Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Zahvaljujuci brani Rovni reka Jablanica je u kisnom periodu recica levo gde bageri kopaju, dok desno reka Obnica pravi problem jer donosi veliku kolicinu vode u Kolubaru.Inace obe reke se ulivaju u Kolubaru na kraju grada.Predvidjena je izgradnja i manje brane na reci obnici u mestu Pricevic.
iskreno i meni je bilo od početka to neobično, makar neka manja proizvodnja da bude, greota bacati, a ne verujem da vodovod može sve da potroši ili da mu treba baš kompletna snaga? takođe je mogla i neka reverzibilna komponenta da se napravi, nama je i ovako sistem dosta nestabilan, svaki amortizer na strujnoj mreži je dobrodošao!
Ovaj mlaz nije konstantan. Tu se, ako se ne varam, povremeno ispušta višak vode ili se snižava nivo vode u jezeru da bi mogao da primi eventualni poplavni talas.
Ne znam da li se isplati praviti elektranu koja neće raditi cele godine.
@trialin Ima li ikakvih vesti, radi li se nesto na vodovodu iz ove akumulacije? Koliko znam jos uvek ni kap vode odavde nije zavrsila u valjevskom vodovodu, da ne pominjem dalje ka selima ka Slovcu...itd
Znači menja se na bolje... :kk:
vako uočene su ptice koje nisu male
te sigurno po dimenziji manjih promena ima mnogo al treba pažljivije gledati
jer ništa ne ide samo
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.