loyola":2b8m2d5g je napisao(la):
To sto potapaju manastir iz 13og veka. Zato sto nasu drzavu zabole patka za nase nasledje.
Cuj, crkva se saglasila sa ovim projektom.
Jeste, ja sam od onih koji se kunu u nasledje, ali sa druge strane treba uzeti u obzir tekuce potrebe stanovnistva. Seti li se iko od nas manastira koji su poplavljeni izgradnjom hidrocentrala kada ukljuci neki od uredjaja na struju???
Jesenas sam bio u Valjevu poslom i upoznao nekolicinu divnih ljudi. Vecinom su bili protivnici pustanja brane u funkciju. Pricali su o magli, povecanoj vlaznosti, uticajimi na mikroklimu... Valjevo inace ima odlicnu pijacu vodu, pa je i to bio jedan od argumenata da njima ta brana nije potrebna.
Kada sam ih upitao dal bi po toj logici Obrenovcani i Lazarevcani trebali da ugase kopove i vecinu blokova u termoelektranama jer nemaju potrebe za tolikom strujom, a imaju jalovista i pepelista, onda su se zamislili...
Ne kazem da je ovo idealno, verovatno je imalo nekih propusta tokom izgradnje, nekih stvari koje su se mogle bolje i pametnije odraditi, ali potrebe za kvalitetnom vodom po Srbiji su sve vece a to zahteva izgradnju akumulacija. Ko je jedan dan bio 'zedan' razumece o cemu pricam.
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2