Šta je novo?

Brana, Akumulacija Stubo-Rovni

Ali zato cuvari rade svoj posao. Pre neki dan jedan cuvar je rekao mom poznaniku da nije dozvoljeno fotografisati. Poznanik je otisao do drugog dela brane i nastavio da fotografise.
Da li je moguce da su dobili ovako stupidna upustva ili to samo pokusavaju da opravdaju radno mesto dobijeno preko partije? Jos uvek se u ovoj zemlju ljudi ponasaju kao izlapeli oficiri JNA i jedni drugima uskracuju slobode.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=452137#p452137:1vbowgsg je napisao(la):
Zoran Arsenijevic » 18 May 2017 05:23 pm[/url]":1vbowgsg]Ali zato cuvari rade svoj posao. Pre neki dan jedan cuvar je rekao mom poznaniku da nije dozvoljeno fotografisati. Poznanik je otisao do drugog dela brane i nastavio da fotografise.

Jedino ako nije slikao onu labaratoriju pored vodozahvatne kule,ima lepsih mesta na jezeru nego pored same brane za slikati..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=452137#p452137:3f5gi8c7 je napisao(la):
Zoran Arsenijevic » Thu May 18, 2017 5:23 pm[/url]":3f5gi8c7]Ali zato cuvari rade svoj posao. Pre neki dan jedan cuvar je rekao mom poznaniku da nije dozvoljeno fotografisati. Poznanik je otisao do drugog dela brane i nastavio da fotografise.
Da li je moguce da su dobili ovako stupidna upustva ili to samo pokusavaju da opravdaju radno mesto dobijeno preko partije? Jos uvek se u ovoj zemlju ljudi ponasaju kao izlapeli oficiri JNA i jedni drugima uskracuju slobode.

Pretprošle godine na brani na Radoinjskom jezeru čuvar sa polovine brane viče meni na obali da je zabranjeno fotografisanje.
Mnogo me potreso :mrgreen:

A neku godinu ranije sam taj ceo objekat poslikavo iz svih uglova.

Kada smo već kod struje i problemima EPS-a: da li je i vama uvećana potršošnja (poseldnjih meseci) oko 30% u odnosu na isti period pre godinu dana (ima na poleđini računa statistika u prethodnih 12 meseci).

Ako postoji tema, neka admini prebace...

To je nemoguće osim ako ovog marta nisi bio kod kuće.

Može da ima veze sa grejanjem ako se greješ na struju.

Ja se ne grejem na struju (niti dogrevam), sigurno ne trošim više nego prošle godine (samo nas je dvoje u stanu), a potrošnja je veća.

To se nije dešavalo do pre par meseci (pratim tu statistiku od kada se pojavila na poleđini računa).

Varira i zbog perioda ocitavanja meni je mart bio identican a april mi je veci za cak 77%

Manja u martu za 11 % , u aprilu za 3 %. Ipak se LED sijalice isplate.
Meni potrošnju dižu bojleri jer su zimskom periodu daleko duže bili uključeni. Voda koja dolazi u njih je bila veoma hladna pa se brzo bojleri pothlade.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=452301#p452301:25yi5yau je napisao(la):
astrodule » Данас, 12:41[/url]":25yi5yau]To je nemoguće osim ako ovog marta nisi bio kod kuće.

Može da ima veze sa grejanjem ako se greješ na struju.

Ja se ne grejem na struju (niti dogrevam), sigurno ne trošim više nego prošle godine (samo nas je dvoje u stanu), a potrošnja je veća.

To se nije dešavalo do pre par meseci (pratim tu statistiku od kada se pojavila na poleđini računa).
Грејем се на струју (Фински радијатор), ове године сам укључио само у једној соби, у кухињи/другој соби нисам укључибао (осим око нове године).

Ja sam se u februaru uselio u svoj stan. Sve je renovirano, svi uređaju novi, većeg kapaciteta u odnosu na stare ali svi A+/A++ kategorije. Sve sijalice su Led.
Rezultat, stalno smo u zelenoj zoni. Stan je 90kvm i 30% je veci od starog stana gdje su svi uređaji bili stari 20ak godina i tamo nam je potrosnja bila oko 30-50% veca nego sada . Bojler ukljucujemo nocu i po potrebi danju.

Prijatelju je stigao račun od celih 500 dinara. Otišao u ED i reklamirao kako posle ne bi upadao u crvenu zonu. Dobio je objašnjenje da su novi čitači strujomera pravili gomilu propusta i da plati koliko inače plaća.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=453640#p453640:25dd5zcj je napisao(la):
Zoran Arsenijevic » 25 May 2017 04:29 pm[/url]":25dd5zcj]Danas oko 14h. Iz brane izlazi veoma mala kolicina vode. Dakle puni se ubrzano.

Gde izlazi kroz levak?

Ne, ima jos dvadesetak cm pre nego sto pocne da preliva.
Kazem samo da je dotok veliki a ispust veoma mali. Susica je danas daleko veca nego sto istice iz brane a tu su jos i Jablanica sa ostalim potocima koji su nabujali i mutni. Slede slike sa usca Susice koje sam snimio danas oko 13h. Pokusacu to da posaljem za nekoliko sati.

Nedaleko od potopljene crkve je ova lepa suma i kanjon potoka kome jos ne znam ime. Ovog puta nisam isao tamo.

Ovde se vidi prilaz uscu i samo usce. Voda mutna i veoma hladna. Ovde je bilo svega 11C. Inace voda je celim putem bila topla (oko 20C) sto je bilo dosta toplije od vazduha (16C).
Kordinate Usca (tacno ovde gde stoji kajak) N44° 12.390' E19° 45.978'
To ispada negde oko 600 metara udaljenosti od mosta po mojoj proceni. Most se odavde nije video. Ima dosta olistalog drveca u tom pravcu.
Od mesta polaska pa do ovde presao sam oko 3.4km.

Jos jedna slika Susice. Ovde je dno prekriveno lepim belim oblucima koji se ovog puta zbog mutne vode ne mogu videti.

Vrh