Šta je novo?

Blok 34 i Studentski grad, Novi Beograd

Duugoo sam čekao da se registrujem na forum iako ga godinama pratim, ali evo ovde da napišem pošto smatram da je korisno, sam sam stanar ovog bloka već 25 godina pa da vam kažem da nas čeka zoniranje bloka što se tiče parkinga u narednih par meseci, verovatno na proleće.
Jel to proverena informacija i da li će se zonirati bsš ceo blok ili određeni delovi? Pitam, jer kao nešto o ćemu se najviše razgovara na temi, je to da u pojedinim delovima nema dovršenih, obeleženih ili "zvaničnih" parking mesta.
 
Ne znam još tačno precizne informacije u smislu da li ceo blok ili određeni segmenti, ali je informacija proverena 1/1. Ja se nadam da će srediti onaj deo dijagonalno od Bombonjere na isti/sličan način kao ono gde je nekada bila auto škola pavlin, znate na šta mislim, onaj deo koji je najskorije uređen i kola se dijagonalno parkiraju.

Mislim da će mesta između kapije Studenjaka i reda prodavnica gotovo sigurno biti zonirana i tamo u produžetku ka politehničkoj, očekujem sličnu priču i za parking oko Domina i one ulice koja ide ga Genexu za koju nas možda čeka i sanacija/rekonstrukcija, što se tiče mesta oko arome na primer to već zaista ne znam
 
Rampa mozga bez.
Na kolovoz pravo.
Plus divan stepenik.
IMG_0394.jpeg
IMG_0393.jpeg
IMG_0392.jpeg
 
Па да има тротоара, ишо би на тротоар. Тако да је читав крај мозга без.
А што се рампе тиче ова чомба коју су начатловали како би спојили да нивоа је за мацолу и пројектанту и извођачу и оном ко је те радове примао. Победа у номинацији није мој посао.
 
Prvo da dovrše parking i trotoare pa može zoniranje, mislim na ulicu koja ide prema genexu. Stanari će na razne načine izražavati nezadovoljstvo, drugačije više ne može.
 
Ili sam poranio i pogrešno procenio da su završeni radovi u bloku za ovu godinu, ili su rezultati izbora u okolini bili bolni za trenutnu vlast. Biće da je ovo drugo. Pravi se novo dečje igralište pored terena za boćanje u parku iza Arome. Rok završetka kraj januara 2024. Postavlja se i nova rasveta ili remontuje stara.
IMG_20231221_094721.jpg
IMG_20231221_094749.jpg
 
Više bih voleo da su optiku provukli nego da menjaju rasvetu, ali od toga nema ništa naravno....
Česmu ima reeetko koji blok, baš retko
 
Pored javnih česmi sada su i kante za smeće u okviru blokova prava retkost. Ostavljene su samo kod stanica jgsp-a i poneka pored igrališta. Optikom se mogu baviti samo operateri tako da nije baš uporedivo.
 
Ma znam za optiku, naravno da ne upoređujem sa česmama itd. nego sam to spomenuo zbog ovih slika gde je raskopano oko bandera itd.
 
Uređuje se pešačka staza za amfiteatar/igralište između BAČ 164-176. Stara staza nije baš imala mnogo mana. Bolje da je materijal i vreme iskorišćeno za neku zemljanu stazu.
IMG_20231229_145840.jpg

IMG_20231229_174940.jpg
 
Ма знам то него не видим добро да ли је то избочина на старој стази или су тако укриво поставили ивичњак. Обрати пажњу на део слике који сам заокружио.
 
Nagnuta je samo malo stara betonska staza. Ovo skidanje stare sasvim ok staze i asfaltiranje nove može imati smisla samo i jedino ako u BAČ 176 postoji neki ko koristi invalidska kolica pa da se unapredi prilaz zgradi.

IMG_20231230_151148.jpg
IMG_20231230_151111.jpg
 
Vrh