Šta je novo?

Blok 34 i Studentski grad, Novi Beograd

20231106_004612.jpg

Ovo bi trebao biti blok 34 po izgradnji
 
Umesto što "šminkaju" parkić, što stavljaju 3. klackalicu iako se prethodne dve nisu koristile, što betoniraju pijancima prostor za novu klupu i sto, mogli bi da reše problem koji prijavljujem jedno 5 godina sigurno, a to su bare posle svake kiše na glavnoj pešačkoj stazi kroz blok.

viber_image_2023-11-07_20-40-13-553.jpg
viber_image_2023-11-07_20-40-12-445.jpg
viber_image_2023-11-07_20-40-12-879.jpg
viber_image_2023-11-07_20-40-13-284.jpg
 
Izbor za "najlepšu" fotografiju ulica bloka 34. Inače, ovaj deo super izgleda na ovim slikama jer je rano ujutru, kasnije se ne vidi asfalt od blata.
Blok 34 1.jpg
Blok 34 2.jpg
Blok 34 3.jpg
Blok 34 4.jpg
 
Ko je onda odgovoran za baruštine od ivice do ivice trotora baš na toj raskrsnici sa direktorove fotografije? Kada je kiša, ne može da se ne ugazi u blato od količine vode koja se nakupi. Identično, još veće jezero je u visini dva kontejnera u smeru ka Upravi carine, isto ne može da se obiđe blato kad je kiša. Pisao više puta svih ovih meseci, nikad nisu reagovali. Pritom nije reč o pešačkoj stazi uz blok, nego o trotoaru jednog ''Bulevara''.
 
Ako je bara nastala zbog zapušenog slivnika onda BVK.

Ako je nastala zbog loše nivelacije, onda je odgovoran Beograd Put i to neće nikada biti sanirano (poučen iskustvom prijavljivanja sličnih stvari u kraju, a naročito na raskrsnici kod Fontane)
 
Ne treba se predavati šta god da je u pitanju. Ovu kombinaciju udarne rupe sa ogoljenom armaturom + denivelisanog slivnika kišne kanalizacije ispred Arome sam prijavljivao barem 3 puta pre nego što su ga skoro rešili. Jeste problem kada su nadležnosti nedovoljno precizno definisane ali zato upornost na kraju da neki rezultat. Slika je napravljena krajem januara a rupa popunjena tokom leta
IMG_20230123_101326.jpg

IMG_20230123_101332.jpg
 
Naravno da pale, to je nažalost jedini način da se dopre do ove naorednjačke bagre. Negde u junu/julu me je zvao agent BG servisnog centra da mi prenese neku apologetičnu spiku Beogradskog vodovoda i kanalizacije kako su oni proverili vezu sa kanalizacijom i očistili slivnik ali da oni ne mogu saniraju okolni asfalt iako je bez toga slivnik potpuno beskorostan. Nakon toga je ostalo da se predmet prebaci na Beograd put koji je bio zadužen da sanira oštećenje asfalta tj. betonske ploče. Potrajalo je i to ali se konačno i desilo. Sada sam već na par prijava za 2 slična slivnike na ulici pored velikog parkinga, jedan kod livade a drugi kod divljeg parkinga čije su ulivne rešetke toliko visoke da nam treba poplava da bi ta 2 slivnika imala ikakvu svrhu.
 
Sutra privremeno veće grada Beograda među jednom od 179 tačka dnevnog reda u okviru dokumentacije koja je poslata tek danas popodne usvaja pod velom tajni i bez diskusije odluku o izradi plana detaljne regulacije Bloka 34. Finansijer izrade plana je Verano d.o.o.
 
Pa svakako stoji da tu na mestu sportskih terena treba da se gradi 5. blok Studenjaka i to uz podršku i novac iz fondova EU (koju vlast toliko kritikuje i opanjkava gde stigne) i šta god treba da se radi na toj privatnoj parceli. Problem je što oni u ostavci/tehničkom mandatu i bez učešća ili uvida javnosti a takoreći ispod žita pokušavaju sve u svom životu da urade/završe jedni drugima, svojim partijskim drugovima i finansijerima. To je problem.
 
Da li ima neka dojava šta su glave rešile da urade sa blokom? Opet danas neke dve g.đe sa mapama šetaju i premeravaju "ničiju" zemlju oko garaže i ostatak haosa u tom delu.
 
Duugoo sam čekao da se registrujem na forum iako ga godinama pratim, ali evo ovde da napišem pošto smatram da je korisno, sam sam stanar ovog bloka već 25 godina pa da vam kažem da nas čeka zoniranje bloka što se tiče parkinga u narednih par meseci, verovatno na proleće.
 
Duugoo sam čekao da se registrujem na forum iako ga godinama pratim, ali evo ovde da napišem pošto smatram da je korisno, sam sam stanar ovog bloka već 25 godina pa da vam kažem da nas čeka zoniranje bloka što se tiče parkinga u narednih par meseci, verovatno na proleće.
Da li imate neki info za Blok 33?
 
Nemam u ovom momentu, ali ima još više smisla nego blok 34 da se zonira blok 33 tako da verujem da će i on uskoro
 
Vrh