[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461489#p461489:a8aoigs1 je napisao(la):
Biciklistkinja » Pon Jun 26, 2017 12:31 am[/url]":a8aoigs1]
To na šta se vi žalite je ljudska priroda, to nije nekultura, nego je to go čovek bez društveno uslovljenog ponašanja. U masi od 20 000 ljudi uvek će neko da kine, da kašlje, da se premesti sa noge na nogu ili da kaže nekome sa kim je, svoj neki utisak ili jednu reč. Deca naravno sa druge strane ne znaju u tom uzrastu šta znači ćutanje na koncetru i smešno je od njih tražiti da budu maksimalno tiha. Pa pogledajte sebe u tom uzrastu.
Pa i ne baš. Ja sam prvi put bio na Kolarcu sa 7,8 godina i umeo sam da umuknem, slušam i uživam u muzici tih 3 sata. Ovo ne pišem da bih se hvalio nego kao primer da je to, jelte, moguće. I da nije ništa teško. I ta navika mi stoji i dan danas.
Nego je problem što je sve više roditelja debila koji ne umeju da vaspitaju decu, niti da ih pripreme za ovakve događaje. U ovom slučaju, da im objasne zašto treba da budu tihi. Uostalom, majku mu,
ako neko ima decu koju ne može da obuzda ili koja ne podnose takvu muziku, za koj vrag ih uopšte dovlači na takav događaj? Nit je lepo roditelju, nit je lepo deci, a nije lepo ni ljudima okolo. A ne može niko da mi kaže da nema nijednog prijatelja ili člana porodice kome je mogao da ih ostavi na čuvanje ta 4 sata. Nego neće ljudi, zabole ih. Misle da to što su postali roditelji, da im to daje sva prava ovog sveta. I da će svi uvek imati maksimalno razumevanja jer ''takva su deca''. Pa naravno, takva su deca i nisu ona kriva, ali onda roditelj treba da zna kad da ih vuče sa sobom a kad ne.
I da... ljudska priroda nije isto što i nekultura. Nigde u svetu (normalan) čovek neće da zameri nekome što se zakašljao, ili što premešta noge, ili pak što mora da izađe zbog WCa, hitnog događaja, muke, šta god... Ali jedno je to, a drugo je bahato ponašanje i srozavanje svega. Rok koncerti se slušaju stojeći, uz igru, pevanje i ludovanje (u pozitivnom smislu). Koncerti klasične muzike se slušaju tako što se zavežu usta i uživa u svakom zvuku. A da bi se to desilo jelte, potrebno je da svi zaćute. Izuzetak su izvođači poput Nemanje Radulovića ili Mozzart Grupe koji imaju svoj stil i koji vole kad se publika uključi i igra. Ali inače treba da bude tišina kad se svira klasična muzika.