Šta je novo?

Blok 32 - Stambena izgradnja

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787984#p787984:24lxc98y je napisao(la):
Lulu_NY » Uto Okt 27, 2020 10:24 pm[/url]":24lxc98y] Sto se tice zajednickih troskova oko vode grejanja itd, taj format je prevazidjen, sve se placa po utrosku u novim kvalitetnim zgradama

Једно питање, како се заједничка вода и грејање плаћају по утрошку и шта је то уопште заједничка вода и грејање, и да ли уствари има водомоер за сваки стан посебно у новим квалитетним зградама?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787909#p787909:17z2livm je napisao(la):
SerbPacker » Today, 17:32[/url]":17z2livm]Ne znam da li se radi se o zabrani, no to menja dosta aspekt života u toj zgradi.
Dakle kontrola ulaska itd. Takođe, tzv "zajednički troškovi"...
A jednu od tih reklama imaš na jednoj od slika gore.

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk

Video sam tu reklamu pre neki dan i iskreno, mrzim svaki takav vid oglašavanja. Naši gradski oci su vrlo spori u rešavanju problema. Godinama smo imali reklamne prikolice na parkinzima i tek skoro su to zakonski definisali (ali nisu baš revnosni u sprovođenju)

Ako je zaista na snazi zakon da možeš da staviš šta hoćeš na svoj prozor dok god je to iznutra, to bi se pod hitno moralo ispraviti.

Lulu_NY":303qlthg je napisao(la):
U West 65 i A bloku ima dosta firmi po stanovima pa nije nikako uticalo na kvalitet zivljenja stanara. Zasto bi ovde? Kada su ljudi civilizovani nema nikavih problema. Sto se tice zajednickih troskova oko vode grejanja itd, taj format je prevazidjen, sve se placa po utrosku u novim kvalitetnim zgradama. Odrzavanje zelenih i ostalih zajednickih prostora se placa fiksno, po m2.
Pa o tome se i radi, imaš stambenu zgradu, po "modernim principima", a onda imaš poslovni prostor usred toga, sa vrlo slabom kontrolom ulaska.
Koliko sam video nije to prostor u prizemlju nego prostor koji je u okviru stambenog dela zgrade.
Cirkulacija ljudi u stambenim i cirkulacija ljudi u poslovnom prostoru nije ista.

Znam za jedan takav slučaj gde su u jednom od stanova bili "poslovni" korisnici tokom godinama se menjali dok im se nije uselio neki fitnes centar i propisno im se usro u život..

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk

Jos malo pa gotovo...

b3202-2020-10-28-16-23-12.jpg

b32-2020-10-28-16-23-12.jpg

Hoce li Spc koristiti prostorije poslovne zgrade ili je to prostor za firme?

Mislim da ce ga izdavati SpC se vraca u rentjerski biznis...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B_HoyIsTnZg[/youtube]

Гараже још нису предате станарима на употребу. У светларнику су још скеле.
Један део - отприлике половина - биљки у жардињерама се осушила и замењене су новим (на то су дужни по уговору). Мислим да су превише разнородне и да предузеће које се бави тиме није узело у обзир овдашњу климу.

За разлику од спољашњости и заједничких простора, ја не бих говорио о луксузу у становима (бар у овом који ја знам), а више решења је могло да буде боље. Рецимо, ходник између дневне, спаваће собе и купатила је могао да има стакла изнад сва троја врата - овако је као мрачна комора. Станови би изгледали изнутра племенитије и топлије да је алуминијум на прозорима и балконским вратима обложен дрветом. Зашто архитекте то нису тако дефинисале, када је то већ уобичајено у овој врсти градње, није ми јасно.
Затим, у једном тренутку су питали купце да ли пристају да се измени план купатила - могло је да се бира између првобитног и новог плана. Нови је бољи, у сваком случају, али, оријентација врата је остала иста као у старом, тако да је сада наопака.

Нигде нема званичног српског језика у спољашњим и унутрашњим натписима. Има енглески, и има језик који није службени српски језик, већ службени језик три суседне државе. Што је још горе, испред улазних врата стана су поред звона ставили плочицу с фалсификованим презименом станара - не на српском језику, већ на језику који је пре језик неке од суседних држава, и то је већ увредљиво.

Ево како је МТС увео интернет у стан - поставили су модем споља, прикључили га на утичнице у електро-кутији изнад улазних врата и све оставили тако да не може да се поклопац кутије врати на своје место:

Par komentara je obrisano i post editovan.

Sasa, sta Vam to znaci " ca фалсификованим презименом станара" ??
MTS ugradnja nema veze sa samom zgradom i stanovima.
Struktura stanova, ako je ista kao na sajtu, nije nista drugacija od svih ostalih novogradnji po Nbgd i BWF...
Vas post mi nije bas jasan, jeste li hteli da napravite antireklamu ovom projektu?

Pod ''falsifikovanim prezimenom'' čovek podrazumeva da prezime nije napisano ćirilicom. Komentar suvišan.

Garaže su predate na upotrebu, nemam pojma otkud informacija da nisu predate. Nivo -1 je predviđen za poslovni prostor, nivo -2 je za stanare, bar je tako za sad. Na nivou -2 je ograđen pristup parking mestima koja su ispod poslovne zgrade. Ulazim autom već dve nedelje manje-više svakodnevno, poslednji put jutros, niko me nije jutrio da me istera i da mi kaže da garaže nisu predate na upotrebu, voleo bih da čujem detalje oko toga. Uredno koristim onaj čip za otvranje vrata i podizanje rampe. Popodne/predveče je na nivou -2 oko 20 vozila parkirano.

Kojekude, hvala na komentaru!
Nisam mogao da pretpostavim da je prezime napisano latinicom "falsifikat" :D :D
Stanovi su prva liga, video sam uzivo letos :sesir:

Svetlarnik između ulaza C i D (srednja zgrada, između poslovne i druge stambene, ulaz C je okrenut prema Merkatoru, ulaz D je iza), slikano iz ulaza D sa međupodesta između prizemlja i prvog sprata; možda je u svetlarniku u drugoj zgradi još uvek skela, ne znam, ovde je nema):

Prilozi

• 20201113_183602.jpg
    20201113_183602.jpg
    345 KB · Pregleda: 5.772
Nekoliko iz garaže (slikano sa nosača tokom vožnje, zato je nosač stalno u kadru, sorry about that):

Prilozi

• 20201113_183304.jpg
    20201113_183304.jpg
    395,6 KB · Pregleda: 5.755
  • 20201113_183349.jpg
    20201113_183349.jpg
    421,1 KB · Pregleda: 5.755
  • 20201113_183420.jpg
    20201113_183420.jpg
    397,1 KB · Pregleda: 5.757
  • 20201113_183502.jpg
    20201113_183502.jpg
    504,8 KB · Pregleda: 5.743
  • 20201113_183530.jpg
    20201113_183530.jpg
    371,2 KB · Pregleda: 5.748
Kojekude hvala za slike.
Ne znam zasto Sasa pise neisine, ja sam bio u tim zgradama pocetkom septembra i ljudi su se vec useljavali, sve je bilo gotovo.
Super su bre uradili ovaj projekat, odlican kvalitet. Pricao sam sa raznim arhitektama i majstorima, svi su rekli jedna od najboljih gradjevina... sve sto su ugradili je top. Steta sto su ostali slobodni samo ogromni duplex stanovi.

Проверио сам за гараже, у праву је "којекуде". Када сам пре десетак дана последњи пут био у стану нисам питао, а у међувремену су гараже предате власницима, што ми власник стана није споменуо јер нема аутомобил, па му то није много важно. Вечерас ми је то потврдио.

За скеле у светларнику, ко жели, може да провери у улазу А. Ако и њих нису у међувремену однели. Њих сам својим очима видео како из ходника, тако и из стана - јер сам за њих хтео лично да проверим.

Све остало су моји утисци и запажања. А они укључују и запослене у споменутом па обрисаном државном предузећу, и непотизам који је тамо владао у време када сам био у стану једног запосленог с погледом на Арену. Није важно одакле су ти људи, наравно, али је битно када државна фирма на таквом месту купи стан особи без икаквих помена вредних менталних способности, изразитог карактеристичног акцента, и с најјачом квалификацијом у томе што је потомак запосленог на вишем положају у споменутом предузећу.

У таквим тренуцима помислим на вас, који читате ово, да сте тако можда баш ви, способни и добро образовани, неправично остали без добро плаћеног радног места у тада успешној државној фирми и скупог стана на одличном месту који иде уз њега.

Али, добро, ваш осећај за тржиште, демократију, уређено друштво, уређену државу, истину, културу и језик је, очигледно, сасвим друкчији, па, уживајте!

МТС нема везе са зградом и њеном градњом, зар не? А можда има градња зграде с њим? Јер, да је пројектант изабрао електро-кутије на које може лако да се постави и прикључи одговарајући рутер, мајстор из МТС би то и урадио. Зар не?

Подршка за одговор @Саша.

Нисам видео раније твој пост пре него што је обрисан, тј. тај део где се спомиње то државно предузеће. Претпостављам да се ради о Југоимпорту СДПР, који је иначе јако познат по непотизму, један пријатељ је радио тамо и баш због тога их је напустио.

Stanari ovaj forum je dugo vremena neaktivan a posto smo se uselili u stanove pre mesec dana da vidim kako ste zadovoljni sa odrzavanjem objekata i kako ide proces upisa u katastar?
Da li ste sta culi o formiranju skupstine stanara?

Pero, zakljucio bih iz tvog posta da si stanar, tako da bi mozda bilo dobro da podelis i ti svoja iskustva za nas sa strane.

Inace, informacija koju imam za poslovnu zgradu je da ju je celu zakupio Comtrade.

astrodule":14lr0k9d je napisao(la):
Mislim da niko ne može da zabrani firmi da kupi stan i registruje ga kao poslovni prostor.

Plus, što se tiče reklamiranja, mislim da smeju da zalepe šta hoće sa unutrašnje strane prozora i to se ne vodi kao reklama (osim ako nisu promenili zakon)

Nekad može da bude i korisno da imaš firmu u zgradi jer će mnoge stvari da poprave od svojih para jer im nije u interesu da išta bude ružno kada im klijenti dolaze.
Cini mi se da mi je neko rekao da je za koriscenje stambenog prostora u poslovne svrhe potrebna saglasnost stanara...mada mozda i to nije tacno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cela prica oko ovoga Bloka32 je malo cudna. Nema monogo kupaca spremnih da bilo sta komentarisu. Moji utisci od uselenja , neverovatno skupo odrzavanje koje nije ni transparentno tj ne zna se koliko se placa nego su nam upakovali u ugovore prilikom kupovine stana. Ja mogu da placam 1 euro a neko 0.5 eura po m3 . Skupstinu stanara mozemo da sanjamo posto PMC sve drzi skriveno. Primetio sam da je u proseku useljeno 3 do 4 stana po ulazu. Znaci 80% stanova kupljeno i stoji prazno. Zvuci mi neverovatno posto nije bila moguca kupovina na kredit. Sam kvalitet odrzavanja nista spektakularno kao i kvalitet gradnje. To ne mislim na materijale vec na izvedbu, lose fuge, katatrofa od farbanja, lose izvedene ivice . Znam da ce neko biti pametan pa reci moze se tuziti, ali realnost je utroseno vase vreme, potreba za vestacenjem i na kraju to ce biti pirova pobeda. Ovo sa posl prostorom u stanovima je posebna prica. 3 klinke su otvorene u stanovima sto nije nesto za ocekivati u ekskluzivnom bloku. Ima li jos stanara spremnih za delenje iskustva.

pa cim nije bila moguca kupovina na kredit znaci kes kupci tj kupci kojima vecinom ne treba za zivot. Kupili da izdaju ili sacuvaju vrednost i to je to. Mozda vecina nije ni pogledala stan pa ih zato nema :)

Pera13":38dt8xzo je napisao(la):
Cela prica oko ovoga Bloka32 je malo cudna. Nema monogo kupaca spremnih da bilo sta komentarisu. Moji utisci od uselenja , neverovatno skupo odrzavanje koje nije ni transparentno tj ne zna se koliko se placa nego su nam upakovali u ugovore prilikom kupovine stana. Ja mogu da placam 1 euro a neko 0.5 eura po m3 . Skupstinu stanara mozemo da sanjamo posto PMC sve drzi skriveno. Primetio sam da je u proseku useljeno 3 do 4 stana po ulazu. Znaci 80% stanova kupljeno i stoji prazno. Zvuci mi neverovatno posto nije bila moguca kupovina na kredit. Sam kvalitet odrzavanja nista spektakularno kao i kvalitet gradnje. To ne mislim na materijale vec na izvedbu, lose fuge, katatrofa od farbanja, lose izvedene ivice . Znam da ce neko biti pametan pa reci moze se tuziti, ali realnost je utroseno vase vreme, potreba za vestacenjem i na kraju to ce biti pirova pobeda. Ovo sa posl prostorom u stanovima je posebna prica. 3 klinke su otvorene u stanovima sto nije nesto za ocekivati u ekskluzivnom bloku. Ima li jos stanara spremnih za delenje iskustva.

Moje iskustvo je pomalo drugačije - svaka reklamacija koju sam prijavio je rešena ekspresno (bila je oštećena lajsna koja drži staklo na vratima od terase verovatno prilkom ugradnje stakla, jedan radijator je kapljao pomalo, istog dana kad sam zvao mi se javljao majstor da pita da li može da dođe odmah ili sutradan ujutro ako mi ne odgovara, pitali da li ima nekog u stanu od majstora koju ugrađuju nameštaj da iskoriste da odmah uđu ako sam saglasan sa tim itd...). Loše ivice nisam primetio, loše fuge takođe nisam video, čak je i spoj parketa i pločica na podu u kuhinji urađen neverovatno pedantno, linija savršeno prava, jednako široka na čitavoj dužini, sve u istom nivou. Na jednom mestu je zid bio ogreban od udarca kvake od vrata jer nema graničnika za vrata, preko toga sam nalepio odbojnik za kvaku koji bih svakako nalepio na to mesto. Kad sam prvi put ušao skrenuo sam im pažnju na spoj kade i zida, to su rešili odmah. Nikakva tužba, regularna objektivna reklamacija na izvedeno stanje prijavljena telefonom, nikakva dodatna papirologija.

Održavanje mi je 0,7 evra po kvadratnom metru stana + PDV (toliko je bilo rečeno i pri potpisivanju kupoprodajnog ugovora), održavanje garaže je (čini mi se) 6 ili 7 evra po garažnom mestu + PDV, pre nedelju dana je stigao račun za održavanje i paušalni obračun struje koji će da se ispegla u narednim mesecima. Realno će se kvalitet održavanja videti tek kad budu završeni svi radovi u zgradama i oko zgrada, još uvek je dosta majstora posvuda, rešavaju se reklamacije, završava se dosta toga (prošle nedelje su konačno postavljena sva ogledala u garažama). Svakao bi održavanje moralo da bude ozbiljno, ovako isplaniran blok (i spolja i unutra) traži održavanje koje ne sme da "prokliže" ni u jednom momentu.

Neki kao update...
Ono što je, po mom mišljenju, veoma loše rešeno: od pre dve nedelje je puštena u rad i rampa za ulaz u garažu direktno sa bulevara Zorana Đinđića, odmah posle crkve (screenshot je sa Google Maps, dok je sve još bilo u izgradnji, u paintu sam docrtao linije kretanja vozila):
Untitled.jpg

Rampa je za sve korisnike garaže, 100% korisnika poslovnog prostora će tuda ulaziti i izlaziti. Sama fizička rampa počinje otprilike tamo gde se završava strelica, tu je i senzor sa kamerom koji podiže rampu i otvara rolo-vrata. Šta je problem po mom mišljenju: pojaviće se veliki broj vozila koja ulaze i izlaze prelazeći veoma prometnu biciklističu i pešačku stazu tik pored stanice gradskog prevoza, pri tom ništa nije obeleženo, nema upozorenja za pešake i bicikliste, nema upozorenja za vozače, nikakav ležeći pre trotoara na izlasku, bilo šta... Vrlo nesrećno rešeno za sad...

Vrh