Проверио сам за гараже, у праву је "којекуде". Када сам пре десетак дана последњи пут био у стану нисам питао, а у међувремену су гараже предате власницима, што ми власник стана није споменуо јер нема аутомобил, па му то није много важно. Вечерас ми је то потврдио.
За скеле у светларнику, ко жели, може да провери у улазу А. Ако и њих нису у међувремену однели. Њих сам својим очима видео како из ходника, тако и из стана - јер сам за њих хтео лично да проверим.
Све остало су моји утисци и запажања. А они укључују и запослене у споменутом па обрисаном државном предузећу, и непотизам који је тамо владао у време када сам био у стану једног запосленог с погледом на Арену. Није важно одакле су ти људи, наравно, али је битно када државна фирма на таквом месту купи стан особи без икаквих помена вредних менталних способности, изразитог карактеристичног акцента, и с најјачом квалификацијом у томе што је потомак запосленог на вишем положају у споменутом предузећу.
У таквим тренуцима помислим на вас, који читате ово, да сте тако можда баш ви, способни и добро образовани, неправично остали без добро плаћеног радног места у тада успешној државној фирми и скупог стана на одличном месту који иде уз њега.
Али, добро, ваш осећај за тржиште, демократију, уређено друштво, уређену државу, истину, културу и језик је, очигледно, сасвим друкчији, па, уживајте!
МТС нема везе са зградом и њеном градњом, зар не? А можда има градња зграде с њим? Јер, да је пројектант изабрао електро-кутије на које може лако да се постави и прикључи одговарајући рутер, мајстор из МТС би то и урадио. Зар не?