoljava se uređenje izletničkih i ribolovnih staza i planirano uređenje priobalja (plaže, otvoreni sportski tereni, pontoni, sidrišta i slično) sa sanitarno obezbeđenim objektima za dnevni boravak posetilaca i pratećom infrastrukturom (ložišta, zakloni od kiše i slično).
 
Pricalo se jos osamdesetih godina proslog veka da je Dusan Mihajlovic planirao zicaru sa Povlena do jezere tolko o tome..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=887317#p887317:2ngpyi9k je napisao(la):
SRBO » 07 Okt 2021 15:38[/url]":2ngpyi9k]потпуно бескорисна брана и језеро...
Tako nešto ne postoji.
Beskorisna za šta ? i po kojim merilima ?
:shock:
Voda u bilo kakvoj formi i veličini je uvek korisna čak i kao barica na ulici.
To što ljudi nemaju poštovanje prema vodi
ne znači da je beskorisna .

Konkretno ovde imamo veliku akumulaciju vode a koristi bezbroj i jasno merljiva svim ljudskim čulima

Da je pameti , još minimum 10 takvih i boljih akumulacija da napravimo

Koje naše flaširane vode za pice vec sada nisu u rukama stranaca?

Bilo koja fabrika ne može raditi bez vode
i ako ne učestvuje direktno u procesu
dobijanja nekog proizvoda, potrebna je
makar za potrebe radnika tokom rada u njoj . Bez dovoljne količine energenata i vode nema ni pomisli o fabrici.
Energenata ima različitih a voda samo jedna
Beskorisna akumulacija :lol:
 
Nekoliko neseci unazad, ovde je neko postavio analizu jednog stručnog čoveka koji kaže da je ta ideja plod doktrine u vodosnabdevanju od pre više decenija. U međuvremenu, tehnologija se promenila i do vode se moglo doći i drugačije u vreme kada je brana najvećim delom građena, bez devastacije i prirodnih i kulturnih dobara.
Slično stanje je i sa akumulucijom Vrutci iznad Užica. Pročitao sam da je vek takvih akumulacija za vodosnabdevanje 30-40 godina. Njoj je to već isteklo i Užice je već imalo incident 2014. kada au se pojavile cijanoalge zbog narušenog eko sistema i lanca ishrane. Sada je kao voda opet ispravna, napravljena nova fabrika vode, Užičani ne veruju i primećuju da se obilato dodaju neka sredstva. Uglvnom, više ni jedan zvaničnik ne koristi izraz da Užice ima najbolju vodu u Srbiji, kako su ranije voleli da se razmeću.
 



Vodostaj stanica Sedlari

Za 10 Novembar

Screenshot_20221124-094651.jpg
 
Pa najbolje da je roditelji tog deteta nađu i 💥🪓⛏️🔫💥 edukuju pameti, čovek se uči dok je živ
 
Znaci nije jos donet. Hajde da kazem da je pozitivno sto se Stubo-Rovni vodovod pominje u ovom uputstvu za pripremu budzeta. Znacemo da li ce se nesto stvarno i raditi kad vidimo cifre u samom budzetu.
 
I tako je u svakoj službi, na svakom mestu, gde god se zagrebe.
Za sada nas samo bog čuva. Događaj sa pruge kod Pirota otvara mnoga pitanja, a ogoljuljuje nepostojanje jasnih procedura i nadležnosti u bilo kakvoj vanrednoj situaciji. Samim tim nisu ni definisane odgovornosti i ovlašćenja.
Ne smem ni da zamislim šta bi se dešavalo u nekoj katastrofi većih razmera.
 
Vrh