Šta je novo?

Blok 13 - Filharmonija

На шта циљаш?

Ови рендери су били приказани прошле године на архитектонском форуму у Дому синдиката. Код нас је реткост, заправо верујем да се овог случаја никада није ни десило, да разрађени пројекат изгледа боље од концепта.
Samo na to da me iznenade. Potajno se nadam da ce nesto poceti pre Ekspa. Iako ne deluje uopste prema ovome sto vidimo.

Gledajući ovo predavanje Amande Levit, mislim da mi je jasno kako je nastala ona zabuna oko toga da se planira izgradnja na Velikom ratnom ostrvu. Naime, ona jasno ističe da je veliku inspiraciju našla u obližnjem VRO, a onaj čovek koji je govorio za RTS da "arhitekte iz Londona planiraju projekat za VRO" je verovatno sve to malo pogrešno razumeo.

Inače, u novogodišnjoj čestitki studija Zabriskie na Instagramu vidi se interesanran presek velike dvorane :)

filharmonija zabriskie.JPG

Мислим да тренутна власт неће уложити ни динара за филхармонију, чак и да им падну паре са неба које могу да искористе за филхармонију или да их баце. Пре свега што они функционишу тако што награђују послушност. Радници у култури су остали традиционално окренути либералним политичким опцијама, и најгласнији су када год је неки протест против власти. Имали смо скоро и ово са црвеним рукавицама баш у филхармонији. Па оно гажење чланова филхармоније... Владина стратегија ће бити да још више смање финансирање институција културе, а да покушавају да купе лојалност појединаца... Исто је са универзитетом који покушавају да ућуткају увозом страних франшиза. Неко ће рећи не треба о политици овде, али све је политика постало...

Neće strane fransize jer hoce nekog da ucutkaju, nego zato sto na fakultetima niko nista ne radi. Ponasaju se kao partijski sekretari, mnogima je fakultet paravan za privatne poslove. To kao ne znamo, jel tako?

A zašto bi puštali strane franšize da za budžetske pare stancuju diplome koje kakvim
Ako se nekom studira u inostranstvu široko mu polje pa kad zavrsi vrati se
Drugi problem je što nebi prošli akreditacije
Da se domaći faktori trebaju dovesti u red trebaju.Lazna konkurencija tu neće pomoći

Уместо адекватног простора за фукционисање Филхармонија је од власти добила гажење својих чланова.

Толико о могућности да се ово изведе док је ових изрода. :violina:

Vrh