Šta je novo?

Blok 42 - Tematski Park Terazije

LUCAS":2patkxc7 je napisao(la):
JohnyBgood":2patkxc7 je napisao(la):
LUCAS":2patkxc7 je napisao(la):
:vops:

Pa opet nisi odgovorio coveku na pitanje. Da li je bolje da je tu gomila djubreta i skarta? Koje se to stvari rade OVOM narodu? Ima sanse naravno da nam bude bolje, ali nam nas namcorasti i buntovnicko-nevaspitani mentalitet to ne dozvoljava, i to sve pod izjavom "...svako ima pravo na svoje misljenje, sta hoces..." A sta je problem sa OVI? Jel mislis da ce ONI biti bolji? Ili cemo glasati iz inata OVIMA, a ne iz zdravog razuma. Zaboravili smo kako je bilo pre, a sada negiramo sve sto neko hoced da uradi (i opet "...sta hoces, IMAM JA PRAVA...").

E pa odoh i ja u konzulat da glasam, pa da im izvadim iz one stvari.

Ecoutez les Serbes!

Ko ume da cita i da procitano razume - vidi da sam odgovorio. Evo sada sam i podebljao, samo za tebe, i evo i eksplicitno kazem DA, BOLJE da nisu trosili NASE pare na ovu PIZDARIJU od ideje. Radje bi gledao i djubre od ovog sranja. Iz gore objasnjenih razloga.

I da, da, samo da ucutkamo buntovne i bice nam super! ISTO kao ono Milosevicevo "ma samo da se resimo stranih placenika". I ta fora "ako ne izaberete nas, doci ce vam ONI" vise ne pali. Razlika izmedju OVIH i ONIH je razlika izmedju bilborda i trafika o koje se saplices na svakom koraku. Isto sranje. I ista korupcija, ugradjivanje, zaposljavanje rodjaka, otimanje javnog prostora i svakolike druge imovine koja je NASA.

Meni su odvratni i jedni i drugi, i nisam sam. Narod je provalio, pogledaj samo akciju "beli listici" na Fejsu, "Pescanik", i svakakve sajtove i inicijative koje nicu kao pecrurke (NOPO, www.antipolitika.org), i zato neke hvata panika. Ako! Zasluzili su.

I da, oticicu u konzulat i na listicu napisati ne FUJ nego je*******ITE SE. Da znaju da nisam ni apolitican ni inertan nego da mi je STALO i da vise ne kupujem njihovu maglu a ni zastrasivanje. I kao poziv nekim novima da se pojave na politickoj sceni, jer su sve ove interesne druzine koje poziraju kao politicke partije provaljene.

ETO! I zabole me da li ce mi u medjuvremenu na grbaci sedeti Pera ili Zika, ali je dobro da i jedan i drugi znaju da vise ne pusimo ovakve gluposti i KULISE. Hocemo SUSTINU i istinski napredak.

Pa ako je to tvoj ogovor na njegovo postavljeno pitanje, onda nisi ni trebao da ga podebljavas.A ako te zabole, da li ce sedeti Zika ili Mika, onda bolje sedi gde si i nemoj ni izlaziti, jer ako je vecina takvih misljenja, kao sto kazes, onda smo ga tek uprskali. A inace nemoj mnogo da se sekiras, jer njih ne tangira da li si ti apolitican ili inertan. Mislim, u stvari da se njima j.... za tebe, kao i mene. A inace, rek'o bih da nisi u pravu kad kaze, da ne pusimo ovakve gluposti, jer da je tako ne bi' ti davao takver komentare.

No sve u svemu prijatelju moj, kad nam zavrse novobeogradsko Terazije, da se ti i ja nadjemo tamo pa da popijemo jedan kafidzon i pivce, pa bog da nas vidi. A moze i dva! Sta kazes ti na to?

A ne, hvala lepo na savetu. Neizlazak im tek odgovara, sto se vise ponasamo kao ovce to njima lakse da rade to sto rade. Uostalom ako laze koza ne laze rog. JAKO su se uspanicili po pitanju unistavanja listica jer znaju da je to prvi korak u stvaranju ALTERNATIVE NJIMA. Gradjanstvo koje je motivisano a ne apaticno, i prosto priziva kompletnu promenu tzv "politicke elite"

No ako ti neces da izadjes, i to postujem. Ali da popijem pivce TU, pa odmah bi ga povratio.

PS I ko je to "on" a ko si to "ti", jel vas ima vise koji delite ovaj nick i tu ste iz propagandnih razloga? :D I podebljao sam "mu" odgovor zato sto ocigledno nije shvatio pa mu treba podebljavanje odnosno crtanje. Pozdravi kolegu iz druge smene DSovih jursinih odreda :D

PPS A sto se mosta na Adi tice, ne znam kako tebi, ali meni se cini da je reakcija PUNO pozitivnija nego ovde. Nemojmo mesati babe i zabe. Velika vecina shvata i podrzava izgradnju mosta, sto naravno ne znaci da ne treba pretresati sve ugovore radi eventualne pronevere i diskutovati da li je bilo bolje malo uzvodnije ili nizvodnije. Ali to je nebo i zemlja u odnosu na ovo sranje od projekta, zao mi je sto to ne vidis. Ili je DS toliko osetljive koze da ne trpi apsolutno nikakvu kritiku i preispitivanje, iliti "negativnost"?

Znas, svaki put se pitam, kad neko prokomentarise MI smo platili i MI cemo da platimo, a svake godine kad dodjem u Beograd i kad razgovaram sa svima, vidim da se nikom nikakv porez nije povecao, tako da ne razumem taj komentar, pogotovo sto se vecina projekata, bar tako kazu, radi iz nekih evropskih kredita. Na zapadu bi to bila normalna stvar jer su TAX-e velie, ali kod nas ne pije vodu.

Drugo, pivo i kafu bi popio bilo gde, trece- ja rekoh da cu da izadjem i da glasam (procitaj ali polako). Zatim nisam razumeo koji su to OVI i ONI (vrati se na tvoj prvi post pa procitaj, ti si sam spomenuo, a ja na to reagovao). Ko je to iz propagandih razloga na ovom forumu? Jel to opet neka konspiracija placenika itd? Trece neznam iz cega si shvatio da ja govorim u ime DS? Koliko sam shvatio moderator je to davno zabranio, a ti mozda nisi ni bio prisutan, ali nista strasno posto se iz tvog primera vidi da smo nedisciplinovan narod.

Sto se tice mosta, nisam siguran da smo obojica kvalifikovani da proveravamo ugovore koje je neko prekoracio, uostalom nisam ni siguran da ih je neko prekoracio te ne mogu da dajem takve komentare. Uostalom davno sam se ogradio da komentarisem neke stvari za koje nisam strucnjak, ali koliko vidim ima ih jako puno. Blago nama, samo koliko vidim nesto nam i ne ide bas najbolje, jer da je tako videlo bi se bar negde.

I na kraju sto se partija tice, ne znam sta da ti odgovorim, osim sto ne mogu da verujem, da posle svih ovih godina smo i dalje slepi te i dalje verujemo da ce ONI drugi doneti neki boljitak. Najcrnje je sto ONI su u stvari ONI stari koji su vec bili oprobani, a mi zaboravili, a sada kada su promenili gace, sad ce kao oni da srede stvar. Please, sio mi ga djura, kako da ne.

A za tvoju informaciju nemam veze sa DS niti sam clan ijedne partije.

No poziv na Pivo i dalje stoji! :vops:

Nikakav porez se nije povecao?!?! A porez na nekretnine? A firmarine i preko 200 (DVE STOTINE) raznih taksi i akciza koje placa privreda? A tek ovo sa kreditom, pa da se nesto gradi od POKLONA niko se ne bi bunio, ali kredit se valjda vraca?! I dugovi nam stalno rastu, i hoce li da ih vraca Djilas ili mozda upravo MI?

I naravno, glasaj za koga hoces, ali i ja imam pravo na sumnjicavost ako svoje pitanje oznacis kao "njegovo". Mozda je lapsus a mozda i nije, i to ovde nije ni bitno, ti si rekao sta imas, ja sam rekao sta imam, gotova prica.

Ti si ocigledno zaboravio tvoj komentar za creme-nadlle. E odatle je i pocelo, vrati se jednu stranicu nazad. Nije vazno da ne smaramo ljude.

Ovde se gubi fokus diskusije.

Sama ideja tematskog parka nije losa, nimalo, ali, kao sto neko rece, da je podignut u Barandi, koja postaje neka verzija filmskog naselja. Tamo bi ovako nesto bilo pun pogodak, bez ijedne, ponavljam, ijedne mane.

Podizati ovo na ovoj lokaciji u ovom trenutku, naglasava sve sto je negativno u nasem drustvu. Verovali ili ne, lokacija je dovoljna da napravi toliku razliku.

Pravi komentar STF. Podizati na ovoj lokaciji tematski park i znati da zemljiste treba da bude predmet restitucije jeste pokazatelj i imenilac svega loseg u ovom drustvu.

Bravo Vučko, tražio sam taj tekst da ga postavim.
Jedino što nedostaje je pravi motiv za gradnju na ovoj parceli.

Par slika snimjenih juce

DSC03511.jpg

Dva tramvaja su parkirana blizu ograde gde se i zavrsavaju sine. Pretpostavljao sam da sine zavijaju u krug blize ogradi, medjutim nije tako. Izgleda da ce tramvaji voziti svaki samo napred-nazad a ne u krug oko trga.
DSC03510.jpg

Do sada je uradjena samo prednja fasada.
DSC03509.jpg

"Hotel Moskva" u pozadini ima uradjenu prednju fasadu i levu stranu za sada.
DSC03508.jpg

DSC03507.jpg

iako je bio Prvi Maj, bilo je puno radnika i radilo se udarnicki.
:/

који циљ има ово "насеље"...шта ће бити ту од занимљивог ?

cilj- u garagi nova meca -šta ce ti veca zanimljivost :lool:

Ja mislim da će se, kao i na filmskim setovima, praviti samo fasade koje gledaju na sam "trg", a da rešetkasta konstrukcija mora da ostane, jer jedino ona drži te fasade.

Tako i ja razumem.

Uh,koliko je blesava ideja.Na ovoj slici recimo iza Moskve vidite vero,ili na drugoj strani zeleznicku stanicu NBG.

Da su makar nasli nacin nekim platnom da vizuelno odvoje tematski park od okoline

DSC03509.jpg

vucko":4dmblezp je napisao(la):
Tako i ja razumem.

Uh,koliko je blesava ideja.Na ovoj slici recimo iza Moskve vidite vero,ili na drugoj strani zeleznicku stanicu NBG.

Da su makar nasli nacin nekim platnom da vizuelno odvoje tematski park od okoline

DSC03509.jpg
можда је тада и био Супер Веро али је измештен на ову локацију :) хеххехехеххе

kad sam prilazio tematskom parku iz pravca severoistoka (Sava Centar), prizor je bio dosta zanimljiv. Imao sam utisak da se park dosta dobro uklapa u okolinu, posmatrajući iz daljine od oko 100m. Sasvim je drugačiji utisak kada priđeš sasvim blizu :(

Koliki je odnos cene pravljenja jedne ovakve kulise u odnosu na cenu OBNAVLJANJA fasade iste povrsine?

Gledam ove svetiljke, poplocavanje itd. i pitam se da li su za te pare mogli da srede zgradu zadruge. A o mom omiljenom projektu uredjenja trga ispred crkve svetog Marka da ne govorim, mogli su to da odrade i da im ostane jos i-hi-hi para i za neku rekonstrukciju fasade...

Koliko dobra stvar .... za Barandu.

Da vas obradujem sa spoljasnje strane kako nebi gledali gradjavinsku skelu stavice reklame a sta bi drugo i neko platno kako se nebi vido vereo i ostalo kako bi upotpunilo 3d iluziju kad saznam nesto konkretnije javljam :/

bas neobicno.

ironije radi; ako ovo srusi kosava moci ce onda da snime filom o bombardovanju beograda o istom trosku :/

Iako ima dosta pljuvanja, i sam sam glasao za NE, problem je sto mi sami dozvoljavamo ovakve "monstrume" u gradu.

Odgovor ne mozemo dobiti a da se svi sloze sta je ispravno a sta nije:

1.) gradjevina je problem, isto kao i novi most, umesto da izgradis 2 po ceni jednog manje komplikovanih, ti gradis jedan ali velepean i dizes 5 KM na stubove u opstoj krizi i nemastini

2.) Sa druge strane, ta parcela stoji pa stoji, nigde nismo dobili jasno i glasno KOLIKO CE TO DA KOSTA, ALI, djubre je tu bilo do pre par nedelja, i zaraza i odvratnost najgora, UKOLIKO su oni finansirali ovaj park na osnovu zakupa o zemljistu i svim parama koje su dobili od prethodnih zakupaca te parcele onda je ovaj trosak za ovu parcelu po meni OPRAVDAN finansijski u tom smislu

Nazalost i dalje ne resavamo krucialna pitanja, probijanje bulevara i ulica, veci protok saobracaja, pa na kraju krajeva i sredjivanje obala i fasada sto mislim da je sekundardno za zaguseno stanje u kom se grad nalazi...

Srbija i javna potrosnja, same old story.

Vrh